Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

-==Pochwalcie się :)==-

Featured Replies

Opublikowano
On 4/7/2022 at 3:51 PM, drozdu7 said:

Ten "Problem Trzech Ciał" to dobre? Bo czytałem różne opinie 

Ostatnio przeczytałem : P Interesujacy jest watek cywilizacji opierajacej swoje przetrwanie na odwadnianiu/nawadnianiu członków społeczności. Poza tym nie porywa. Czytałem dużo lepsze Sci-Fi i dużo lepsze ksiażki innych orientalnych autorów.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 315,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Chwalę się    

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Zakupy z ostatnich kilku tygodni.   "Ostrze" - które zapoczątkowało słynny cykl "Pierwsze Prawo". Znakomite grimdark fantasy. Gorąco polecam. Dodatkowo pierwsze dwa tomy "Malazanu". Fant

• Prezent od żonki         

Opublikowano

I na teraz koniec, chyba ze coś wpadnie rykoszetem ale nic nie planuje na dzisiaj.

EC991AEF-0130-4B0B-92CC-EAB68FE9E243.jpeg

Opublikowano

Małe zakupy z Openbeta. Jedną już wcześniej wrzucałem ale trzy wyglądają lepiej ;) 

IMG_20230114_140606.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zakupy ksiazkowe z ostatniego +/- polrocza:

spacer.png

Haul z Bratyslawy. Polecam ksiegarnie Red Apache. Prowadzona przez kanadyjskiego nauczyciela i jego rodzinę. Postanowili wyemigrować do ciepłych krajów i padło na Słowację. Można przyjemnie pogawędzić o literaturze i różnych systemach kształcenia przy kawie lub piwie. W księgarniach w stolicy ciężko niestety znaleźć angielskie tłumaczenia słowakich autorów.

spacer.png

Haul z Talina. Polecam księgarnię Ruutel & Matilda. Szeroki zakres ksiazek anglojezycznych, w tym tłumaczeń estońskich autorów. Bardzo miła obsługa. Można spokojnie porozmawiać o nowościach rynkowych. Odradzam centralny Rava Raamat który jest reklamowany jako jedna z najlepszych księgarni w europie. Gloryfikowany empik z lepszymi meblami. Bez charakteru.

Zakupy krajowe:

spacer.png

Bliższy wschód

spacer.png

Dalszy wschód.

spacer.png

Penguin ClothBoundClassics

spacer.png

Odrobina noblistow

spacer.png

Odrobina polskich autorow. Dołega Mostowicz to drugi znany mi pisarz po Tyrmandzie który popełniał o wiele lepsze eseje niż powieści.

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Literatura społeczno-podróżnicza

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Podarki od znajomych

Edytowane przez shinian

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostanie zakupy, zaczynam praktycznie od zera bo w zeszłym roku napalilem się na czytnik i sprzedałem wpizdu kilkadziesiąt książek. No ale jednak książka w ręce to jest to.

Przyznam że bardziej mnie to teraz cieszy niż kupowanie gierek i filmów.

IMG-20230215-WA0001.jpg

Opublikowano
Teraz, michal napisał:

te wydanie Draculi ma akceptowalne tłumaczenie?

Nie wiem czy znajdziesz lepesze przełożenia niż w Vesper. Drakuli jeszcze nie czytałem, ale mam kilka klasyków od nich i jest sztos.

Opublikowano

Kiedy Dziedzictwo Hogwartu wejdzie za mocno :) Tak, mam juz jedno wydanie całości ale spójrzcie tylko na to ilustrowane cudo. I było  na przecenie w Empiku ❤️

20230216_151619.jpg

20230216_151647.jpg

Opublikowano
2 hours ago, K.Adamus said:

Kiedy Dziedzictwo Hogwartu wejdzie za mocno :) Tak, mam juz jedno wydanie całości ale spójrzcie tylko na to ilustrowane cudo. I było  na przecenie w Empiku

Rzuć okiem na HP wydanego przez MinaLima (to wydawnictwo artystów którzy robili design propsów do filmów HP)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

yvHYwZH.jpg

"Archiwum Burzowego Światła" w komplecie.:potter: Teraz pozostaje czekać na V tom. :drag:

OzYUGSI.jpg

Zostanie wchłonięta na jednym posiedzeniu. Jak przeczytam, opiszę wrażenia. :hi:

Dodatkowo zakupy z tego tygodnia.

wxYBxeU.jpg

cmLWUxu.jpg

Pozdrawiam. :bye:

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Kupione na kiedyś tam, na jakieś długie jesienno zimowe wieczory. Takie naprawdę długie, ładne cegły w sumie

IMG_20230405_194050.jpg

Opublikowano

Coś na co zawsze miałem chrapkę. 300 stron piękna!

20230407_124113.jpg

20230407_124005.jpg

20230407_123537.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

20230421_152223.thumb.jpg.527da0f1abacc71f61932d50f3341bb5.jpg

Wleciały 2 póki co dostępne edycje HP minalimy. Nie spodziewałem się że to będzie aż tak świetnie wydane. 

Każda strona zdobiona w jakiś sposob, kilka interaktywnych elementów - otwierające się listy, Nora, szachy - no jest tego mnóstwo. Plus piękne ilustracje co kilka stron. I te grzbiety :banderas: 10/10

Premiera 3 części w październiku :ogor:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kolejna pozycja dołączyła do giereczkowej biblioteki. Tytuł mówi wszystko. 

16851903388606146165566031644401.jpg

Opublikowano

Wróciłem właśnie z Festiwalu książki. Te 4 na dole wziąłem już na odchodne bo znalazłem za 11 zł od sztuki a ładne wydania w grubej oprawie

IMG_20230603_174308.jpg

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Zakupy z ostatnich kilku tygodni. :hi:

v30tmrr.jpg

"Ostrze" - które zapoczątkowało słynny cykl "Pierwsze Prawo". Znakomite grimdark fantasy.:drag: Gorąco polecam. Dodatkowo pierwsze dwa tomy "Malazanu". Fantastyczna seria. Ojcze Burz, co tu się wyprawia...:shok: Epickie sceny, znakomite postaci (Anomander Rake - istna rewelacja), gęsty, brudny klimat. Tak mi się te dwa tomy spodobały, że kupiłem kolejne i te również trzymają niezwykle wysoki poziom.

Nawet jeżeli Erikson czasami da odetchnąć czytelnikowi, to bogactwo i różnorodność świata oraz przedstawionych wydarzeń zachwyca.
Ma facet fantazję, rozmach i rękę do wprost niesamowitych zakończeń. Bo przynajmniej 8 tomów kończy się tak, że głowa mała.:devil:

"Negocjuj" jako prezent. :pope:

C1El4lq.jpg
mbDD7ke.jpg
CVd55oa.jpg
glWMkma.jpg

"Malazańska Księga Poległych" w komplecie. Trzeba tylko jej nowy regał sprawić. :pope:

wiJNOjC.jpg

Dodatkowo Simons. Z tej 4. najbardziej (zdecydowanie) podobał mi się "Hyperion".

Ztvy3rh.jpg

Kolejną zdobyczą będzie Wampirze Cesarstwo.

Opublikowano

Nowy nabytek do giereczkowej popkulturowej części biblioteczki

IMG_20230613_211739.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Książka (trylogia), którą zdecydowanie powinno się czytać w wersji papierowej. U mnie pierwsze podejście było w formie ebooka, teraz czas na ponowne zagłębienie się w lekturze. Pamiętam, że drugi tom mocno odciska się na psychice. Jedna z ważniejszych książek w moim życiu. 

20230630_143249.jpg

20230630_143257.jpg

Przypadkowo złapane w fajnej promocji.

Opublikowano
17 minut temu, Crazy Horse napisał:

Pamiętam, że drugi tom mocno odciska się na psychice. Jedna z ważniejszych książek w moim życiu. 

Pan z WWA? Krakus tez ma szansę na emocjonalny strzał? Bo krakus myśli o kupnie. Pytam bez ironii :)

Opublikowano
23 minuty temu, K.Adamus napisał:

Pan z WWA? Krakus tez ma szansę na emocjonalny strzał? Bo krakus myśli o kupnie. Pytam bez ironii :)

Zdecydowanie spoza :) więc na pewno tak.