Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

własnie ukonczyłem...

Featured Replies

Opublikowano
4 minuty temu, Josh napisał(a):

Trochę smutne, że z tego trio (Jak, Ratchet, Sly) przetrwał tylko jeden zawodnik, zdecydowanie brakuje dzisiaj więcej takich kolorowych, jajcarskich gierek. Suckerom pewnie wyprodukowanie kolejnej części zajęłoby z kilka lat mniej niż zrobienie potężnej piaskownicy AAA, więc teoretycznie pomiędzy jednym, a drugim kolosem mogliby wcisnąć szopa.

Coś tam wychodzi z gierek niezależnych na PC (Demon Turfy, Spark the Electric Jester itp.), więc jest to kolejna nisza, którą zaadoptowały indyki, aczkolwiek nie siedzę w gatunku na tyle, aby się o tych gierkach mocniej wypowiedzieć.

• Odpowiedzi 15 tys.
  • Wyświetleń 1,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Suikoden I & II HD Remaster: Gate Rune & Dunan Unification Wars [PS5] Przychodzę z sercem na dłoni. Otwarcie piszę, że dwa pierwsze Suikodeny kocham miłością szczenięcą. Drugą część kiedyś

• Jak widze forumowych "wspierajacych" day 1:   czwartek, caly dzien, statusy na forum - gdzie ten ku.rwa kurier, zaje.bie ch.uja, juz czwartek a jeszcze go nie ma, no ku.rwa lepiej zeby byl przed we

• Tomba! 2: The Evil Swine Return Special Edition [PS5] Wioska Rybaków, pierwsza lokacja z tej gry jest dla mnie jednym z najbardziej przytulnych zakątków, które w swoim growym życiu odwiedziłem. Uwi

Opublikowano

Prawda, w zakresie indyków można wygrzebać czasem niezłe perełki 3D, jak własnie Demon Turf, Pseudoregalia, Blue Fire czy Super Sami Roll. No, ale to już są ledwie krople w morzu jeżeli porównać to z czasami kiedy takie gry dosłownie zalewały rynek. Praktycznie co roku nowy Jak, Ratchet i Sly, kilka odsłon Ty i Taka i Raymana, Blinx, Klonoa, I-ninja Dr. Muto, Whiplash, Psychonauts, Sphinx, Haven i tona gierek na bazie znanych licencji. Masakra jak płodny był gatunek platformówek w erze PS2/GCN/Xboxa.

Za mną teraz chodzi, żeby dać kolejną szansę Evil Twin

juxtapose_ps2.jpg

Raczej taki średniaczek, ale z unikatowym klimatem przywodzącym na myśl Alicję od American McGee

Opublikowano
5 minut temu, Josh napisał(a):

Prawda, w zakresie indyków można wygrzebać czasem niezłe perełki 3D, jak własnie Demon Turf, Pseudoregalia, Blue Fire czy Super Sami Roll. No, ale to już są ledwie krople w morzu jeżeli porównać to z czasami kiedy takie gry dosłownie zalewały rynek. Praktycznie co roku nowy Jak, Ratchet i Sly, kilka odsłon Ty i Taka i Raymana, Blinx, Klonoa, I-ninja Dr. Muto, Whiplash, Psychonauts, Sphinx, Haven i tona gierek na bazie znanych licencji. Masakra jak płodny był gatunek platformówek w erze PS2/GCN/Xboxa.

Za mną teraz chodzi, żeby dać kolejną szansę Evil Twin

juxtapose_ps2.jpg

Raczej taki średniaczek, ale z unikatowym klimatem przywodzącym na myśl Alicję od American McGee

O, BF dało mi sporo frajdy, a Pseudoregalia czeka na swoją kolej. Boli też dostępność starszych gierek tego typu - wspomniane Evil Twin (nigdy nie grałem) i I-Ninja (a to akurat leży na CD wśród miliarda innych fantów w domu rodziców) chętnie bym se ograł po prostu kupując na jakimś GOG czy innym PS Store, ale wychodzi na to, że najsensowniejszą opcją pozostaje niestety emulator.

Opublikowano

w sly'u i jaku za mało strzelania to by nie przeszło u dzisiejszego sony, a ratcheta insomniac podsunął jimowi jako tpp i od biedy sie udało dostać zielone światło

Opublikowano

Sly raczej już nie wróci. Z tego co pamiętam to czwórka zrobiona po latach przez innego deva sprzedała się kiepsko, więc chyba nie ma za bardzo potencjału sprzedażowego.

Opublikowano

Kiedyś często nawet mówiło sie o bajce, ale chyba też umarło śmiercią naturalną. Medievil pewnie po porażce rimejku też zakopany na wieki a jak? No jakieś szanse pewnie ma, ale to już musi robić jakieś inne studio bo w naughty dog same smutasy robiące EMOTIONS. Oby astrobocik sobie gdzieś tam długo żył na boku

Opublikowano

No w Naughty Dog to już na pewno takich gier nie będzie. Jak to pan dickmen kiedyś powiedział u nich w pracy zabronione jest słowo fun

Screenshot_20260508_130809_Chrome.jpg

Opublikowano

Tak pamiętam ten słynny wywiad. Kazał nam płakać przy zabijaniu psów w tlou2

Opublikowano

Mejmowi by się spodobało w ND. Żadnej zabawy dla infantylnych dzieciaczków.

Opublikowano

Figaro też by mógł pójść na darmowy staż do firmy nienawidzącej graczy

Opublikowano
28 minut temu, SlimShady napisał(a):

Mejmowi by się spodobało w ND. Żadnej zabawy dla infantylnych dzieciaczków.

ND pracuje przy current genach, Mejm jako ich pracownik odpada oh_you

Opublikowano
6 minut temu, Agent_Man napisał(a):

ND pracuje przy current genach, Mejm jako ich pracownik odpada oh_you

Co tam zrobili na te current geny :D?

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztof93 napisał(a):

Zależy kogo nie zdąży. Ja szybko odpuściłem mimo, że byłem wstępnie napalony. Niby dużo się dzieje a tak naprawdę nic się nie dzieje + te naleciałości online, że każdą misje odpalamy z jakiegoś terminala i musimy stateczkiem polecieć na powierzchnię planety też mnie wybijało z rytmu.

2 godziny temu, Ukukuki napisał(a):

Mi się mega podobało, lubię takie gierki. Skończyłem kampanię i bawiłem się świetnie. Brakuje tylko więcej mięsa i efektów cząsteczkowych.

No dlatego mnie nie zdążył znudzić. Trochę jak by było więcej mechanik upchane w tego singla to może by było lepiej.
Natomiast ogólnie mam wrażenia jak @Ukukuki dobra rozwałka, fajnie się walczyło i taka gierka dla rozluźnienia gdzie nie trzeba za bardzo rozkminiać tylko strzelać do wszystkiego co się rusza.
Poza tym ciekawy jest ten klimat gry z jednej strony sztampowy cały czas "bracie", "for the emperor", a mimo wszystko chciało mi się grać dalej.

Szczerze mówiąc od ostatniego dooma się odbiłem, a tu grało mi się przyjemnie )

Opublikowano

Spokojnie, TLOU1 wyszło pod koniec generacji PS3.

Jeszcze jest czas.

image.png