Opublikowano 21 lipca 20222 l W dniu 15.07.2022 o 13:01, Ukukuki napisał: Aż tyle dostaniesz? Za zwykła 3070 dwa miesiace temu dalem 3200 nowa. A ceny podobno poleciały ostro. tak tylko chciałem się pochwalić że udało mi się sprzedać 3070ti za 3000 zł. Sprzedała się w 4-5h po wystawieniu na OLX także chyba popyt jakiś jest. Ale przyznam się szczerze, że trochę się cykałem gdy koleś nie odbierał kilkanaście godzin paczki z paczkomatu a na telefon przychodziły mi powiadomienia z peppera z 3070ti z niemiec za mniej niż 3 tysiące Ładnie ceny pikują z każdym dniem, co chwila pojawiają się nowe oferty.
Opublikowano 21 lipca 20222 l Najszybciej będą spadać pewnie te najdroższe karty, bo ceny były bardziej szalone, a nowa generacja właśnie od nich ma się zacząć. Na 4070/7700 i niżej trzeba pewnie poczekać do przyszłego roku.
Opublikowano 5 sierpnia 20222 l Miałem ostatnio trochę satysfakcji ze swojego starzejącego się już Radeona 5700XT. Wygląda na to, że skubaniec starzeje się jak dobre wino i na kolejnych sterownikach działa coraz lepiej i lepiej. Na premierę ta karta rywalizowała z 2060 super. Dziś jest od niej dość często szybsza. Oczywiście nie ma DLSS i RayTracing, ale np. w takim Elden Ring to i tak nie miało znaczenia. A zastanawiało mnie jakim cudem mi tak dobrze Eldenik boży działa. Hardware Unboxed zrobił testy na nowo i w samej resteryzacji często przegania nawet 3060 . Tu jeden z lepszych wyników na korzyść AMD - Forza 5. Całość: Innym zaskoczeniem jest to, że pomimo braku HDMI 2.1 karta daje radę z 4k w 120Hz z VRR. Do takiego Ori akurat. Myślałem, że to nie jest możliwe i tylko na HDMI 2.1 się da. No zadowolony jestem z tego. Coraz bardziej zaczynam lubić AMD i nowa karta też od nich prawdopodobnie będzie. Chciałem wspierać mniejszych, ale chyba już nie słabszych
Opublikowano 5 sierpnia 20222 l https://videocardz.com/newz/msi-confirms-ryzen-7000-cpus-and-x670-motherboards-are-set-to-launch-on-september-15th
Opublikowano 9 sierpnia 20222 l W dniu 5.08.2022 o 14:16, C1REX napisał: Coraz bardziej zaczynam lubić AMD i nowa karta też od nich prawdopodobnie będzie. Chciałem wspierać mniejszych, ale chyba już nie słabszych Obecnie amd nie ma konkurencji, dopiero jak nvidia zejdzie z cen to możemy zacząć rozmawiać. 6600 i 6600 xt najlepszy stosunek ceny/wydajności i wydajności/poboru prądu. Chociaż u nas i tak ceny są z doopy, zależy co rzucą na promocje. 1400 zł za rx6600 to dobry deal A i sterowniki faktycznie dużo dały, teraz 6700 xt jest porównywalny z rtx 3070, w niektórych grach wypada lepiej, w większości gier parę klatek mniej albo tyle samo. Może te 12 gb też się kiedyś przyda Edytowane 9 sierpnia 20222 l przez Chewie
Opublikowano 18 sierpnia 20222 l To wiadomo bylo ze nie dla ludzi te ceny, jak ktos jest informatykiem i zarabia 15k to se fundnie
Opublikowano 23 sierpnia 20222 l Kurde, dobrze, że MS przejmuje Activision, bo chyba inaczej byśmy się nie doczekali CTR-a na PC (w 60 klatkach ).
Opublikowano 23 sierpnia 20222 l niech lepiej zrobią innowacyjne gry, dla których będzie warto kupować takie bebechy. Koleś wymienił far cry czy crisis za wyznacznik JAKOŚCI. Po ci mi graficzka jak gra ląduje w śmietniuku po 2 godzinach grania
Opublikowano 23 sierpnia 20222 l 3 minuty temu, oFi napisał: niech lepiej zrobią innowacyjne gry, dla których będzie warto kupować takie bebechy. Koleś wymienił far cry czy crisis za wyznacznik JAKOŚCI. Po ci mi graficzka jak gra ląduje w śmietniuku po 2 godzinach grania Pierwszy Far Cry? Crysis? Wg Ciebie to graficzka, a nie jakość? Chyba nigdy nie grałeś w te tytuły.
Opublikowano 23 sierpnia 20222 l 19 minut temu, tjery napisał: Pierwszy Far Cry? Crysis? Wg Ciebie to graficzka, a nie jakość? Chyba nigdy nie grałeś w te tytuły. Myślałem o ostatnich wcieleniach tych gier raczej. Autor mógł dopisać "pierwszy crisis i farcry" to może bym się nie czepiał
Opublikowano 24 sierpnia 20222 l Tak naprawdę nigdy nie było super wymagających gier. Tylko w Polsce była taka bieda ,że nowy komputer miał 5 letni procesor Jak człowiek sobie uświadomi ,że w latach 90 miał już premierę P3 czy pierwszy GeForce a siedział w tym czasie na P1 albo wczesne P2 z voodoo 1 albo 2 to się smutno robi.
Opublikowano 6 września 20222 l Nie wiem gdzie zapytać, to zapytam tutaj. Mój piec generalnie ciągnie gry 100+ fps, ale muszę wszędzie włączeć vsync i ograniczać framerate do 60, bo denerwuje mnie rwanie ekranu. Mam monitor z odświeżaniem 144hz. To tak ma wyglądać czy czegoś gdzieś nie ustawiłem w opcjach systemu/monitora/karty?
Opublikowano 6 września 20222 l 9 minut temu, SnoD napisał: Nie wiem gdzie zapytać, to zapytam tutaj. Mój piec generalnie ciągnie gry 100+ fps, ale muszę wszędzie włączeć vsync i ograniczać framerate do 60, bo denerwuje mnie rwanie ekranu. Mam monitor z odświeżaniem 144hz. To tak ma wyglądać czy czegoś gdzieś nie ustawiłem w opcjach systemu/monitora/karty? Włączasz opcję GSync w panelu Nvidii oraz V Sync w ustawieniach globalnych aplikacji i powinno śmigać jak ta lala. W samych grach zawsze wyłączać żeby nie kolidowało ze sobą.
Opublikowano 6 września 20222 l Znalazłem część problemu, monitor miałem ustawiony na 60hz, teraz na 144hz. Niby jest ok, ale w NXE nie ma nigdzie nie widzę ustawień G-sync. W necie pokazują jakieś drzewko opcji, którego tu nie ma w ogóle...
Opublikowano 6 września 20222 l A monitor obsługuje G-Sync? Bo jak nie, to nic dziwnego, że nie ma opcji w panelu. Ustaw sobie własne odświeżanie na poziomie 100Hz + vsync, na którym twój PC utrzyma stały klatkaż.
Opublikowano 6 września 20222 l Masz monitor z FreeSync czy G Sync? W tym drugim przypadku musisz też korzystać z kabla Display Port zamiast HDMI (tak mi się zdaje). Edytowane 6 września 20222 l przez Bigby
Opublikowano 6 września 20222 l Mam nowy monitor z gsync i kartę 3060Ti. Albo nie potrafię w NXE odpalić tego drzewka albo inaczej się do tego wchodzi Poszukam jakiegoś tutoriala na YT. Dzięki Panowie
Opublikowano 6 września 20222 l Ale próbujesz przez NVIDIA Experience? To masz na myśli przez NXE? Bo nie o taki panel sterowania mi chodzi.
Opublikowano 6 września 20222 l Pany czy oprócz lunchboxa w wersji płatnej jest jakiś fajny luncher do emulatorów? @grzybiarz może ty coś testowałes? Chce mieć cała kolekcje emu (retroarch, duckststion, dolphin i cemu) ale żeby dało się to ogarniać padem bez zabawy w odpalanie wszystkiego ręcznie. Może Linux i jakaś dystrybucja? Edytowane 6 września 20222 l przez mozi
Opublikowano 6 września 20222 l Launchbox jest tez darmowy, obczaj czy działa full screen, bo to jest jedyna różnica. Mi juz licencja się skończyła a dalej działa full screen —- Retroarch?
Opublikowano 6 września 20222 l Grzybiarz full screen działa tylko w pełnej wersji a nie chce płacić 75 eur jak jest lipa. Bardziej mi zależy na tym żeby Big screen to był jak na steam ze mogę sobie padem ogarniać. Np w Retroid pocket mam taki luncher którym mogę sobie łazić padem jak chce i odpalać co chce. Wiem ze mogę użyć retroarch ale to dalej nie jest frontend. Nic spróbuje się pobawić tym darmowym launchboxem i zobaczę. Dzięki