oFi 2 429 Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 4 godziny temu, mcp napisał: Pokaż ukrytą zawartość Przecież na tym mechu uciekli z tunelu, bez niego by się potopili. A wszedł do niego cyborg bo tylko on mógł go znowu uruchomić. Miał odlecieć sam i ich zostawić? Spoiler no nie podeszło mi to rozwiązanie, batman to tam mógl nawet jetpackiem uciec ktory by przyleciał z nieba, jedynie Flasha wzieło by się na plecy. Ta scena mnie po prostu mocno ukuła nielogicznością. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Przede mną druga część "Ligi Sprawiedliwości Zacka Snydera". Pozostałe dwie godziny filmu wypełnią mnie równie pięknymi i pełnymi emocjami, jak pierwszy seans. Jestem absolutnie dogłębnie poruszony; naprawdę nie wiem co mam powiedzieć; czy to dźwięk, czy warstwa wizualna tej produkcji, czy bardzo płynny, odpowiednio stonowany jej montaż, a może wszystko to razem zaimplementowane do formatu obrazu 4:3, razem elementy te zostały perfekcyjnie dostrojone, wtłoczone do struktury filmu idealnie. Jedynie dodam, że ,,opadanie kopary" w wydźwięku pierwszej części "JLSC" (tak już zostanie do końca filmu), zaczęło się u mnie ostatecznie od scen Spoiler Wonder Woman w londyńskim banku; emocjonalnie natomiast zupełnie pękłem (coś we mnie po prostu puściło) od momentu ujęć w Norwegii filmu, gdy jakaś tutejsza kobieta żegnała pięknym śpiewem odchodzącego Aquamana. ...Bez oceny... 10/10 postawię "The Snyder Cut" raczej symbolicznie; taka nota nie oddaje skali wyjątkowości tej produkcji. Ponad myśl, ponad wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 21 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Wczoraj to obejrzałem. Świetna produkcja. Kinową wersje z 2017 zapomnialem godzine po seansie. A tutaj na długo zostanie w głowie. Dobre, mroczne kino superbohaterskie. Slowmo Zacka Snydera mi pasuje, nawet bardzo (ale ja to jestem ten co lubi Sucker Punch). Zdjecia, muzyka, montaż - rewelka. Kolejny film który mi pokazuje dlateczego DCU>MCU. Wierzę że jednak powstanie kontynuacja Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Gdyby nie slow-mo to film trwałby godzinę krócej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 782 Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Przyłączam się do zadowolonych. Wersji z 2017 nie oglądałem odstraszony zwiastunami, więc podszedłem na świeżo i oglądało się bardzo przyjemnie, a czas poświęcony na rozwinięcie wątków zdecydowanie popłacił. Podobało mi się, ze wszyscy bohaterowie (chyba poza Batmanem) pokazani się w sytuacjach, gdzie faktycznie ratują / pomagają ludziom w bardziej przyziemnych problemach, a nie tylko naprawiają stworzone przez siebie sytuacje lub ratują przed kosmitami. Naprawdę fajny rozrywkowy film, który dostarczył i napięcia i wzruszeń. Ja tam kupuję tę dramaturgię Snydera pełną patosu. Nie wszystko musi tak wyglądać, ale tutaj zagrało mi w sam raz i mam nadzieję, że DC da zielone światło kontynuacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Druga część "Ligi Sprawiedliwości Zacka Snydera" jeszcze przede mną - a dokładnie: 2 godziny i 2 minuty ekstatycznej mega-rozpierduchy emocjonalnej i przygody w solidnie rozgrywanej akcji. Nawet nie wspomnę o genialności scen ,,załamania czasu", Spoiler bodaj z rozdziału nr. 3, wynikłych z mocy Barry'ego Allena, w tym ujęć ratowania Iris dzięki możliwości ,,Speed force", z których Barry czerpie aż miło. Wizualizacje tu zastosowane, z użyciem kamery poklatkowej i efektu ,,slow-mo" w tych właśnie flashowych częściach filmu, z tak ogromną skalą szczegółowości - jakby rozbicia sekundy na tysiące i tysiące składowych - z tak ogromnym rozmachem, gdzie nawet parówka od Hot Doga Barry'emu się do kieszeni zmieściła, przyćmiewają podobnego typu sceny i efekty wizualne z Quiksilverem z Sagi X-Men (2011-2019); miażdżą te momenty filmowej Sagi Mutantów niemiłosiernie! A na dobre ów flashtime/ speed force time w scenie ratunku Iris (i złapaniu parówki Hot Doga) na skrzyżowaniu ulic w Central City, w jakże typowej miejskiej okolicy, rozpoczął się od tegoż to kadru (jednego z kadrów należących do ,,the breaking glass scene"; poklatkowo zrealizowano to z czystą perfekcją, że szwajcarską precyzją!): Spoiler Wszystko to, co działo się niczym w reakcji łańcuchowej zaraz po tym - ze zdjęcia - momencie, zlepkiem mikromomentów kpiących z koncepcji czasoprzestrzeni (Einstein w rzeczywistości tego filmu zapewne przewracał się w grobie), wywołało u mnie tak niespodziewaną reakcję jakichś przemożnych fanowskich spazmów, że powiedzieć iż mnie po prostu zmiotło, że zbierałem swą szczękę z zawiasami z podłoża, to zdecydowanie za mało! Ten film Snydera, jako kandydat do Oscara za efekty specjalne/wizualne w 2022 roku? A czemu by nie przyjąć takiego założenia?! Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Dopiero teraz zauważyłem, że Darkseid nawet ma witraże ze swoim wizerunkiem: Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Z jakich źródeł film oglądacie? Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 4 godziny temu, MaZZeo napisał: Z jakich źródeł film oglądacie? HBO GO Cytuj Odnośnik do komentarza
Lokomotywa 371 Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Snyder Cut - strasznie kiczowato miejscami, podkład muzyczny amazonek za długi i mordęga to jakaś jest (przypomina mi się muzyka z jaj z tropików jak ten "ginął" na początku), film z w sumie za długi, miał potencjał na fajny krótki serial. Ale i tak mi się podobał, postać Cyborga należycie przedstawiona. Batman w tym filmie chyba najbiedniejszy z całej ekipy (sceny walki takie na siłę i bez pomysłu), szkoda. Oryginalna wersja to było dno kompletne. Ogólnie film zyskał jakby duszę. nie mam pojęcia jak to ocenić w skali od 1 do 10 Cytuj Odnośnik do komentarza
lukas_k96 304 Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Może laickie pytanie, ale jak nie oglądałem pierwowzoru to wystarczy obejrzeć jedynie tę wersję rozszerzoną, a tą pierwotną odpuścić sobie czy obejrzeć obydwie, bo jednak filmy się mocno różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Obejrzyj jedną, drugiej nie musisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Bez żadnego pitolenia, mambo-dżambo i innych ceregieli, tylko jedno solidne wejście, najlepszy ,,entrancing" złola, i to jak potężnego!, w dziejach animowanych i filmowych adaptacji Uniwersów Komiksowych. I tak, wkleję mój post z innego forum, bo dla takiego zaprezentowania się Darkseida właśnie, po prostu warto to zrobić. To wybitne ,,entrance" sylwetki Darkseida - to właściwe zaprezentowanie się tej postaci, po którym herosi uciekają (a jak tego nie robią, to przynajmniej powinni!) gdzie pieprz rośnie, to naprawdę to ,,najlepsze pierwsze ukazanie się" tej postaci w całej historii tworów audiowizualnych w Uniwersum DC, ukazujące jej niezmierzoną determinację i potęgę w stylu ,,untamed power and something more"- zaprezentowano w filmie animowanym: "Justice League: War (2014)". Oto fragment poniżej, oglądać od około 1 minuty 10 sekund... ,,I am Entropy, I am Death, I am Darkseid...". Także tego... Mózgownica geeka wyjęta z ,,puszki", przewrócona na drugą stronę, i włożona z powrotem... https://youtu.be/ARxH1MD9avQ Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 W dniu 22.03.2021 o 09:17, Shankor napisał: Gdyby nie slow-mo to film trwałby godzinę krócej. Ostatecznie okazało się, że efekty slow motion to aż 24 minuty i 7 sekund Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 25 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Ee, film w czarno-białym będzie? :O Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 25 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kraboburger_SpongeBoba Opublikowano 26 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Tak, z lepszą świadomością geeka nie można było rozpocząć tego dnia. Taka informacja z rana... jak śmietana. Czekajmy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 26 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 26 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Mnie jakoś nie przekonał ten trailer. Poprzedni był sporo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 26 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Ujdzie - ale film Ayera miał ekstra trailer, a film wyszedł gówniany, więc tutaj mam nadzieję, że efekt będzie odwrotny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 26 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Poczekamy zobaczymy. Jest potencjał na coś fajnego. King Shark Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 26 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 A ja tutaj przeniosę wątek o Lidze Snydera, bo Co ostatnio wiedziałem nie jest od tego. No kurde fajnie się to oglądało. Nagle wszystko ma sens i to nawet logiczne było. Tym bardziej jestem zły, że dali Wedonowi wypuścić takie gowwno jakie wyszło. To tylko potwierdza fakt, że grubasy z wytwórni nawet nie oglądają tych filmów tylko zobaczyli wyniki kasowe Awendrzersów i powiedzieli "ok to my też chcemy tyle zarobić". Ten debil Whedon wyciął przecież najważniejsze motywy, które scalały cały film. Typ chyba nie lubi czarnych, a właśnie ten motyw cyborga spaja wszystko do kupy xD Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 27 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 ale kupa ten zwiastun, i te krindżowe teksty, które w domyśle miały być śmieszne, yh Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 284 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Orientujecie się Panowie czy ta wersja tez jest 4:3? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 w opisie na inne kraje jest info ze tez jest w 4:3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi