Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Wspieram polski gamedev i mam sentyment do Kao 2. Wersja bez gadżetów była tylko 10zł tańsza.

20220527_135801.jpg

• Odpowiedzi 32,9 tys.
  • Wyświetleń 3,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Spóźniona paczka. Ostatnia w tym roku, ale za to jaka Dużo, ważnych i rzadkich sztuk, oraz reszta brakującego setu na makarona.   Zapraszam na 15kg gier na Dreamcasta.  

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Wreszcie przyszła upragniona paczka, na którą czekałem niemalże w oknie. Co tu dużo pisać. Jestem meeeeeega zajarany. Dreamcast w secie full wypas, i Shenmue w FOLII Zapraszam na moją bombę z okazji

• Janusz Gamingu
    Janusz Gamingu

Nie sądziłem, że kiedykolwiek uda mi się dostać taką sztukę, w takim stanie. Upolowana nowa. Sam własnoręcznie zdeflorowałem fabryczne zabezpieczenia i jest..... taka jaka miała być.... ja (pipi)e ale

Opublikowano

Dokładnie. Podobnie, jak przy Spider Manie z 2018r. wyprodukowano tyle tych stilbuków, że niektóre sklepy za darmo je dodawały do zakupu gry. Zatem nie była to dedykowana wersja limitowana, jak w przypadku NieR Automata, czy obecnie drugiego Dying Light.

Niemniej piękne pudełko, trzeba przyznać. :good2: Również go posiadam. Cenię takie wydania. Niektóre stilbuki są prześliczne. :wub:
Kilka z mojej kolekcji:

AYWShGX.jpg
RQqsfTp.jpg

Część w bardzo łatwy sposób idzie nabyć - przykładowo Sifu. Natomiast są wydania niesłychanie rzadkie i kosztowne przy tym.:pope: 
Przykładem niechaj będzie znane i lubiane Sekiro - minimum 400zł. Shadow of the Colossus w wersji limitowanej, to wydatek rzędu 800zł. :ohmy:

Opublikowano

20220412_092633.thumb.jpg.ada493cb9584f5ff2ab134ccc63ad542.jpg

SV w wersji pudełkowej mam of dawna ale teraz do kompletu przyszedł poradnik :wub:

Opublikowano

Pora na cyberpunka, prezent na urodziny, mam nadzieję że przy graniu nie będę musiał tego wszystkiego wypić.
08869D9B-81F2-4A0F-914D-CC3B449FACAB.thumb.jpeg.1ba816c33af9a97244a1c994d12b144d.jpeg

Opublikowano

20220530_141659.thumb.jpg.9c9f42faa17c2df2fe8844934edc627c.jpg

szmatławiec w najlepszej formie od lat plus cały komandor Shepard w pudełeczku za 69zl

Opublikowano

Tak naprawdę to backside, szkoda ze nie mieli jajec puścić tego na front.

Opublikowano
13 minut temu, SpacierShark123 napisał:

Kurde mole , jak ktoś może niech wyśle mi jak wrzucacie fotki że są od razu widoczne a nie jako link bo mój poprzedni patent przestał mi działać :D

A to moje zakupy w sumie wyszło 30e z czego Left alive kupiłem bo kosztował 5e ale mam przeczucie że zostanie w folii jeszcze na długo.

https://imgur.com/a/bSc4Y7J

ja nie rozumiem :dunno:

dodaj plik.jpg

Opublikowano

Dawno tu nie zaglądałem i nic nie wklejałem, postanowiłem nadrobić to co kupiłem ostatnio.

H64IEhQ.jpg

Dawno nie kupiłem nic na wii oraz na PS2, no wpadło kilka gierek z promocji oraz okazji jakie znalazłem.

Jdy9ujA.jpg

Tu następna garstka gier, ale tym razem na Nintendo 

7R3Vmyp.jpg

Oraz zbliżenie to co uzupełniłem na GB i GBA 

Udało się zebrać następne pełne serie.

Spoiler

PuUBp3A.jpg

gUdRmSt.jpg

Wpadł nowy TV do ogrywania gierek retro 

s7TpySG.jpg

Spoiler

zQs4Dro.jpg

Z tych ciekawszych gier

qrmSJnU.jpg

oraz

mwOErzN.jpg

Kupiłem też C64

LxkWiea.jpg

oraz 

Arcade Capcomu

LOjUWbL.jpg

IsvIgCi.jpg

Fajna maszynka i generuje ładny obraz.

A na dokładkę dojechały gry z Ebay-a

NgfIP4R.jpg

VvUXxpB.jpg

mUjdZYP.jpg

IsWaYU6.jpg

Zadowolony jestem z zakupu Metroida

NXMcL1q.jpg

Już mam wszystkie wydane na GBA

Spoiler

ha0hWhx.jpg

azKczOD.jpg

Kamerka w dobrym stanie 

HOMM na GB

H4BA2U5.jpg

Dobra gra na GBA 

IS9GHrf.jpg

Pierwszy FF na GB

6vwfceP.jpg

oraz ciekawa strzelanka z dobrą grafiką i nawet teraz zrobiła na mnie wrażenie

F3lzvX9.jpg

Jurassic Park Part 2 który ciężko wyrwać w normalnej cenie w Europie 

6WDrb6s.jpg

A dzięki tym zakupom udało zebrać 3 sety gier

Spoiler

kZZ7aJX.jpg

VQLLg31.jpg

oraz wszystkie gry z serii NES classic na GBA

7Yju0pb.jpg

Aktualnie skupiam się na zebraniu jak najwięcej gier z wibracjami na GBC

g324r6C.jpg

Niestety większość wydana była tylko w USA 

I to by było na tyle jeżeli chodzi o ostatnie zakupy, większość gierek to na sprzęt Retro.

Opublikowano
W dniu 25.05.2022 o 16:55, Ken Adams napisał:

76E19E0B-7D8A-4EFA-982D-88B9B1664387.thumb.jpeg.220bb3564675c7a74e87e8ff288df999.jpeg

Jakoś 25 lat temu kupiłem pierwszy numer polskiej edycji PC Gamer i tam na płycie było demo Quake. Aż po dzisiaj nie grałem więcej niż w darmowy shareware epizod pierwszy ale i tak jest to jedna z gier życia. Wieczorem cofam się w młodość. O to chodzi w grach wideo.

:thanks:LRG

Ja w sumie styczność z Quake miałem jedynie na lekcjach informatyki w Technikum, więc jak dali w Gamepassie to jarałem się jak dziecko.

A jak LRG ogłosiło, że robią fizyczną edycję to oczywiście zamówiłem :fsg:

20220425_181840.thumb.jpg.96ac06361956bf883675f1e8271a8ce1.jpg

Opublikowano

@Tynio, gdzie kupiłeś Two Point Hospital (Switch)? Bo szukam, a na Allegro tylko z tym okropnym oznaczeniem USK jest. ;) 

Opublikowano
2 minuty temu, pattro napisał:

@Tynio, gdzie kupiłeś Two Point Hospital (Switch)? Bo szukam, a na Allegro tylko z tym okropnym oznaczeniem USK jest. ;) 

Mam na sprzedaż wersję jumbo, bez znaczka usk. Używka, idealny stan ;)

Opublikowano

#DzieńDziecka

Majowe zakupy, które przeciągnęły się na czerwiec, bo ciągle coś klikałem, coś było "w drodze", więc ciągle zwlekałem z postem. 

Aktualnie i tak jeszcze idzie do mnie kilka tytułów, więc będą już na następną wrzutkę, a dziś to, co wyciągnąłem z paczkomatu w tym tygodniu.

20220603_102434.thumb.jpg.3c83dd7da9df064595ed5011e25900ee.jpg

Ozdobą tych zakupów jest nabytek zeszłoroczny - remastery kultowych TUROKów z N64, wydane w formie fizycznej przez LimitedRunGames - trochę to trwało, ale wreszcie dotarły.

20220603_102809.thumb.jpg.7828f2329749bd3c08fac9fbe3217bd6.jpg

Oprócz słynnego łowcy dinozaurów, PS4 dostało dwa soulslajki w postaci Hellpoint i Chronos Before the Ashes, a także świetną kolekcję klasycznych 2D Street Fighterów i zbiór wszystkich części The Walking Dead na jednym krążku - może wreszcie zaliczę coś innego niż tylko pierwszy sezon, a podobno warto.  

20220603_102606.thumb.jpg.4a1980599467b784767d30aa99b0bf60.jpg

Powiększa się też kolekcja na X360 - dość rzadkie Dead or Alive Xtreme 2 i pierwszy F.E.A.R. to zdecydowanie największe perełki w tym zestawieniu, a do kompletu pierwszy The Godfather, którego kiedyś ogrywałem na PS2 i Superman Returns, który jest podobno najmniej gównianą z gier o słynnym miłośniku noszenia gaci na kalesonach.

20220603_102948.thumb.jpg.709e2059f794d93e0e7c77c3e586b1bc.jpg

PS5 też coś dostało - dwa indycze soulslajki - DOLMEN, który wygląda jak połączenie The Surge z Dead Space i niszowy Elden Ring od jakiegoś małego indie-studia Fromcośtam.

Do tego roguelike survival The Last Stand Aftermath w klimatach zombie post-apo i Record of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labirynth - pięknie rysowana metroidvania.

Opublikowano
11 minut temu, Wredny napisał:

20220603_102434.thumb.jpg.3c83dd7da9df064595ed5011e25900ee.jpg

OMG, ile za to cudo? :obama: Turok 2 Seeds of Evil to jedna z gier życia, na Nintendo 64 zagrywałem się w nią potężnie (czarny kartridż!). Wciąż pamiętam pierwsze przejście przez fake portal, dzwięki cerebral bore poprzedzające eksplozję głowy przeciwnika i pełne agonii animacje ich śmierci. Ogromny wachlarz broni, jazda na triceratopsie, walka z primogenem w laboratorium i multiplayer na split screen.

Opublikowano
16 godzin temu, Ukukuki napisał:

Prezent od siebie na dzień dziecka :turned:

9340337D-3A5A-46E1-9635-A40CAC5A0483.thumb.jpeg.41974603f645e3c27c0bc66e8901cda4.jpeg

Ech, z tymi indykami. Patrzę na okładkę Panzer Paladin - o, coś fajnego, mechy. Sprawdzę sobie. Patrzę w google i widzę to:

Spoiler

iAgZAtwlXRk-UDHjNzxb0EQDq26PAXmz6arp-fXz

:reggie: Myślałem, że czasu pegasusa się już skończyły. :D

W każdym razie + za Dragon's Dogma i Scotta. :hi:

Opublikowano
20 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

OMG, ile za to cudo? :obama: Turok 2 Seeds of Evil to jedna z gier życia, na Nintendo 64 zagrywałem się w nią potężnie (czarny kartridż!). Wciąż pamiętam pierwsze przejście przez fake portal, dzwięki cerebral bore poprzedzające eksplozję głowy przeciwnika i pełne agonii animacje ich śmierci. Ogromny wachlarz broni, jazda na triceratopsie, walka z primogenem w laboratorium i multiplayer na split screen.

Screenshot_20220603-120221_Chrome.thumb.jpg.e7b3315f595a80322454705c52362ed1.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Snake_Plissken napisał:

Myślałem, że czasu pegasusa się już skończyły. :D

Jestem miłośnikiem Famicoma, mam prawie 500 gierek na ten system. Kupuję większość dobrych gier które nawiązujących do tej stylistyki. Omijam wszystko co nie jest platformówką/akcyjniakiem (RPG, wyścigi).

Curse of The Moon 2 nie wygląda lepiej :D

D9FCCFF5-0847-492E-B8C9-F83AD0BCDAEE.thumb.webp.5dfa2b83f715ea18555124b1148cb563.webp

Opublikowano

Znajomy fan Turoka 2 mówił, że Nightdive podobno trochę obcięło/pozmieniało poziomy względem oryginału (jego zdaniem na minus). Coś trochę na wzór remastera Painkillera (w którego akurat grałem i względem pierwowzoru był bezdyskusyjnie chujowy). 

https://steamcommunity.com/app/405830/discussions/0/135512133545298495/

Nie wiem ile w tym prawdy, ponieważ sam nigdy nie skończyłem oryginalnego Turoka. Ciekawe jak z Shadowmanem. Tego akurat pierwowzór skończyłem i nie powiem, moja determinacja była poddana niezłej próbie przy błądzeniu po poziomach, ale się udało :D

Btw co to za szkalowanie indorów w oprawie retro wyżej? 

Opublikowano
3 godziny temu, Ukukuki napisał:

Kupuję większość dobrych gier które nawiązujących do tej stylistyki. Omijam wszystko co nie jest platformówką/akcyjniakiem (RPG, wyścigi).

Curse of The Moon 2 nie wygląda lepiej :D

D9FCCFF5-0847-492E-B8C9-F83AD0BCDAEE.thumb.webp.5dfa2b83f715ea18555124b1148cb563.webp

To może zainteresuje Cię "Infernax" - u Czezky'ego za około 130zł.

Wygląda podobnie, jak na tym Twoim screenie.

Screenshot_20220603-170712_Allegro.thumb.jpg.cfd2e6f7ec4b8f45ce9f20205d3c4bf2.jpg

3 godziny temu, Dr.Czekolada napisał:

Ciekawe jak z Shadowmanem. Tego akurat pierwowzór skończyłem i nie powiem, moja determinacja była poddana niezłej próbie przy błądzeniu po poziomach, ale się udało :D

Przy tych słynnych, pływających teksturach, z których pierwsze PlayStation było znane to nic dziwnego, że błądziłeś :D

Opublikowano
26 minut temu, Wredny napisał:

Przy tych słynnych, pływających teksturach, z których pierwsze PlayStation było znane to nic dziwnego, że błądziłeś :D

Na pc grałem :newell: po prostu tamte gry miały mocno pokręcony i nieliniowy (do pewnego stopnia) level design. Nie podpowiadały w żaden oczywisty sposób co dalej robić i gdzie podążać + częsty backtracking w stylu metroidvanii. Szło się naprawdę zgubić.