Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PERSONA 3

Featured Replies

Opublikowano

Napierdala post za postem w każdym miejscu forumka, a nie wiedział że tu parę miesięcy temu o tym pisalismy

• Odpowiedzi 979
  • Wyświetleń 130,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra ta polska wersja językowa

• Pograłem godzinkę wczoraj. To moja pierwsza stycznośc z wersją nie-portable i jestem zachwycony. Świetne uczucie tak sobie pobiegać po tych lokacjach które do tej pory byly tylko renderami z kamerą um

Opublikowano

Będę grał na decku, dzisiaj odpaliłem tylko początek na xboksie.

5 razy już obejrzałem intro. Jest przepiękne.

Opublikowano
7 minut temu, Donatello1991 napisał:

Ogólnie to tylko grałem kiedyś w 5, ale chyba ten motyw że snem w każdej jest? Muzyka też ram taka sama. Sztosik będzie widzę.

Tak, ale uważaj, w każdej recenzji minusem tej gry (i każdej Atlusa) jest to, że nie jest Personą 5 :problem:.

Opublikowano
50 minut temu, Donatello1991 napisał:

Ogólnie to tylko grałem kiedyś w 5, ale chyba ten motyw że snem w każdej jest? Muzyka też ram taka sama. Sztosik będzie widzę.

Tzn niekoniecznie to jest zawsze sen. Ale są 2 światy: ten gdzie jesteś uczniem i ten w którym walczysz z demonami za pomocą Person.

Edytowane przez michu86-

Opublikowano

Kurde nawet po dziewczynach widać że to GRACZKI :doom:

Opublikowano

Ten się tylko broni 

Reszta jakieś ameby nołlajfy

Screenshot_2024-02-02-08-46-26-723_com.google.android.youtube.jpg

Edytowane przez Plackus

Opublikowano

Ale śmiesznie się gra w Personę po polsku, ciekawe doznanie.

Poziom wiedzy: obibok. XD

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Dobra ta polska wersja językowa:obama:

Przechwytywanie.JPG.270381a27aaa4a587456395ac545c7b4.JPG

Opublikowano

Tłumaczenie jest bardzo dobre - na tyle luźne, żeby nie wyglądało to drętwo i sztywno ale przy okazji na tyle stonowane, żeby nie mieć wrażenia, że pisali to starzy ludzie z wyobrażeniem "jak dzisiaj mówi młodzież w szkole?" czy inne fellow kids. Nie spodziewałem się takiego poziomu szczerze mówiąc :obama:

Opublikowano
46 minut temu, Shen napisał:

Dobra ta polska wersja językowa:obama:

Przechwytywanie.JPG.270381a27aaa4a587456395ac545c7b4.JPG

Czekamy zatem na Personę 6 z polskim dubbingiem, to by było coś :D. 

2 minuty temu, Bzduras napisał:

Tłumaczenie jest bardzo dobre - na tyle luźne, żeby nie wyglądało to drętwo i sztywno ale przy okazji na tyle stonowane, żeby nie mieć wrażenia, że pisali to starzy ludzie z wyobrażeniem "jak dzisiaj mówi młodzież w szkole?" czy inne fellow kids. Nie spodziewałem się takiego poziomu szczerze mówiąc :obama:

Podobno jest sporo baboli w polskiej wersji, szczególnie ma to wpływ na np. niektóre testy w szkole.

Z recki GOLa:

1041043625.jpg

ciekawe jak z paczowankiem PL będzie. 

image.png.6153afe77106d068bec0d9c6608c9914.png

Opublikowano

Obawiam, że tłumaczenie było robione, że ktoś dostał cały skrypt i jechał kartka po kartce, bez grania w to. Nie wiem jak to się zazwyczaj odbywa ale taka sytuacja:

Po pewnych wydarzeniach bohater leży nieprzytomny tydzień, jest przy nim koleżanka w szpitalu, ten wreszcie otwiera oczy, a ona się pyta: tak długo spałeś?

Gdyby widział scenę to by wiedział że raczej trzeba to tłumaczyć jako: tak długo byłeś nieprzytomny, bo ta laska doskonale wiedziała, że to nie było normalne spanko. Pewnie będzie dużo takich rzeczy ;)

Edit: ktoś wcześniej pytał o tłumaczenie czarów - nie są tłumaczone ale to już pisałem, jednak nazwy ataków fizycznych są polskie - np: grzmotnięcie :beka:

Edytowane przez michu86-

Opublikowano

Na początek to takie trochę mieszane uczucia. Intro zmieniono razem ze ścieżką dźwiękową, oryginalne znacznie lepiej korespondowało z klimatem całej gry. Wycięli część cutscenek anime, np. pierwsze pojawienie się Orfeusza - zamiast tego wstawki na silniku gry.

Opublikowano

Czy można zmienić język napisów bez zmiany języka konsoli (XSX)?

EDIT: Pytam, bo nie wiem czy jest sens ściągać. A nie chcę się męczyć z tłumaczeniem Google Translate :P

Edytowane przez vAHeR

Opublikowano

Niestety nie, dzięki Atlusa. Najdurniejszy trend w gierkach to przypisywanie na sztywno języka gry do języka systemu konsoli - change my mind. Jeszcze żeby te wersje językowe były niedostępne na naszym rynku czy powycinane z wydań, ale one są w plikach na dysku, dajcie mi je zmienić wedle mojego uznania do ciężkiej cholery :shotgun:

Opublikowano

Myślałem, że oni to robią tak, bo po prostu nie mają kodu czy czegoś zachowanego. Ale przejrzałem wywiady, i twórcy mocno bronią, że taka była intencja, dokładnie taką grę zrobić. Gra zresztą wydaje się pisana całkowicie od zera.

M.in. podkreślają, że "chcieliśmy prawdziwie odzwierciedlić oryginalne doświadczenie grania w oryginalną Personę 3", czy też "spojrzeliśmy na charakterystykę każdej sceny i decydowaliśmy, czy lepiej wyrazimy to, co chcemy, poprzez scenki anime czy 3D". 

Opublikowano
4 minuty temu, ogqozo napisał:

Myślałem, że oni to robią tak, bo po prostu nie mają kodu czy czegoś zachowanego. Ale przejrzałem wywiady, i twórcy mocno bronią, że taka była intencja, dokładnie taką grę zrobić. Gra zresztą wydaje się pisana całkowicie od zera.

M.in. podkreślają, że "chcieliśmy prawdziwie odzwierciedlić oryginalne doświadczenie grania w oryginalną Personę 3", czy też "spojrzeliśmy na charakterystykę każdej sceny i decydowaliśmy, czy lepiej wyrazimy to, co chcemy, poprzez scenki anime czy 3D". 

No to trochę średnio im to wyszło bo intro i cutscenki w oryginale to był poziom mistrzowskiej ekstraligi, które w punkt oddawały ton całej gry.

Edytowane przez SnoD

Opublikowano

Dobrze że aż tak bardzo nie chcieli odzwierciedlić doświadczenia z pierwszej P3 jak Ci z kolekcji MGSa ;)

Opublikowano

Jest już mod na UW, bo oczywiście Atlus takich rzeczy nie robi :). Działa zarówno z gamepass jak i Steam, coś chyba robi też dla Decka, bo można ustawić custom res, ale na Decku nie sprawdzałem. 

https://github.com/Lyall/P3RFix