Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fast food

Featured Replies

Opublikowano

Jak w domu to z frytkownicy beztłuszczowej. Power to the thrusters i w 10 minut masz chrupiące fryty bez jebania olejem w całym domu. 

• Odpowiedzi 7,6 tys.
  • Wyświetleń 574,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość osiol
    Gość osiol

@Yano   Byłem ostatnio w McD. Mam tu na myśli restaurację McDonald's, a więc międzynarodowego potentata restauracji szybkiej obsługi. Lokal, do którego się wybrałem (mowa o McDonald's) mieści się na

• No dobra żarłoki, krótki i selektywny przegląd wybranych fast foodów z południowego zachodu USA. Generalnie wybór jest wręcz porażający, przeróżnych sieci jest od zajebania, zarówno krajowych jak i lo

• Gość _Milan_
    Gość _Milan_

Marze by pewnego dnia zobaczyc wpis :   "witajcie tutaj mama Janusza, Janusz dzisiaj zjadł 10 hamburgerów, tych okrągłych, nie tych podłużnych, bo te podłużne to są zapiekanki, niektorzy mowia zapie

Opublikowano

Wrócił Drwal, ale bez frytek zakręconych :( 

Opublikowano

te zakręcone fryty zawsze się chyba pojawiały z lekkim lagiem w ofercie zimowej.

Edytowane przez oFi

Opublikowano

Caly sekret dobrych frytek to smazenie ich na tluszczu zwierzecym, najlepiej gesim smalcu. Frytkownica beztluszczowa? Ludzie boga w sercu nie maja.

Opublikowano

Aż mi się Pan Makłowicz przypomniał. 

Miałem termometr kupić, i spróbować zrobić te belgijskie. Wrzucam, bo wygląda to na przepis na fryty "w wersji ultimate". 

Btw. ależ by ten drwal wleciał, chyba z 5 lat temu ostatnio jadłem. Na wyspach teraz Double BigMac w menu. Nic szczególnego, 4 kotlety i reszta jak to BM, i nie powiem że nie smakował. Bardzo "mięsny" był i awaryjnie dobrze wypchał kichy. 

Opublikowano

W UK powinienes byc w stanie latwo kupic beef tallow, nie wiem jak to sie nazywa po polsku ale to jest swietny tluszcz do smazenia frytek. W MCD wlasnie na tym smazono frytki, wlasnie te slynne frytki ktorymi tak sie podniecali wszyscy, ktore w pewnym moemncie zrobily sie slabe bo zmienili na olej roslinny jak zaczela sie propaganda o szkodliwych tluszczach zwierzecych.

Opublikowano
2 godziny temu, alb84 napisał:

Aż mi się Pan Makłowicz przypomniał. 

Miałem termometr kupić, i spróbować zrobić te belgijskie. Wrzucam, bo wygląda to na przepis na fryty "w wersji ultimate". 

Ja polecam te od Hestona, jak pierwszy raz zrobiłem to siedzieliśmy, jedliśmy i się śmialiśmy do siebie takie dobre.

Opublikowano

Łój wołowy, pisałem wyżej o tym. Szwagier w food trucku smaży na tym fryty i nigdy nie zawiodły. 

Opublikowano
3 hours ago, Il Brutto said:

W UK powinienes byc w stanie latwo kupic beef tallow, nie wiem jak to sie nazywa po polsku ale to jest swietny tluszcz do smazenia frytek. W MCD wlasnie na tym smazono frytki, wlasnie te slynne frytki ktorymi tak sie podniecali wszyscy, ktore w pewnym moemncie zrobily sie slabe bo zmienili na olej roslinny jak zaczela sie propaganda o szkodliwych tluszczach zwierzecych.

W UK to nazywa się Beef Lard, i tak znam to :). (woziłem tego całe naczepy :D) Dzięki za tip, spróbuję na tym usmażyć frytyunie :usmiech: i może te co wrzucił @Rudiok

Dam "po dzbanie" jak się odnowią, pzdr. 

Edytowane przez alb84

Opublikowano

Generalnie większość knajp/foodtrucków smaży na wołowym tłuszczu, o wiele lepsze walory zapachowo-smakowe, daje ten posmaczek umami, wrzuca na serduszko ciepełko i dokłada blaszki miażdżycowe w tętnicach :wub:

Opublikowano
W dniu 24.11.2020 o 08:25, krupek napisał:

Generalnie, Mak stracił taki swój wesoły urok fast foodowy. Kiedyś było kolorowo, był ten klałn, stworki, fajne zabawki w Happy Meal, zjeżdżalnie i place zabaw w środku, a teraz lokale są jakby takie, no nie wiem, eleganckie? xd 

Do maka w Porto wpuszczają tylko pod krawatem.

spacer.png

spacer.pngspacer.png

Do tego lokal zamknięty w sobotę o 9 rano. Nie będzie p0lak w adidaskach błota nanosił na marmurowe podłogi.

Opublikowano
2 godziny temu, Tokar napisał:

Do maka w Porto wpuszczają tylko pod krawatem.

spacer.png

spacer.pngspacer.png

Do tego lokal zamknięty w sobotę o 9 rano. Nie będzie p0lak w adidaskach błota nanosił na marmurowe podłogi.

Najpiękniejszy mak w jakim byłem,  robi wrazenie na zywo!

Opublikowano

Mak w Gdyni Głównej może nie ma takiego rozmachu, ale wnętrze równie ciekawe 

B28D4D58-728B-4579-BC9E-64F269843BE8.png

Edytowane przez baniek

Opublikowano

Mi się z dzieciństwem kojarzy Mak na starym mieście w Toruniu. Parter taki podłużny kształt miał, a na piętrze był plac zabaw. Drugi taki, do którego się jeździło za gówniaka z rodzicami to ten wolnostojący we Wrzeszczu w Gdańsku. Kilka lat temu przestał być rentowny i dziś tam jest restauracja Aioli.

Opublikowano

Poleciałem do maka i wziąłem zestaw z kuponu i tego drwala. Nawet dobry, ale podjary i pielgrzymek do "restauracji" nie rozumiem. Ot buła z maka.

Opublikowano

Ja ostatnio jadłem ze 3 lata temu, więc chętnie wciągnę na jakiś obiad. Jadł ktoś już tą nową wersję z żurawiną?

Opublikowano

No u mnie tez na obiad dzisiaj wlecial drwal. A po nim jeszcze jeden :ragus: I fryteczki, chrupiace i przesolone skurwesyny. No i cola zero na popite. Zero wyrzutow sumienia.

Caly czas chyba najlepsza fastfoodowa kanapka jesli mowimy o maku, kfc albo bk

Opublikowano

Wiadomo, sezonowo to najlepszy mak drwal, a normalnie to zestaw wieśmac i człowiek zadowolony.

Opublikowano

Chyba was pojebało panowie. Najlepsze burgery z siecióweczek są w BK :usmiech::lapka:

Opublikowano

Ale że Mac wprowadził dostawę...

mcdonalds.stava.pl/

oj drwal dzisiaj sam przyjedzie :)

Opublikowano

Bez dobrych kuponów ostatnio mak jest omijany przeze mnie. Wole zajrzeć do porządnej sieciówki i tam zostawić 20zł ale zjeść z porządną bułą.