czeskimaster 3 251 Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Panowie nie mam kompletnie pojęcia o kierownicach itd, znajomy chce kupić coś pod ps4 i podał mi taką opcję :https://fanpix.pl/wyscigowy-zestaw-dla-gracza-kierownica-pedaly-stojak.htmlCzy to ręce i nogi i czy wart jest ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 (edytowane) Szmelc. Ta kierownica nie ma FFB. Nie worto się w to pchać. Edit. Teraz jeszcze na cenę spojrzałem. Kogoś chyba zdrowo yebnęło Edytowane 1 Maja 2020 przez Michał102 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 040 Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 logitech g29, do tego jakis polski stojaczek i wyjdzie podobnie cenowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 814 Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 o to to, ewentualnie trochę taniej Thrustmaster T150 który też ma oficjalnie wsparcie Sony Ja posiadam zestaw Thrustmaster T100 z FF oraz stojak Xrocker. Stojak całkiem spoko ale niestety pedały nie są w lini prostej do kierownicy a trochę przestunietę w lewo gdyż inaczej nie przykręciłbym ich do stojaka a było to potrzebne żeby nie wypadało Niesty kierownica nie ma oficjalnego wsparcia od Sony i nie wszystkie gry wkrywają jako T100 a czasami jako Ferrari458 albo nie wykrywają w ogóle jak Project cars2 z kolei pierwsza część gry jest kompatebilna z moją kierownicą. Jak będzie wiadomo jakie kierownice będą kompatebilne z PS5 to pewnie zmienię na G29 albo coś w podobnym przedziale cenowym Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 7 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Chyba Logitech i inne firmy nie będą chciały nie zarobić na nowym sprzęcie i już pracują nad nowymi kierownicami współpracującymi z PS5. Kiedyś pokrętnie tłumaczyli się że G27 nie działa z PS4 ponieważ G27 nie posiada jakiegoś czipa zabezpieczającego. I nagle dwa miesiące później na rynek trafiła G29. Wątpię żeby kierownice współpracowały z PS5 tak jak z PC, podłączasz kierownice, wrzucasz sterowniki i jazda. Ja swojej G29 nie sprzedaje, zostawię do PC, a do PS5 ... no (pipi) znów trzeba będzie zainwestować jeśli się okaże że G29 nie posiada czipa .... Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 7 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Jeśli pady ze starych konsol mają działać, to kierownice też powinny. Natomiast jeśli znowu celowo ukatrupią obsługę G29, to ja mam już dość i olewam PS5 jako platformę do wyścigów. Będzie trzeba poskładać w miarę dobrego kompa i mieć z tym spokój. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalten80 16 Opublikowano 7 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Jak G29 nie będzie działać z PS5 to też chyba wrócę do PC. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 (edytowane) Szanujmy się konsole są fajne ale nie do simów bo nie mają 21:9, triple screenów, modów i często nie trzymają klatek. No i jeden setup na PC starczy na długo bo zawsze będzie kompatybilny. Edytowane 11 Maja 2020 przez devilbot Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Trochę pojechałeś. Większość ludzi nie ma czasu/miejsca/pieniędzy na full pro rig, a chce się w miarę sugestywnie i satysfakcjonująco pobawić. Jakbym chciał iść w taki hard, to pewnie bym nigdy nie grał w wyścigi na konsoli, a tak np. przejeździłem kilka ładnych lat na ps3, grając w GT5/6 zestawem za 500+ (dfpro + wsp które dziś dźwiga G29). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Ja też gram na konsolach np nadal w gran turismo 5 czy 6. Jednak pisałem o takim poważnym sim racingu. Monitor 21:9 styka to nie majątek grafika ostra jak brzytwa a w wyścigach najbardziej widać ząbki na konsoli przynajmniej u mnie bo mam blisko monitor. Na PC jest gładziutko ale nie ma Gran Turismo o którym zaraz ktoś napisze, że żaden z niego symulator ale je.bać to. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalten80 16 Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Mnie bardzo dobrze gra się na PS4 w wyścigi/rajdy. Nie potrzebuję tych wszystkich bajerów. Wystarczy mi G29, TV 50", dobre nagłośnienie i gra się super. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 W dniu 11.05.2020 o 20:57, Luqat napisał: Trochę pojechałeś. Większość ludzi nie ma czasu/miejsca/pieniędzy na full pro rig, a chce się w miarę sugestywnie i satysfakcjonująco pobawić. Jakbym chciał iść w taki hard, to pewnie bym nigdy nie grał w wyścigi na konsoli, a tak np. przejeździłem kilka ładnych lat na ps3, grając w GT5/6 zestawem za 500+ (dfpro + wsp które dziś dźwiga G29). Dokładnie tak jak piszesz. Szczypanie na konsoli to fajna frajda, włączasz i jedziesz. Na PC'ach dochodzą mody, profesjonale kierownice, profesjonalne fotele, stelaże pod 3 monitory. Można tyle kasy utopić w to że zabawa przestaje być zabawą i już zaczyna być frustracją gdy zatrzymamy się w rozwoju pseudo wyścigowego kierowcy. Albo jeszcze gorzej, gdy już znudzi nam się granie w symulatory na sprzęcie zbudowanym za kwotę łatwo przekraczającą 10.000 zł. Ja już swój kokpit zbudowałem za małe pieniądze. Ale z tych projektowanych przez firmy ten mi się podoba najbardziej. Cena? 3500 pln Tyle zapłaciłem za swoją konsolę, TV 32 cale, fotel, płyty, materiały, śruby i kierownice i jeszcze mi zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 172 Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 (edytowane) . Edytowane 27 Lipca 2022 przez gtfan Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 40 minut temu, gtfan napisał: Pasy w fotelu do grania? Ale generalnie fajny No co ty? Nie zakładasz kasku i rękawic jak grasz na kierownicy? Zawsze brakowało tylko pasów. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 16 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2020 (edytowane) Akurat na konsoli simracing ma sie lepiej niż kiedyś bo wychodzą takie gry jak Project Cars, Asseto Corsa, Dirt Rally, wtedy można się pokusić o jakiś lepszy zestaw niż kiera logitecha + wheee stand pro (który oczywiście też da dużo zabawy). Mnie stabilność WHP irytowała i chciałem coś lepszego, dlatego uderzyłem w Playseat i nie żałuje, szczególnie że ten setup razem z Thrusmasterem pociśnie również na przyszłej generacji. Nawet głupi Wreckfest to jest tona zabawy. Edytowane 16 Maja 2020 przez MaZZeo Cytuj Odnośnik do komentarza
Rillas 96 Opublikowano 30 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Czy wiadomo cos na temat wsparcia kierownic z obecnej geny na nowym xboxie i ps? Przyznam sie, ze zawsze odkladalem zakup kierownicy przez gotowe wymowki w postaci braku kasy, braku miejsca itd a w aktualnej sytuacji coraz realniej mysle, ze chyba pora sprawdzic ten gadzet. Szukam czegos glownie do gt sporta na ps4, dodatkowo nigdy nie gralem na kierownicy wiec nie mam totalnie zadnego punktu odniesienia, dlatego nie chcialbym sobie wyrobic zlego zdania kupujac jakiegos crapa. Budzet mam dosc niski (biorac pod uwage, ze next geny moga nie oferowac wsparcia), Thrustmaster T150 (wersja bez biegow i z dwoma pedalami) bedzie spoko doswiadczeniem na poczatek? Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 30 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Na początek w zupełności wystarczy, nic lepszego nie potrzebujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 30 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Nie lepiej niezawodnego Logitecha z metalowymi pedałami? G29 bym brał na twoim miejscu, kasa ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 30 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Też bym celował w G29. Ja używke w stanie sklepowym kupiłem za 800 zł. Co do obsługi obecnych kierownic na przyszłych konsolach, to byłbym raczej sceptyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 30 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Nie lepiej niezawodnego Logitecha z metalowymi pedałami? G29 bym brał na twoim miejscu, kasa ta sama.G29 jest średnio 400zl droższy i absolutnie nie jest wart więcej niż 800zł. Metalowe ma tylko nakładki na pedały co nic nie zmienia. T150 na promocjach można wyrwać w okolicach 600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Ciekwe czy będzie poniżej 1500zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Silver 167 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 (edytowane) 41 minut temu, pawelgr5 napisał: Ciekwe czy będzie poniżej 1500zł. Zestaw Logitech G923 jest w pełni kompatybilny z konsolą PlayStation 4 (będzie również współpracował z PlayStation 5) oraz PC. Pojawi się w sprzedaży jeszcze w tym miesiącu, a sugerowana cena detaliczna to 1799 złotych. A tu trochę więcej info o samej kierze Spoiler https://www.telepolis.pl/tech/sprzet/logitech-prezentuje-g923-kierownice-z-trueforce-kompatybilna-z-pc-oraz-playstation Edytowane 5 Sierpnia 2020 przez Silver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Ok nie doczytałem, dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Toć to G29 z lekko zmienionymi bebeszkami Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi