Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

To wyzej dobre, ale mialem tylko w postaci mielonego (skład chyba podobny, inna forma). Posiekałem do spaghetti i w sosie pomidorowym bardzo zbliżone do mielonego mięsa. Troche jak takie tańsze garmazeryjne, ale i tak do sosu całkiem przyzwoite jak na wyrób roślinny.

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 447,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano
20 godzin temu, krupek napisał:

next_level_burger_wega%C5%84ski_vegetest

W Lidlu kupiłem takiego, jest jakby surowy, trzeba go usmażyć, a nie tylko podgrzać. Ciekawy smak, zupełnie coś innego niż te od dobrej kalorii, polecam.

Ja właśnie mam za sobą tego od dobrej kalorii i kurde, jakie to dobre, nie spodziewałby się człowiek.

Opublikowano

W Biedrze są też spoko buraczane, bardzo intensywne w smaku, też polecam. No i beyonda polecam sprawdzić, ale z tym to już ciężko z dostępnością.

Opublikowano

To już prędzej szukałbym w lewackich sklepach bio i wege. W Gdańsku w Spożyvczaku mają często.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłem se chłodniczek litewski, oszamany z młodymi ziemniakami :banderas:

20200726-123751-copy-1224x1632.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Słowacja na weekend nie mogła się obyć bez klasyków - gulasz z pampuchami, bryndzowe haluszki (najlepsze jakie do tej pory jadłem na Słowacji), wyprażany ser i buchty ze śliwką i kakao :banderas:

I to wszystko w przydrożnym zajeździe w małej mieścinie poza głównymi drogami w cenie jak z baru mlecznego. No uwielbiam ich. 

20200816-173030-copy-675x1200.jpg

IMG-20200816-WA0026-copy-675x1200.jpg

IMG-20200816-WA0025-copy-675x1200.jpg

IMG-20200816-WA0028-copy-675x1200.jpg

Opublikowano

Te dwa pierwsze dania były już jedzone kiedyś. 

Opublikowano

arbuza się nie da zjeść ćwiartki, trzeba od razu z pół wypić

Opublikowano

Nastawilem ogorki ale po 2 dniach otworzylem jeden dla malosolnych. Kurde w te upaly jak znalazl.

Opublikowano

@Arkady czołgi to przy granicy zaraz, ale fakt, w sumie niedaleko ;)

Też się ostatnio raczyłem arbuzem. No i arbuz kupiony na Węgrzech >>>>>> owoce z sadu >>>>>> owoce z targu >>>> owoce z dyskontu >>>>>>>>>>>>>> trociny >>>>> arbuz kupiony w Polsce.

Opublikowano

Otworzyli w niedaleko mnie Gruzińską piekarnię - o jezusicku, ale to jest dobre i pod nosem.

Te ichne chaczapurii, puri itp. no rewelka.

info jakby ktoś nie wiedział o co chodzi:

http://nakarmionastarecka.pl/ormiansko-gruzinska-piekarnia-w-hali-mirowskiej/

Edyta:

chaczapurii nie czapachurii :)

Edytowane przez Metoda

Opublikowano
Godzinę temu, Metoda napisał:

czapachuri

tenor.gif

Chaczapuri po megrelsku <3

Opublikowano
W dniu 21.08.2020 o 23:52, Rudiok napisał:

@Arkady czołgi to przy granicy zaraz, ale fakt, w sumie niedaleko ;)

Też się ostatnio raczyłem arbuzem. No i arbuz kupiony na Węgrzech >>>>>> owoce z sadu >>>>>> owoce z targu >>>> owoce z dyskontu >>>>>>>>>>>>>> trociny >>>>> arbuz kupiony w Polsce.

ja odkad mama kupiła sobie dzialeczke wracam do smakow pierwotnych śliwek, borówek czy jabłek. Moge zrezygnować z wielu rzeczy w swoim zyciu, ale pielęgnacja własnego ogródka i warzywek/owocow to w tej chwili moje top5 priorytetów życiowych. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W koncu wjechal krol wakacji, czosndog bozy :fsg:

nEeNuAx.jpg

TPXdaxK.jpg

fyVqqfQ.jpg

Bagietka czosnkowa + berlinki habanero + ser + chrupiacy boczek + cebula prazona + keczup majezon musztarda. Smak? :banderas: Kalorie? Wszystkie.

Opublikowano

Ależ ten czosndog wleci z piwkiem na gastro :xboss:

Od mnie propozycja na lasagne. Wersja bez mięcha i bardziej fit od tradycyjej. 

spacer.png

2 opakowania serka ricotta, czosnek (nie żałować), 200g świeżego szpinaku, świeża bazylia, 2 puszki krojonych pomidorów, makaron do lasagne, mozzarella tarta i normalna, oliwa i sól + pieprz. 

spacer.png

Szpinak czosnek i bazylię posiekać, normalna mozarella "porwana" i wszystko i te pomidory z puszki do michy. Jako klej ważne 2 jajka. Oliwa, sól i pieprz do smaku na oko. 

Spoiler

spacer.png

Tak wiem wygląda jak rzygi, ale uspokój się tak ma być ;] 

spacer.png

No i jak tradycyjna lasagne, farsz przekładany makaronem i na wierzch tarty ser. Piekarnik na 180 i jak makaron zmięknie to w zasadzie gotowe. Mały tip, dobrze jak lasagne po wyłączeniu piekarnika "odetchnie" te parę minut, wtedy trochę stężeje. 

spacer.png

spacer.png

Opublikowano

@alb84 zrobione, pojedzone. Bardzo smaczne, szczególnie na następny dzień, jednak mimo wszystko brakowało mi trochę mięska :bluber:

Opublikowano

@Wiolku fajnie że smakowało i bardzo mi miło że mój wpis nie poszedł "w powietrze" i ktoś postanowił powielić :).

ps: zawsze robię też drugą z mięchem, jeden bałagan już a i dzieciaki takiej vege nie tkną nawet, ale też nic nie stoji na przeszkodzie wkroić chorizo lub ułożyć jakiejś parmeńskiej między warstwy :] 

Pozdrowionka. 

Edytowane przez alb84

Opublikowano

Właśnie zjadłem owsiankę na mleku z bananem, gruszką, kiwi, orzechami laskowymi, włoskimi, migdałowymi, nerkowcami, słonecznikiem, masłem orzechowym, gorzką czekoladą, otrębami, nasionami chia, chlorellą i jagodami acai.

Chyba przesadziłem.

Opublikowano

Anna Lewandowska byłaby dumna z takiego śniadania.