Plugawy 3 661 Opublikowano 30 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Zamiast ładować suple to poćwicz z rok i zobacz czy się nie zniechęcisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 30 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 (edytowane) 9 minut temu, Plugawy napisał: Zamiast ładować suple to poćwicz z rok i zobacz czy się nie zniechęcisz. Od ponad 2 lat gram w piłkę 2 razy w tygodniu, od ponad pół roku chodzę na naukę pływania, a od ponad 4 miesięcy na siłkę. Nie, nie zniechęcę się, jestem uparty w dążeniu do celu, ale bez forsowania. Jedyne co mnie może powstrzymać to kontuzje, albo brak czasu, ale na razie mam go, aż zanadto. Nawet na skok dwa razy poleciałem na ponad weekend, bo za pierwszym razem nie trafiłem w pogodę, a ten co zna ten sport wie, że jest bardzo rygorystycznie, jeśli chodzi o pogodę, nie może być nie tylko zbyt wietrznie, czy pochmurnie, ale i za gorąco. Z pisaniem też, byłem grafomanem na początku, jebanym przez innych jak Wojtek na ppe.pl, ale się nie poddałem, dziś już te osoby siedzą cicho. Nie, nie chwałę się, chciałem tylko wyrazić, że poddawanie się jest nie w moim stylu. Edytowane 30 Marca 2023 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Na stawy tak jak krupek pisze animal flex najlepszy. Kreatyna na sile jak najbardziej. Magnez kup po prostu chelat z olimpu. Na energie mocniejsza kawa albo kup kapsy z guaraną.Nie da sie za bardzo chudnąc i robic miesni jednoczesnie bez sterydow bo na logike na ujemnym deficycie jesz mniej kalorii niz potrzebujesz. Mozesz jedynie starac sie jak najmniej stracic miesni , podtrzymac to co masz jednoczesnie zrzucajac tluszcz co jest w zupelnosci wystarczajace bo odkrywajace sie miesnie beda wygladaly jakbys "przypakowal". Polecam jesc duzo bialka i w treningu starac sie podtrzymywac ciezar jaki tachamy mimo ze na deficycie jest mniej sily. Nawet kosztem ilosci powtorzen. Miesnie maja wiedziec ze dalej potrzebujemy ich w takiej wielkosci jakiej są. Pozdrawiam, trener personalny Wiktor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 @zdrowywariat Z krety wybierz jabłczan skoro robisz redukcje, bo po co ma Cie woda podlać po mono. Dorzuć sobie jeszcze beta alanine i jazda. Ja po takim połączeniu jak byłem w formie to zakwasów prawie nie miałem i kondycja poszła do przodu. Nie zzapomnij o soku z buraka. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Ja zawsze lece na cm3 treca. Dobrze ze przypomnieliscie czas zakupic bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Ja dawałem radę polknac te tablety tylko z łyżka skyru bo takie wielkie i ogólnie wolę mono. Beta alanina od treca mi się skrystalizowała w zamkniętym szczelnie opakowaniu :! Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2023 Dzięki, znajdę czas to skoczę do sklepu z odżywkami, wezmę kreatynę, to co na stawy polecacie, betę alaninę, kapsy z guaraną i może jeszcze jakieś białko, a co tam zafunduję sobie taki zestawik na 3 miechy do wakacji Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 W dniu 1.04.2023 o 08:36, Plugawy napisał: Ja dawałem radę polknac te tablety tylko z łyżka skyru bo takie wielkie i ogólnie wolę mono. Beta alanina od treca mi się skrystalizowała w zamkniętym szczelnie opakowaniu :! A to w czymś przeszkadza? Skrystalizowało mi się mono z kfd i teraz nie wiem czy umrę Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 3 minuty temu, maciucha napisał: A to w czymś przeszkadza? Skrystalizowało mi się mono z kfd i teraz nie wiem czy umrę Raczej nie, ale gorzej wtedy się rozpuszcza, gorzej wygrzebać to z pojemnika i trudniej porcje określić plus wkurwia skrobanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Mono i tak się nie rozpuszcza tylko tworzy zawiesinę przez chwilę A ze skrobaniem faktycznie troszkę denerwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2023 W ogóle ostatnio czytałem, że zostało przyjęte że jednorazowa porcja beta alaniny nie może być większa niż 800mg dopóki nie będzie lepiej przetestowana. Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) Kupiłem sobie wczoraj taki skromny zestawik, żeby od dziś zacząć się wspomagać, aż do lipca, chyba nie ma źle, a nie było dużego wyboru, bo byłem w healthy shopie: - kreatynę CR5 (na 3 miesiące, bo dobrze wychodziło cenowo) - flex guard - C4 pre-workout (które zawiera między innymi kofeinę i 1000mg beta alaniny) - BCAA defend 2:1:1 - Whey Protein - Guaranę Wszystkiego, oprócz kreatyny wystarczy mi na miesiąc, więc na 2 i 3 miesiąc zrobię większy research. Preferuję proszek, ale Guaranę wziąłem w tabletkach (120), zalecane po 2 na raz (maksymalnie 6 dziennie), więc będę miał 2 na rano i 2 na wieczór przed Teakwon-Do itd.. To teraz biorę się za siebie, z tym że tak już pisałem - zdrowie jest dla mnie najważniejsze, nie chciałbym powrotu starej kontuzji ręki, którą dopiero co wyleczyłem, więc trenuję sobie na 75%, nie dopierdalam nie wiadomo jakiego ciężaru, niczego nie forsuję, po lekku, dokładnie, systematycznie, a czas i tak zrobi swoje. Jeszcze raz dzięki za pomoc, tego właśnie szukałem, no i to BCAA też wydaje się być bardzo dobre. Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Dietę jakąś trzymasz, dbasz o podaż makro? BCAA i przedtreningówka to raczej kasa w błoto, bo tego nie potrzebujesz, ale twoja kasa i twoje decyzje. To raczej dla kogoś, kto trenuje bardzo intensywnie i zazwyczaj więcej niż raz dziennie, żeby zwiększyć intensywność i regenerację. Przy rekreacyjnym trenowaniu podaż białka i węglowodanów w odpowiednich porach są zupełnie wystarczające w regeneracji i odbudowie uszkodzeń w mięśniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) Wziąłem na miesiąc, najwyżej na następne 2 nie wezmę, a trenuję 2 razy dziennie, rano siłowo, wieczorem ruchowo, około 1h rano, 1h-1.15h wieczorem. Aż tak rekreacyjnie nie trenuję, nie zajeżdżam się po prostu. W wyciskaniu na ławeczce muszę zostawić zapas siły na jedno powtórzenie, bo nie mam nikogo do pomocy. Najważniejsze, że ręka nie boli, bo wcześniej czułem nieprzyjemne ukłucie w okolicach łokcia przy podrzucaniu hantli na rozpiętki na przykład. Nad dietą jeszcze popracuję, poczytam, może za kolejne 4 miesiące wrzucę fotkę jak mi poszło. Dzięki. Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez zdrowywariat Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 31 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 A to mój drugi skromny zestawik i na razie to mi wystarczy, w lato i jesień będę trenował na sucho, kupię sobie dopiero coś na zimę (kreatynę jeszcze mam, bo wziąłem na 3 miesiące): - calogen - msm - magnez + cynk - EAA energy - Whey Protein I muszę przyznać, że te wszystkie owocowe odżywki smakują sztucznie, piję, bo piję, za to Whey Protein mógłbym pić codziennie, wcześniej miałem o smaku cookies & cream, które było smaczne, a teraz wziąłem o smaku chocolate peanut butter i jest jeszcze lepsze. Na zimę zrobię większy research i zamówię sobie już wysyłkowo konkretny zestawik. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 31 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Mi wczoraj przyszlo bialeczko za etykietki z klubu olimp. Spoko temat, ze dwa razy w roku mi wychodzi taki prezencik za kupowanie supli z olimpu. A kupuje tylko wapń, cynk, wit b i kwasy omega Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 31 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Zapomiałem jeszcze o B complex i omedze 3 z oleju lnianego, wcześniej miałem omegę 3 z alg morskich. No i dziennie łykam też łyżkę oleju z awokado. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 31 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Mi ostatnio wróciła kontuzja z przed roku kolana. Miałem wtedy zastrzyk z kwasu hialuronowego i pomogło. W piątek mam wizyty u ortopedy. Czy Animal Flex może w tym jakoś pomóc? Czy po prostu jestem skazany by co rok walić strzał w kolano? Miał ktoś podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 31 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 (edytowane) Moja mama ma 62 lata i miała problemy z kolanami, ale bierze suplement z awokado, a do tego je też ten owoc i bóle ustąpiły, dlatego wziąłem sobie olej z tego owocu. Oczywiście robię to zapobiegawczo, bo osteopatka bardzo mi pomogła z łokciem i biodrem. Do tego raz dziennie po treningu smaruję stawy kolan, barkowe i łokciowe maścią końską, czy innym olejkiem z masą ziół. Jeszcze parę lat temu czułem się jak 60 latek, gdy miałem 40, a dziś nic nie boli, są tylko zakwasy po treningu. MSM też ponoć dobre, więc wziąłem na próbę na jeden miesiąc. Nie wiem co tam się dzieje z twoim kolanem, ale warto spróbować jakichś suplementów, maści, czy nawet pójść do osteopaty, bądź fizjoterapeuty. Edytowane 31 Maja 2023 przez zdrowywariat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 31 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 13 minut temu, Sedrak napisał: Czy Animal Flex może w tym jakoś pomóc? Na pewno nie zaszkodzi, a uzupełni ewentualne braki i smarowanie w stawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 31 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Tak właśnie mi rzepka w kolanie latała na każdą stronę i tarła. Stąd był ból. Po zastrzyku jak ręką odjął. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 31 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2023 Pewnie ze pomoże. W animalu masz kompleks substancji chroniacych i pomagajacych w regeneracji stawow. Oczywiscie to tylko suplement wiec jak masz powazne problemy to moze nie wystarczyc ale napewno polepszy sytuacje. Ja zawsze po ciezkim cyklu treningowym jak przychodzi okres regeneracyjny kupuje kolagen w prochu i tabsy z kwasem hialuronowym. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 bogactwo czesc glowna polecam 220kcal, 30g bialka, dobry smak, zero rewolucji jelitowych 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Ile za sztukę? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 595 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 23 minuty temu, Plugawy napisał: Ile za sztukę? 8zl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi