Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakupy growe!

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Wspieram polski gamedev i mam sentyment do Kao 2. Wersja bez gadżetów była tylko 10zł tańsza.

20220527_135801.jpg

• Odpowiedzi 33,6 tys.
  • Wyświetleń 3,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Spóźniona paczka. Ostatnia w tym roku, ale za to jaka Dużo, ważnych i rzadkich sztuk, oraz reszta brakującego setu na makarona.   Zapraszam na 15kg gier na Dreamcasta.  

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Wreszcie przyszła upragniona paczka, na którą czekałem niemalże w oknie. Co tu dużo pisać. Jestem meeeeeega zajarany. Dreamcast w secie full wypas, i Shenmue w FOLII Zapraszam na moją bombę z okazji

• Janusz Gamingu
    Janusz Gamingu

Nie sądziłem, że kiedykolwiek uda mi się dostać taką sztukę, w takim stanie. Upolowana nowa. Sam własnoręcznie zdeflorowałem fabryczne zabezpieczenia i jest..... taka jaka miała być.... ja (pipi)e ale

Opublikowano

Dokładnie. Podobnie, jak przy Spider Manie z 2018r. wyprodukowano tyle tych stilbuków, że niektóre sklepy za darmo je dodawały do zakupu gry. Zatem nie była to dedykowana wersja limitowana, jak w przypadku NieR Automata, czy obecnie drugiego Dying Light.

Niemniej piękne pudełko, trzeba przyznać. :good2: Również go posiadam. Cenię takie wydania. Niektóre stilbuki są prześliczne. :wub:
Kilka z mojej kolekcji:

AYWShGX.jpg
RQqsfTp.jpg

Część w bardzo łatwy sposób idzie nabyć - przykładowo Sifu. Natomiast są wydania niesłychanie rzadkie i kosztowne przy tym.:pope: 
Przykładem niechaj będzie znane i lubiane Sekiro - minimum 400zł. Shadow of the Colossus w wersji limitowanej, to wydatek rzędu 800zł. :ohmy:

Opublikowano

20220412_092633.thumb.jpg.ada493cb9584f5ff2ab134ccc63ad542.jpg

SV w wersji pudełkowej mam of dawna ale teraz do kompletu przyszedł poradnik :wub:

Opublikowano

Pora na cyberpunka, prezent na urodziny, mam nadzieję że przy graniu nie będę musiał tego wszystkiego wypić.
08869D9B-81F2-4A0F-914D-CC3B449FACAB.thumb.jpeg.1ba816c33af9a97244a1c994d12b144d.jpeg

Opublikowano

20220530_141659.thumb.jpg.9c9f42faa17c2df2fe8844934edc627c.jpg

szmatławiec w najlepszej formie od lat plus cały komandor Shepard w pudełeczku za 69zl

Opublikowano

Tak naprawdę to backside, szkoda ze nie mieli jajec puścić tego na front.

Opublikowano
13 minut temu, SpacierShark123 napisał:

Kurde mole , jak ktoś może niech wyśle mi jak wrzucacie fotki że są od razu widoczne a nie jako link bo mój poprzedni patent przestał mi działać :D

A to moje zakupy w sumie wyszło 30e z czego Left alive kupiłem bo kosztował 5e ale mam przeczucie że zostanie w folii jeszcze na długo.

https://imgur.com/a/bSc4Y7J

ja nie rozumiem :dunno:

dodaj plik.jpg

Opublikowano

Dawno tu nie zaglądałem i nic nie wklejałem, postanowiłem nadrobić to co kupiłem ostatnio.

H64IEhQ.jpg

Dawno nie kupiłem nic na wii oraz na PS2, no wpadło kilka gierek z promocji oraz okazji jakie znalazłem.

Jdy9ujA.jpg

Tu następna garstka gier, ale tym razem na Nintendo 

7R3Vmyp.jpg

Oraz zbliżenie to co uzupełniłem na GB i GBA 

Udało się zebrać następne pełne serie.

Spoiler

PuUBp3A.jpg

gUdRmSt.jpg

Wpadł nowy TV do ogrywania gierek retro 

s7TpySG.jpg

Spoiler

zQs4Dro.jpg

Z tych ciekawszych gier

qrmSJnU.jpg

oraz

mwOErzN.jpg

Kupiłem też C64

LxkWiea.jpg

oraz 

Arcade Capcomu

LOjUWbL.jpg

IsvIgCi.jpg

Fajna maszynka i generuje ładny obraz.

A na dokładkę dojechały gry z Ebay-a

NgfIP4R.jpg

VvUXxpB.jpg

mUjdZYP.jpg

IsWaYU6.jpg

Zadowolony jestem z zakupu Metroida

NXMcL1q.jpg

Już mam wszystkie wydane na GBA

Spoiler

ha0hWhx.jpg

azKczOD.jpg

Kamerka w dobrym stanie 

HOMM na GB

H4BA2U5.jpg

Dobra gra na GBA 

IS9GHrf.jpg

Pierwszy FF na GB

6vwfceP.jpg

oraz ciekawa strzelanka z dobrą grafiką i nawet teraz zrobiła na mnie wrażenie

F3lzvX9.jpg

Jurassic Park Part 2 który ciężko wyrwać w normalnej cenie w Europie 

6WDrb6s.jpg

A dzięki tym zakupom udało zebrać 3 sety gier

Spoiler

kZZ7aJX.jpg

VQLLg31.jpg

oraz wszystkie gry z serii NES classic na GBA

7Yju0pb.jpg

Aktualnie skupiam się na zebraniu jak najwięcej gier z wibracjami na GBC

g324r6C.jpg

Niestety większość wydana była tylko w USA 

I to by było na tyle jeżeli chodzi o ostatnie zakupy, większość gierek to na sprzęt Retro.

Opublikowano
W dniu 25.05.2022 o 16:55, Ken Adams napisał:

76E19E0B-7D8A-4EFA-982D-88B9B1664387.thumb.jpeg.220bb3564675c7a74e87e8ff288df999.jpeg

Jakoś 25 lat temu kupiłem pierwszy numer polskiej edycji PC Gamer i tam na płycie było demo Quake. Aż po dzisiaj nie grałem więcej niż w darmowy shareware epizod pierwszy ale i tak jest to jedna z gier życia. Wieczorem cofam się w młodość. O to chodzi w grach wideo.

:thanks:LRG

Ja w sumie styczność z Quake miałem jedynie na lekcjach informatyki w Technikum, więc jak dali w Gamepassie to jarałem się jak dziecko.

A jak LRG ogłosiło, że robią fizyczną edycję to oczywiście zamówiłem :fsg:

20220425_181840.thumb.jpg.96ac06361956bf883675f1e8271a8ce1.jpg

Opublikowano

@Tynio, gdzie kupiłeś Two Point Hospital (Switch)? Bo szukam, a na Allegro tylko z tym okropnym oznaczeniem USK jest. ;) 

Opublikowano
2 minuty temu, pattro napisał:

@Tynio, gdzie kupiłeś Two Point Hospital (Switch)? Bo szukam, a na Allegro tylko z tym okropnym oznaczeniem USK jest. ;) 

Mam na sprzedaż wersję jumbo, bez znaczka usk. Używka, idealny stan ;)

Opublikowano

#DzieńDziecka

Majowe zakupy, które przeciągnęły się na czerwiec, bo ciągle coś klikałem, coś było "w drodze", więc ciągle zwlekałem z postem. 

Aktualnie i tak jeszcze idzie do mnie kilka tytułów, więc będą już na następną wrzutkę, a dziś to, co wyciągnąłem z paczkomatu w tym tygodniu.

20220603_102434.thumb.jpg.3c83dd7da9df064595ed5011e25900ee.jpg

Ozdobą tych zakupów jest nabytek zeszłoroczny - remastery kultowych TUROKów z N64, wydane w formie fizycznej przez LimitedRunGames - trochę to trwało, ale wreszcie dotarły.

20220603_102809.thumb.jpg.7828f2329749bd3c08fac9fbe3217bd6.jpg

Oprócz słynnego łowcy dinozaurów, PS4 dostało dwa soulslajki w postaci Hellpoint i Chronos Before the Ashes, a także świetną kolekcję klasycznych 2D Street Fighterów i zbiór wszystkich części The Walking Dead na jednym krążku - może wreszcie zaliczę coś innego niż tylko pierwszy sezon, a podobno warto.  

20220603_102606.thumb.jpg.4a1980599467b784767d30aa99b0bf60.jpg

Powiększa się też kolekcja na X360 - dość rzadkie Dead or Alive Xtreme 2 i pierwszy F.E.A.R. to zdecydowanie największe perełki w tym zestawieniu, a do kompletu pierwszy The Godfather, którego kiedyś ogrywałem na PS2 i Superman Returns, który jest podobno najmniej gównianą z gier o słynnym miłośniku noszenia gaci na kalesonach.

20220603_102948.thumb.jpg.709e2059f794d93e0e7c77c3e586b1bc.jpg

PS5 też coś dostało - dwa indycze soulslajki - DOLMEN, który wygląda jak połączenie The Surge z Dead Space i niszowy Elden Ring od jakiegoś małego indie-studia Fromcośtam.

Do tego roguelike survival The Last Stand Aftermath w klimatach zombie post-apo i Record of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labirynth - pięknie rysowana metroidvania.

Opublikowano
11 minut temu, Wredny napisał:

20220603_102434.thumb.jpg.3c83dd7da9df064595ed5011e25900ee.jpg

OMG, ile za to cudo? :obama: Turok 2 Seeds of Evil to jedna z gier życia, na Nintendo 64 zagrywałem się w nią potężnie (czarny kartridż!). Wciąż pamiętam pierwsze przejście przez fake portal, dzwięki cerebral bore poprzedzające eksplozję głowy przeciwnika i pełne agonii animacje ich śmierci. Ogromny wachlarz broni, jazda na triceratopsie, walka z primogenem w laboratorium i multiplayer na split screen.

Opublikowano
16 godzin temu, Ukukuki napisał:

Prezent od siebie na dzień dziecka :turned:

9340337D-3A5A-46E1-9635-A40CAC5A0483.thumb.jpeg.41974603f645e3c27c0bc66e8901cda4.jpeg

Ech, z tymi indykami. Patrzę na okładkę Panzer Paladin - o, coś fajnego, mechy. Sprawdzę sobie. Patrzę w google i widzę to:

Spoiler

iAgZAtwlXRk-UDHjNzxb0EQDq26PAXmz6arp-fXz

:reggie: Myślałem, że czasu pegasusa się już skończyły. :D

W każdym razie + za Dragon's Dogma i Scotta. :hi:

Opublikowano
20 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

OMG, ile za to cudo? :obama: Turok 2 Seeds of Evil to jedna z gier życia, na Nintendo 64 zagrywałem się w nią potężnie (czarny kartridż!). Wciąż pamiętam pierwsze przejście przez fake portal, dzwięki cerebral bore poprzedzające eksplozję głowy przeciwnika i pełne agonii animacje ich śmierci. Ogromny wachlarz broni, jazda na triceratopsie, walka z primogenem w laboratorium i multiplayer na split screen.

Screenshot_20220603-120221_Chrome.thumb.jpg.e7b3315f595a80322454705c52362ed1.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Snake_Plissken napisał:

Myślałem, że czasu pegasusa się już skończyły. :D

Jestem miłośnikiem Famicoma, mam prawie 500 gierek na ten system. Kupuję większość dobrych gier które nawiązujących do tej stylistyki. Omijam wszystko co nie jest platformówką/akcyjniakiem (RPG, wyścigi).

Curse of The Moon 2 nie wygląda lepiej :D

D9FCCFF5-0847-492E-B8C9-F83AD0BCDAEE.thumb.webp.5dfa2b83f715ea18555124b1148cb563.webp

Opublikowano

Znajomy fan Turoka 2 mówił, że Nightdive podobno trochę obcięło/pozmieniało poziomy względem oryginału (jego zdaniem na minus). Coś trochę na wzór remastera Painkillera (w którego akurat grałem i względem pierwowzoru był bezdyskusyjnie chujowy). 

https://steamcommunity.com/app/405830/discussions/0/135512133545298495/

Nie wiem ile w tym prawdy, ponieważ sam nigdy nie skończyłem oryginalnego Turoka. Ciekawe jak z Shadowmanem. Tego akurat pierwowzór skończyłem i nie powiem, moja determinacja była poddana niezłej próbie przy błądzeniu po poziomach, ale się udało :D

Btw co to za szkalowanie indorów w oprawie retro wyżej? 

Opublikowano
3 godziny temu, Ukukuki napisał:

Kupuję większość dobrych gier które nawiązujących do tej stylistyki. Omijam wszystko co nie jest platformówką/akcyjniakiem (RPG, wyścigi).

Curse of The Moon 2 nie wygląda lepiej :D

D9FCCFF5-0847-492E-B8C9-F83AD0BCDAEE.thumb.webp.5dfa2b83f715ea18555124b1148cb563.webp

To może zainteresuje Cię "Infernax" - u Czezky'ego za około 130zł.

Wygląda podobnie, jak na tym Twoim screenie.

Screenshot_20220603-170712_Allegro.thumb.jpg.cfd2e6f7ec4b8f45ce9f20205d3c4bf2.jpg

3 godziny temu, Dr.Czekolada napisał:

Ciekawe jak z Shadowmanem. Tego akurat pierwowzór skończyłem i nie powiem, moja determinacja była poddana niezłej próbie przy błądzeniu po poziomach, ale się udało :D

Przy tych słynnych, pływających teksturach, z których pierwsze PlayStation było znane to nic dziwnego, że błądziłeś :D

Opublikowano
26 minut temu, Wredny napisał:

Przy tych słynnych, pływających teksturach, z których pierwsze PlayStation było znane to nic dziwnego, że błądziłeś :D

Na pc grałem :newell: po prostu tamte gry miały mocno pokręcony i nieliniowy (do pewnego stopnia) level design. Nie podpowiadały w żaden oczywisty sposób co dalej robić i gdzie podążać + częsty backtracking w stylu metroidvanii. Szło się naprawdę zgubić.