Skocz do zawartości

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

mam nadzieję, że w tym roku uda mi się przeżreć szparagami, zanim się skończą

tarta ze szparagami i kwaśną śmietaną - <3 

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 421,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

A siki potem smierdzą nie?

Opublikowano

Jeszcze jak. Kombinacja kompleksu witamin i szparagów daje śmierdzące siki w seledynowym kolorze, kosmos.

Opublikowano

To związki siarki tak smierdzą. Pierwszy raz po szparagach to był niezły WTF w kiblu. 

Opublikowano

Siki po szparagach śmeirdzą? Człowiek uczy się całe życie, tego nie wiedziałem :/

Opublikowano

Mi sie zawsze wydawalo, ze to smierdzi po uzytym do zrobienia sosu holenderskiego masle klarowanym.

Opublikowano

Niektórzy tak mają, że śmierdzi, inni nie. Kwestia posiadania odpowiednich genów, szanse w naszej okolicy bliskie raczej 50/50:

https://www.bmj.com/content/355/bmj.i6071

http://udel.edu/~mcdonald/mythasparagusurine.html

Dla mnie to kolejna rzecz, o której ludzie mówią, a ja nigdy nie zaznam.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Gniecione truskawki ze śmietaną i cukrem zagryzane bułką razową, smak dzieciństwa :banderas:

Opublikowano
6 godzin temu, Rudiok napisał:

Gniecione truskawki ze śmietaną i cukrem zagryzane bułką razową, smak dzieciństwa :banderas:

Ja również powrót do dzieciństwa i zrobiłem koktail. Truskawki, łyżka śmietany, cukier i dopełnić mlekiem, zmiksować i z bułeczką, syte jak diabli.

Opublikowano

Maślanka > jogurt > kefir > śmietana > mleko. 

Oficjalna hierarchia produktów mlecznych do koktajli. 

Edit: no kurde jogurtu zapomniałam :/

Edytowane przez Rudiok

Opublikowano

A jogurt naturalny?

Opublikowano

Wzięła mnie wczoraj ochota na falafele. Namoczyłem ciecierzycę, ugotowałem przyprawiłem... spaliłem blender podczas miksowania, więc nie zmieliło się dobrze, nie doprawiłem i wyszły suche. Nie warto było, choć dziś jem resztę i jak przeleżały to jakby bardziej jadalne.

• 2 tygodnie później...