Opublikowano 17 lutego 20241 r Jest szansa na 1500 zł za niego. O ile trafi się zdecydowany kupujący a nie Janusz cebula.
Opublikowano 17 lutego 20241 r 3 godziny temu, dominalien napisał: Co nie znajduje zdjęć? Komputer nie znajduje zdjęć.
Opublikowano 17 lutego 20241 r 9 minut temu, Błachoo1950 napisał: Komputer nie znajduje zdjęć. SERIO? Może podasz więcej szczegółów, w jaki sposób się łączysz, w jakim programie tych zdjęć szukasz, no wiesz, tak żeby można coś podpowiedzieć.
Opublikowano 17 lutego 20241 r Przesiadłem się z 11 pro na 15 pro max i kurcze, w działaniu nie specjalnie widzę wielką różnicę. 11 legancko leżała w lapie i sprawiała lepsze doznania w dotyku bez etui, max to jednak klocuch jest. A niedodawanie ładowarek do zestawu to jest serio cebulstwo dzisiejszych czasów, a nie żadna tam troska o planetę. Spakowałem 11 w pudełko i tam zawartość była tłusta przy tym co teraz się dostaje. Żal mi sie pozbywać tej 11 i ciągle staram się przekonać siebie, żeby ją zostawić jako backupowy tel w razie wu.
Opublikowano 17 lutego 20241 r Ja kupiłem 15 pro bo niestety pod koniec roku uszkodziłem ekran w mojej X i uznałem, że nie ma sensu naprawiać. Miałem nadzieję, że jeszcze z rok poużywam. No i oczywiście jest szybciej, ale bez przesady, a te wszystkie nowe ficzery nic mi nie robią i generalnie głównie jestem na siebie zły, że wydałem przez niefrasobliwość kasę. Jedno, co mi robi to USB-C. Poza tym wolałbym korzystać ze starego tel. Ewidentnie te telefony już osiągnęły dużą dojrzałość i nawet kilka lat nowych modeli niewiele zmienia. Edit: zgadzam się w kwestii ładowarki. Powinna być w cenie w osobnym pudełku. Jak ktoś nie chce (np ja, mam już tyle ładowarek) to powinna być zniżka. Edytowane 17 lutego 20241 r przez dominalien
Opublikowano 17 lutego 20241 r 9 godzin temu, dominalien napisał: SERIO? Może podasz więcej szczegółów, w jaki sposób się łączysz, w jakim programie tych zdjęć szukasz, no wiesz, tak żeby można coś podpowiedzieć. Wybacz stary, nie do końca chyba zrozumiałem pytanie. a wiec łączenie się za pomaca zwykłego USB. wtedy komputer odnajduje jako pamięć zewnętrzna. Jak otwieram te „pamięć zewnętrzna” wyświetla dosłownie ze 20 z 400 zdjęć. Kurtka, komputer z iPhonem łącze poraz pierwszy, wcześniej tylko androida w ten sposób podpinałem i to było proste jak budowa cepa
Opublikowano 18 lutego 20241 r OK, to co mi przychodzi do głowy, to że masz mało miejsca w tym ajfonie i on ci zdjęcia poprzerzucał do iclouda. Zaloguj się na icloud.com i zobacz, czy tam są wszystkie zdjęcia. Edytowane 18 lutego 20241 r przez dominalien
Opublikowano 18 lutego 20241 r A to nie jest czasem tak,że przez iTunes się te zdjęcia zgrywa? Żona moja Apple od dawna używa i coś takiego mi podpowiada. Sama nigdy tak nie zgrywała,ja też nie, ale parę dni temu kolega mi się chwalił,że wysłał zdjęcia z tel na jedną ze swoich poczt mailowych i stamtąd je pobierał na kompa.
Opublikowano 18 lutego 20241 r Tak. Ale jeśli w telefonie i tak tych zdjęć nie ma to raczej najłatwiej po prostu z icloud ściągnąć.
Opublikowano 18 lutego 20241 r Wejdź w ustawienia na iPhonie, następnie zdjęcia i na dole w sekcji Przenieś na maca lub PC zmień na “Pozostaw oryginały”. Podłącz wtedy do kompa i sprawdź czy widzisz teraz wszystkie.
Opublikowano 18 lutego 20241 r Też miałem mnóstwo problemów by zgrać kompa. Zwykłe podpinanie kablem USB do laptopa i otwarcie jako nośnika pamięci raz pokazywało zawartość, innym razem nie. Nawet jak pokazało to było mnóstwo drobnych folderów o numerkach zamiast nazw i nie da się dobrze zidentyfikować co gdzie jest, trzeba było nachodzić się po katalogach i szukać. Na Andku kulturka - DCIM/fotki, ustawiasz sortowanie wg daty i zgrywasz wszystko co ostatnio zrobione, jak z karty pamięci. Może to kwestia, że to kilka generacji wstecz model (IP XR), ale próba zgrania paru fotek by z pendrajwem iść do Rossmana zajęła niewspółmiernie dużo czasu.
Opublikowano 18 lutego 20241 r 5 godzin temu, _Red_ napisał: Może to kwestia, że to kilka generacji wstecz model (IP XR) Tak jest do dziś, nic się nie zmieniło. Albo zgrywasz tak jak mówisz szukając po folderach albo najprościej z kulturką logując się do iCloud w przeglądarce i z tamtąd najwygodniej.
Opublikowano 19 lutego 20241 r No właśnie, Apple nawet przy zgrywaniu zdjęć musi dostarczać swoim klientom orgazmiczne doświadczenia wspaniałej aplikacji lub cudownego serwisu internetowego. Klienci Apple nie podłączają telefonu kablem do komputera, nie otwierają katalogu ze zdjęciami i nie przeciągają ich myszą jak jakiś plebs. A tak bardziej na serio, to cały ten pomysł, że telefon będzie cichaczem wysyłał wszystko do chmury a i tak w aplikacji pokazywał użytkownikowi wszystkie zdjęcia razem jakby były w pamięci telefonu jest mega typowy dla nich. Pewnie bym doceniał gdybym nie korzystał z własnej chmury, która oczywiście nie jest tak wspaniale zintegrowana i nie działa jak czary.
Opublikowano 4 marca 20241 r Help, czemu mam taki zegar nieczytelny? W wyborach tapet jest ok, a jak już wybiorę to lipa. Spałem dziś z telefonem przy łbie i chyba coś głową wcisnąłem
Opublikowano 4 marca 20241 r Na podglądzie jest ok, ale później robi się przezroczyste, sjakis tryb chyba się włączył, ale normalnie dźwięki są dzwonka itp
Opublikowano 4 marca 20241 r Jak się włącza jakiś tryb to się pojawia napis między latarką i aparatem, u ciebie tego nie ma.
Opublikowano 28 kwietnia 20241 r Znacie jakiś dobry i w miarę spoko etui na dupę telefonu? Nie będę brał tego Apple 270 zł za kawałek gówna recyklingowego. Polećcie dobry zamiennik. 15 pro max jak coś.
Opublikowano 28 kwietnia 20241 r Znacie jakiś dobry i w miarę spoko etui na dupę telefonu? Nie będę brał tego Apple 270 zł za kawałek gówna recyklingowego. Polećcie dobry zamiennik. 15 pro max jak coś. https://pancernik.eu/iphone-15-pro-max/etui
Opublikowano 28 kwietnia 20241 r Znacie jakiś dobry i w miarę spoko etui na dupę telefonu? Nie będę brał tego Apple 270 zł za kawałek gówna recyklingowego. Polećcie dobry zamiennik. 15 pro max jak coś. Od kilku lat używam Pitakę i jestem mega zadowolony, obecnie mam wersję Sunset, polecam [emoji846]https://ipitaka.pl/product/iphone-15-pro-sunset/