Opublikowano 3 lutego 20214 l @mitra https://www.empik.com/czary-i-czarty-polskie-tuwim-julian,prod57714539,ksiazka-p
Opublikowano 3 lutego 20214 l 33 minuty temu, shinian napisał: @mitra https://www.empik.com/czary-i-czarty-polskie-tuwim-julian,prod57714539,ksiazka-p Super. Dzięki wielkie!
Opublikowano 14 marca 20214 l Poprzedni rok był żałosny jesli chodzi o czytanie w moim wykonaniu. Taki zestaw narazie do ogarnięcia
Opublikowano 14 marca 20214 l Zacny zestaw.Clavella jeszcze "Króla Szczurów" gorąco polecam o ile nie czytałeś.
Opublikowano 17 marca 20214 l Zamówiłem w Tantis i zapomniałem dołożyć właśnie „Króla szczurów” Mam wydanie z PRL, ale omijam takie wydania.
Opublikowano 18 marca 20214 l W dniu 27.01.2021 o 12:28, LukeSpidey napisał: @KmiotDaj znać jak Abominacja Simmonsa. Przeczytał Terror i mam ochotę na więcej. Nie wiem czy jeszcze Cię wątek interesuje, więc krótko. Jeśli spodziewasz się czegoś na podobieństwo Terroru, to się rozczarujesz. Ja się w sumie spodziewałem, bo opisy to sugerowały. Do tego podobne okoliczności przyrody, które mogłyby udźwignąć tego rodzaju historię. Ale opisy są mylące. Abominację mógłbym podzielić na trzy części - pierwsza jest bardzo spokojna, taka trochę wręcz detektywistyczna, pełna rozmów, zbierania informacji i przygotowań. Druga część jest bardziej "przygodowa", a trzecia to już thriller. Dopiero w połowie książki zaczyna pojawiać się jakieś napięcie, ale w porównaniu z Terrorem to dziecięca igraszka. Muszę zaznaczyć, że to nadal świetna książka, szczególnie jeśli lubisz tematykę alpinizmu, ale w porównaniu z Terrorem to jednak - według mnie - klasa niżej. No i intryga w sumie mnie miło zaskoczyła (co w dużym stopniu wynikało z moich mylnych oczekiwań przed lekturą), ale ostatecznie skończyło się trochę poniżej potencjału.
Opublikowano 20 marca 20214 l Wpadło trochę makulatury. Spoiler . . . . . . jest obrazek ze mną cieszącym się sobotą . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . I żeby nikt nie zachachmęcił mi itemków, to stempel własnościowy: . . Edytowane 20 marca 20214 l przez tomasz_sromasz
Opublikowano 21 marca 20214 l @tomasz_sromasz Ile dałaś za przewodnik Collinsa? Widać, że z drugiej ręki. Teraz zapnij pasy- była ponad pół roku temu akcja dodrukowania tej pozycji. Masz 1 wydanie które ma problemy z kolorami. Dałem coś koło 70 za nówkę. A na Allegro ludzie to kupowali po 350zl Czekałem dobry rok, bo w jakimś sklepie mi sprzedali info ze będą drukować. Już byłem bliski kupienia oryginału w języku ang, bo 350 bym nie dał. https://tantis.pl/ptaki-przewodnik-collinsa-p2985622?utm_source=google&utm_medium=css&utm_campaign=TantisCSS3&gclid=EAIaIQobChMIxLn0kIDB7wIViamyCh1tKAYJEAQYAiABEgKFovD_BwE
Opublikowano 21 marca 20214 l Ptaki za półdarmo akurat przyfarciłem. Polecam przechadzać się na giełdy/targi, gdzie ludzie niekiedy nie wiedzą, co sprzedają.
Opublikowano 21 marca 20214 l Wspaniałe zestawienie. Aż chyba wpadnę sobie na Allegro na second hand book rage zakupowy.
Opublikowano 22 marca 20214 l "Deadpool, Marvel NOW!", to jedna z tych ,,najlepsiejszych", najbardziej ambitnych, barwnych i bardzo ciekawie napisanych serii z tej linii wydawniczej Uniwersum Marvela, jakie w jej obrębie powstały; chodzi mi rzecz jasna o wydania polskie od Egmont Polska. Jakiś czas temu, kupując brakujące tomy 2 i 5, udało mi się ostatecznie skompletować oderwane od reszty przygody najemnika z nawijką, które zaprezentowało nam Marvel NOW!. 10 tomów wskoczyło na należyte miejsce na mojej geekowskiej półeczce. Teraz można kompletować coś innego z tej linii, a potem zająć się "Marvel NOW 2.0!"... Mówiąc pozytywnie w tym względzie... ,,jest tego w srocz".
Opublikowano 26 marca 20214 l Książkowa wersja mojego ulubionego filmu z gatunku SF. W 92 miałem pierwsze wydanie ale pożyczyłem jakiemuś koledze huikowi który nie raczył oddac tak więc twarda oprawa cieszy bardziej niż to tanie poprzednie wydanie.
Opublikowano 27 marca 20214 l W dniu 26.03.2021 o 20:23, Absolem napisał: Książkowa wersja mojego ulubionego filmu z gatunku SF. W 92 miałem pierwsze wydanie ale pożyczyłem jakiemuś koledze huikowi który nie raczył oddac tak więc twarda oprawa cieszy bardziej niż to tanie poprzednie wydanie. Ooo wlaśnie miałem o tym pisac, że wyszła reedycja tej ksiązki. Mam to pierwsze wydanie o którym wspominasz, jak i pierwszą oraz trzecią część. Wrzuciłbyś pare fotek grafik jakie znajdują się w środku? Nie mogę znaleźc nic na necie a ponoc Komuda je robił. Przymierzam się do zakupu, bo wydanie jest bardzo ładne no i Cholewa tłumaczył.
Opublikowano 27 marca 20214 l Tak, "Obcy/Obcy 2", czyli powieściowe wydania dwóch z czterech podstawowych filmów z "Uniwersum Obcy", ukazały się w Polsce w świetnej oprawie wydawnictwa Vesper. Te tytuły przeczytałem, jednak nie mam ich w kolekcji od Vesper; tak oto prezentuje się moja mini-biblioteczka książek tego wydawnictwa... I byłbym zapomniał, Vesper zawsze dodaje do danego tytułu klimatyczne zakładki!... Które kolekcjonuję!
Opublikowano 27 marca 20214 l Dobra, ale czy literacko jest zachowany poziom? Cholewy chyba nie widziałem od czasów cyklu Discworld.
Opublikowano 28 marca 20214 l 15 godzin temu, Kmiot napisał: Dobra, ale czy literacko jest zachowany poziom? Literacko to dopełnienie filmu, ni mniej ni więcej. Film jest tak sugestywny i dobrze zrealizowany że broni się spokojnie do dzisiejszego dnia pomimo 35 lat na karku.
Opublikowano 28 marca 20214 l Też mam jedna pozycja z wyd po sąsiedzku. I domówiłem nowe wydanie „Króla szczurów”, poprzednie z PRL poleciało do kumpla.
Opublikowano 29 marca 20214 l A co tam, weszło... Szykuje się nader ambitna literatura! A dlaczego? W końcu na naszym rynku pojawiło się solidne popularnonaukowe coś, dość grube i konkretnie napisane dzieło ufologiczne, które wzbogaci wiedzę fascynatów tym tematem w naszym kraju! ,,Każda wystarczająco zaawansowana technologia jest nieodróżnialna od magii”. - A. C. Clarke