Opublikowano 28 maja 201311 l Tak, w piątek posiadacze Ascension mają je dostać. Ponoć ulotka z Season Pass: Edytowane 28 maja 201311 l przez SzczurekPB
Opublikowano 29 maja 201311 l Season Pass już oficjalnie: The Last of Us już oficjalnie z sezonową przepustką Nieco ponad dwa tygodnie - tyle czasu dzieli nas od premiery The Last of Us, czyli nowej i świetnie zapowiadającej się gry studia Naughty Dog. Sony nie zamierza jednak polegać wyłącznie na sprawdzonej marce i, chcąc przyciągnąć do tej produkcji większą ilość graczy już w dniu premiery, zapowiedziało trzy dodatki, które zostaną objęte sezonową przepustką. Season Pass ma kosztować około 79 PLN i zagwarantuje nam dostęp do jednego rozszerzenia dla kampanii dla pojedynczego gracza, a także dwóch, które rozbudują tryb multiplayer. Na tym jednak nie koniec, gdyż gracze, którzy się w niego zaopatrzą, mogą liczyć na bonusy w postaci szybszego leczenia, wykonywania przedmiotów i przeładowywania pistoletu, większej pojemności strzelby oraz ekskluzywnego, trwającego 90 minut materiału wideo zza kulis. http://www.ps3site.pl/the-last-of-us-juz-oficjalnie-z-sezonowa-przepustka/154181 O ile DLC do multi mnie nie zainteresuje raczej, tak jestem ciekawy co zrobią w singlu. Jeśli miałbym zgadywać to strzelam, że będziemy w tym DLC grać jako inna postać, np. Bill. Ewentualnie pokażą wcześniejsze lata Joela gdy był w Hunterach i to on polował na innych ludzi. Ogólnie to The Last of Us jest taką przełomową grą dla Naughty Dog - pierwszy raz wprowadzają dwie marki w jednej generacji, - pierwszy raz robią grę 18+, - pierwszy raz przesunęli datę premiery, - pierwszy raz robią DLC do single playera.
Opublikowano 29 maja 201311 l Mam trochę głupie pytanie. W jaki sposób posiadacze Wstąpienia będą mogli zassać te demo ? Czy będzie trzeba posiadać kopie gry czy może wystarczy tylko jakieś hasło (były w ogóle takie?) na jednej z tych ulotek dołączonych do gry ? Chodzi o to, że pożyczyłem moje Wstąpienie i zastanawiam się czy będę musiał prosić kumpla o oddanie gry na jakiś czas (widuję go bardzo rzadko) czy tylko o to aby wysłał mi sms'em odpowiedni kod, hasełko czy co tam trzeba będzie ?
Opublikowano 29 maja 201311 l Mam pytanko odnośnie polskiej wersji gry: czy będzie możliwość przełączenia gry na oryginalną angielską ścieżkę dźwiękową?
Opublikowano 30 maja 201311 l Jest już lista trofeów. Są tylko 23, z czego aż 8 za ukończenie gry na różnych poziomach trudności oraz 1 lub 2 za multi. Platinum Trophy (x1) It Can’t Be For NothingGold Trophies (x6) Firefly - Complete the Firefly Journey. For Emergencies Only - Fully upgrade all weapons. Hunter - Complete the Hunter Journey. No Matter What (Survivor) - Complete the game on Survivor. Scavenger - Found all collectibles. The Last of Us (Survivor+) - Complete the game on Survivor+. Silver Trophies (x9) Everything We’ve Been Through - Fully upgrade Joel with supplements. I Want to Talk About It - Engage in all optional conversations. It Was All Just Lying There - Find all Artifacts. Look for the Light - Find all Firefly Pendants. No Matter What (Hard) - Complete the game on Hard. No Matter What (Normal) - Complete the game on Normal. The Last of Us (Easy+) - Complete the game on Easy+. The Last of Us (Hard+) - Complete the game on Hard+. The Last of Us (Normal+) - Complete the game on Normal+. Bronze Trophies (x7) Endure and Survive - Collect all Comics. I Got This - Find all Training Manuals. Knowing the Basics - Win a game of Supply Raid and Survivors in Find Match. Let’s Gear Up - Craft every item. Master of Unlocking - Unlock all shiv doors. No Matter What (Easy) - Complete the game on Easy. Populace - Build your clan to 40 people in Factions. Hidden Trophy (x1) http://uk.ign.com/articles/2013/05/29/these-are-the-last-of-us-trophies A płyta z grą prezentuje się tak: Edytowane 30 maja 201311 l przez SzczurekPB
Opublikowano 30 maja 201311 l 23? Wydawalo mi sie ze kazda duza gra ma co najmniej 40. W zasadzie każda duża to podchodzi pod pięćdziesiątkę. 23 to bardziej jakby połowa.
Opublikowano 30 maja 201311 l Mam nadzieję, że jak ktoś walnie sobie najwyższy poziom to za niższe też mu policzy, bo jakby musiał przechodzić grę 16 razy to byłaby beka nie z tej ziemi, a są przypadki gdzie są trofiki za kilka poziomów trudności i trzeba przechodzić grę na każdym, bo inaczej nie wpadną.
Opublikowano 30 maja 201311 l No ale wiesz, jak widzę takie coś to zawsze są jakieś wątpliwości. Ciekawe jak będzie wyglądać zabawa na NG+.
Opublikowano 30 maja 201311 l No chyba nie grał, bo w Uncharted tak właśnie jest. W sumie w wielu tytułach występuje taka zależność. Ja sam spotkałem się z koniecznością zaliczenia każdego poziomu trudności z osobna w NGS2.
Opublikowano 30 maja 201311 l Było wspominane ile mniej więcej potrzeba czasu na przejście tego tytułu?E:Przy moim sposobie grania w ten tytuł to pewnie starczy i na 20h. :3 Dzięki, Panowie. Edytowane 30 maja 201311 l przez XM.
Opublikowano 30 maja 201311 l 15-20h bodajże. @Nemesis Ja nie Mendrek! Aha, wiadomo czy wszystkie poziomy trudności będą od razu dostępne czy będzie jak w Uncharted? Wtedy grę na platynę trzeba będzie przejść co najmniej 3 razy. Edytowane 30 maja 201311 l przez suteq
Opublikowano 30 maja 201311 l ND mówiło o przedziale 12-16h na ukończenie. Niestety jak na razie nikt inny głosu nie zabrał czy to prawda z powodu embarga, które mija 5 czerwca. BTW jest też podobna duża lista rzeczy o których nie wolno pisać w recenzji czyli ND stosuje te same praktyki co swego czasu Kojima przy MGS4 edit - suteq żadne 15-20h, sami twórcy pisali, zupełnie co innego: Zdecydowanie chcemy, by gra trwała ponad 12 godzin, teraz wystarcza na 12-16 godzin. Czas przejścia naprawdę zależy od stylu rozgrywki. Możesz grać wolniej, jeśli spróbujesz podchodzić do różnych sytuacji po cichu, jeśli będziesz chciał zbadać środowisko i zebrać przydatne przedmioty. To sprawi, że zabawa wystarczy na więcej. Edytowane 30 maja 201311 l przez Ficuś
Opublikowano 30 maja 201311 l ale te trofea to podobno polowa - gdzies było info, ze brakuje trofików za multi i czegos tam jeszcze
Opublikowano 30 maja 201311 l Trofeów jest mało bo duża część z nich to złoto i srebro, a za nie jest więcej punktów więc w sumie za tytuł wyjdzie tyle samo jakby dali 3x więcej brązowych.