Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wiedźmin 3: Dziki Gon

Featured Replies

Opublikowano

Dobra, do tej pory robiłem znaki zapytania i poboczne trzymając się z dala od głównego wątku. Wczoraj wbiłem do Oxenfurtu. Na 4090, i9 na 5.1 GHz, 32GB ram, z DLSS, mam (pipi)a poniżej 30 fps w 4k. No (pipi)ać jednak Redów po całości.

• Odpowiedzi 12,1 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pierwszy? Przepraszam, ale musze wam to zrobić.  Łatka sie sciąga, a w tle leci soundtrack. Za chwile kotary zasłaniam, a browar z sokiem malinowym nalany, drugi bo jednego już walnąłem z wrażen

• Pogralem troche godzin i nie dam rady wiecej. Krotko mowiac,gra jest do bani i prze hype'owana cos w stylu Watch_Dogs(chociaz dobrze sie tam bawilem).   Gram na PC i podczas wiekszej rozroby gra gub

Opublikowano

Nawet na ustawieniu fg nie ma 60? Srogo. 

Opublikowano

Gram drugi raz i nie wiem na czym to polega, ale na xsx w 60 klateczkach z wodotryskami mam ochotę wyłączyć grę po 10min, a na steam decku w 40 klatkach na low/medium mogę grać godzinami xd

Opublikowano
28 minut temu, mozi napisał:

Nawet na ustawieniu fg nie ma 60? Srogo. 

Jest, Pipollinio pisał o DLSS2 bez FG, a DLSS2 nic nie daje w np. miastach, bo CPU ogranicza. 

Opublikowano
3 godziny temu, tjery napisał:

Jest, Pipollinio pisał o DLSS2 bez FG, a DLSS2 nic nie daje w np. miastach, bo CPU ogranicza. 

Przestań tak bronić ciągle tego generatora. Przecież to jest gówno. Obraz się rwie. Nawet z włączonym v-sync w opcjach Nvidia i tak dalej jest widoczne rwanie. 

Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał:

Przestań tak bronić ciągle tego generatora. Przecież to jest gówno. Obraz się rwie. Nawet z włączonym v-sync w opcjach Nvidia i tak dalej jest widoczne rwanie. 

Nic się nie rwie ;) masz coś nie tak w ustawieniach i dlatego masz screen tearing, to nie ma nic wspólnego z FG

Opublikowano
13 minut temu, tjery napisał:

Nic się nie rwie ;) masz coś nie tak w ustawieniach i dlatego masz screen tearing, to nie ma nic wspólnego z FG

Wyłączam FG i jest idealnie. Włączam i się rwie. Faktycznie, nie ma nic z nim wspólnego... Mam włączony i G-Sync w LG C1 i v-sync w ustawieniach Nvidia. Wszystko jest jak trzeba. Generator to po prostu gówno które trzeba dopracować. 

Edytowane przez PiPoLiNiO

Opublikowano
4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał:

Wyłączam FG i jest idealnie. Włączam i się rwie. Faktycznie, nie ma nic z nim wspólnego... Mam włączony i G-Sync w LG C1 i v-sync w ustawieniach Nvidia. Wszystko jest jak trzeba. Generator to po prostu gówno które trzeba dopracować. 

Mi nie wierzysz to zobacz sobie gamepleje w necie, nikomu nic nie rwie.

W odpowiednim temacie można kontynuować i sprawdzić co masz nie tak.

Opublikowano

Przez granie w W3 totalnie zapominam sterowania w innych grach. Wczoraj w Tsushimę nie byłem w stanie grać bo powtarzałem przyciskologię z Gerwazego. Nawet w SniperElite5 na pvp nie trzaskałem łbów jak zwykle, ledwie 2-3 fragi na meczyk. 

W3 jest tak absorbujący że chyba nie ma sensu grać obok niego w nic innego. Nowa kamerka rodem z God of Whore podoba mi się ale w trybie eksploracji. Starcia to jednak oddalenie widoku aby mieć wgląd na pole walki.

Opublikowano

Odpaliłem wczoraj na ps5 i powiem Wam, że całkiem solidnie to wygląda. Co prawda wczoraj 2 godzinki pograłem i 60 klatek robi robotę. Walka nigdy nie była jakaś super ale teraz walczy się nieźle.
Płotka tylko mi świrowała nie chciała nawracać czy zaczepiała się o znikające drzewa ale myślę, że to takie nie uciążliwe bugi więc mam nadzieję, że pogram dłużej bo przechodziłem go dawno ale bez dodatków, a teraz mam wersję kompletną.

Nowa kamera fajna ale w walce powinna się z automatu nieco oddalać bo często zasłania jak przeciwnik wyprowadza cios.

Edytowane przez mario10

Opublikowano
3 minuty temu, mario10 napisał:

Nowa kamera fajna ale w walce powinna się z automatu nieco oddalać bo często zasłania jak przeciwnik wyprowadza cios.

W ustawieniach przełącz kamera w walce na domyślne. Masz trzy tryby wyboru kamery, z płotką, eksploracją i właśnie z walką. 

Opublikowano

Ja mam tą kamere tylko z widoku plotki włączoną (tak było z automatu ustawione) 

Opublikowano

Może gdzieś przypadkiem zmieniłem bo tam trochę grzebałem w opcjach ale sprawdzę to dokładnie popołudniu.

Opublikowano

W ustawieniach idzie przywrócić klasyczny widok? Mam zamiar dzisiaj zacząć tę opowieść po latach i ten nowy widok mi średnio leży. 

Opublikowano
8 minut temu, Michał102 napisał:

Mi ta nowa kamera nie pasuje w żadnym trybie, gerwazy za dużo pola widzenia zasłania. 

No lipa, próbowałem się przekonać do tej zbliżonej kamerki w eksploracji, ale za dużo wszystko znika z ekranu, a już gorzej taka kamera funkcjonuje w walkach, gdzie masz wokół siebie 5-6 potworów. 

Opublikowano

Mnie tam siadła pięknie i jest w każdej możliwej opcji zastosowana.

Opublikowano

A ja wam powiem że od początku gram z kamerą z bliska, dość szybko się przyzwyczaiłem i teraz taką preferuję:)

Wieśka przechodziłem już dwukrotnie i myślałem że trzeci raz nie wsiąknę. Jakże się myliłem:D.

Bardzo podobają mi się nowe warianty pogodowe zaserwowane w paczu. Żałuję że podczas medytacji oprócz pory dnia nie można zmieniać pogody, bo jest taki wariant który totalnie zmienia kolorystykę i gra nabiera mega klimatu. Wygląda wtedy jak po modach z reshade:obama:.

ace0b8e0-2068-4c43-baqidrn.png

1df1a909-0a76-48ca-b06gdr3.png

03f5ba9a-34cc-473d-89pceyd.png

Opublikowano

XSX:turned:

Póki co taką pogodę trafiłem zaledwie 2 razy w przeciągu 14h..:(