Rudiok 3 334 Opublikowano 24 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Jak w domu to z frytkownicy beztłuszczowej. Power to the thrusters i w 10 minut masz chrupiące fryty bez jebania olejem w całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Wrócił Drwal, ale bez frytek zakręconych Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) te zakręcone fryty zawsze się chyba pojawiały z lekkim lagiem w ofercie zimowej. Edytowane 25 Listopada 2020 przez oFi Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 618 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Caly sekret dobrych frytek to smazenie ich na tluszczu zwierzecym, najlepiej gesim smalcu. Frytkownica beztluszczowa? Ludzie boga w sercu nie maja. Cytuj Odnośnik do komentarza
baniek 246 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Wołowy też robi robotę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
alb84 943 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Aż mi się Pan Makłowicz przypomniał. Miałem termometr kupić, i spróbować zrobić te belgijskie. Wrzucam, bo wygląda to na przepis na fryty "w wersji ultimate". Btw. ależ by ten drwal wleciał, chyba z 5 lat temu ostatnio jadłem. Na wyspach teraz Double BigMac w menu. Nic szczególnego, 4 kotlety i reszta jak to BM, i nie powiem że nie smakował. Bardzo "mięsny" był i awaryjnie dobrze wypchał kichy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 618 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 W UK powinienes byc w stanie latwo kupic beef tallow, nie wiem jak to sie nazywa po polsku ale to jest swietny tluszcz do smazenia frytek. W MCD wlasnie na tym smazono frytki, wlasnie te slynne frytki ktorymi tak sie podniecali wszyscy, ktore w pewnym moemncie zrobily sie slabe bo zmienili na olej roslinny jak zaczela sie propaganda o szkodliwych tluszczach zwierzecych. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 2 godziny temu, alb84 napisał: Aż mi się Pan Makłowicz przypomniał. Miałem termometr kupić, i spróbować zrobić te belgijskie. Wrzucam, bo wygląda to na przepis na fryty "w wersji ultimate". Ja polecam te od Hestona, jak pierwszy raz zrobiłem to siedzieliśmy, jedliśmy i się śmialiśmy do siebie takie dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
baniek 246 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Łój wołowy, pisałem wyżej o tym. Szwagier w food trucku smaży na tym fryty i nigdy nie zawiodły. Cytuj Odnośnik do komentarza
alb84 943 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) 3 hours ago, Il Brutto said: W UK powinienes byc w stanie latwo kupic beef tallow, nie wiem jak to sie nazywa po polsku ale to jest swietny tluszcz do smazenia frytek. W MCD wlasnie na tym smazono frytki, wlasnie te slynne frytki ktorymi tak sie podniecali wszyscy, ktore w pewnym moemncie zrobily sie slabe bo zmienili na olej roslinny jak zaczela sie propaganda o szkodliwych tluszczach zwierzecych. W UK to nazywa się Beef Lard, i tak znam to :). (woziłem tego całe naczepy :D) Dzięki za tip, spróbuję na tym usmażyć frytyunie i może te co wrzucił @Rudiok. Dam "po dzbanie" jak się odnowią, pzdr. Edytowane 25 Listopada 2020 przez alb84 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 Generalnie większość knajp/foodtrucków smaży na wołowym tłuszczu, o wiele lepsze walory zapachowo-smakowe, daje ten posmaczek umami, wrzuca na serduszko ciepełko i dokłada blaszki miażdżycowe w tętnicach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 W dniu 24.11.2020 o 08:25, krupek napisał: Generalnie, Mak stracił taki swój wesoły urok fast foodowy. Kiedyś było kolorowo, był ten klałn, stworki, fajne zabawki w Happy Meal, zjeżdżalnie i place zabaw w środku, a teraz lokale są jakby takie, no nie wiem, eleganckie? xd Do maka w Porto wpuszczają tylko pod krawatem. Do tego lokal zamknięty w sobotę o 9 rano. Nie będzie p0lak w adidaskach błota nanosił na marmurowe podłogi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 2 godziny temu, Tokar napisał: Do maka w Porto wpuszczają tylko pod krawatem. Do tego lokal zamknięty w sobotę o 9 rano. Nie będzie p0lak w adidaskach błota nanosił na marmurowe podłogi. Najpiękniejszy mak w jakim byłem, robi wrazenie na zywo! Cytuj Odnośnik do komentarza
baniek 246 Opublikowano 25 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2020 (edytowane) Mak w Gdyni Głównej może nie ma takiego rozmachu, ale wnętrze równie ciekawe Edytowane 25 Listopada 2020 przez baniek Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 26 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Mi się z dzieciństwem kojarzy Mak na starym mieście w Toruniu. Parter taki podłużny kształt miał, a na piętrze był plac zabaw. Drugi taki, do którego się jeździło za gówniaka z rodzicami to ten wolnostojący we Wrzeszczu w Gdańsku. Kilka lat temu przestał być rentowny i dziś tam jest restauracja Aioli. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Poleciałem do maka i wziąłem zestaw z kuponu i tego drwala. Nawet dobry, ale podjary i pielgrzymek do "restauracji" nie rozumiem. Ot buła z maka. Cytuj Odnośnik do komentarza
second 3 692 Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Ja ostatnio jadłem ze 3 lata temu, więc chętnie wciągnę na jakiś obiad. Jadł ktoś już tą nową wersję z żurawiną? Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 No u mnie tez na obiad dzisiaj wlecial drwal. A po nim jeszcze jeden I fryteczki, chrupiace i przesolone skurwesyny. No i cola zero na popite. Zero wyrzutow sumienia. Caly czas chyba najlepsza fastfoodowa kanapka jesli mowimy o maku, kfc albo bk Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Najlepszy to podwójny wieśmak jest dla ścisłości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Wiadomo, sezonowo to najlepszy mak drwal, a normalnie to zestaw wieśmac i człowiek zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 27 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Chyba was pojebało panowie. Najlepsze burgery z siecióweczek są w BK 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 28 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Ale że Mac wprowadził dostawę... mcdonalds.stava.pl/ oj drwal dzisiaj sam przyjedzie Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 28 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Już od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 28 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Bez dobrych kuponów ostatnio mak jest omijany przeze mnie. Wole zajrzeć do porządnej sieciówki i tam zostawić 20zł ale zjeść z porządną bułą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.