Skocz do zawartości

Dead Island 2

Featured Replies

Opublikowano
4 godziny temu, XM. napisał:

JARANGO. Chyba muszę dać szansę jedynce i wrócić bo kiedyś nie siadło 

A czemu nie siadlo? W ogole czym jest ta gra: survivalem czy raczej eksploracja polaczona ze slaszerem :philosoraptor:

• Odpowiedzi 223
  • Wyświetleń 35,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie no gra jest przekozaczna - o wiele ciekawsza niż generyczny Dying Light 2. Zarówno fabularnie (klimat horrorów klasy B z odpowiednią dawką humoru) jak i sam system walki (o którym już wspominał @t

• I ja również polecam, bo coś cisza w temacie, a gierka bardzo dobra. Że tak powiem, ważne że najważniejsze się zgadza, czyli napierdalanie zombiaków. To w jaki sposób reagują na uderzenia i przede wsz

• Beelzeboss
    Beelzeboss

O jezu, ale to jest średniak. Walka jest niesamowicie prostacka i nie trzeba wkładać w nią żadnego wysiłku. Po prostu idziesz przed siebie i naciskasz trigger. Jak chcesz być pro to mozna nacisnac blo

Opublikowano

Jedynka to takie Borderlands nastawione na broń białą wymieszane z Dead Rising 2. Tłucze się zombiaki, zbiera loot, tworzy kombinacje broni.

Opublikowano

Miłe wspomnienia mam z jedynką. Jechałem po nią z ziomkiem do bydgoszczy autobusem w środku lata więc była umieralnia a później cały tydzień granka w coopie. Ciekawe jak się to zestarzało i trzyma po ograniu dying lighta

Opublikowano

W jedynce pamiętam na premierę i dosyć długo po yebały się sejwy i straciłem kilka dobrych klamotów. To pamiętam.

Opublikowano

Zdaje się, że na jedynke aktualnie nie da się patrzeć :reggie:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pewnie nie jedyna premiera, która zacznie uciekać z lutego.

Opublikowano

Na razie z dużych premier to tylko Hari Pota w lutym, no ale spoko, po co mają się kanibalizować. Osobiście liczę na gierkę bo jedynka mi się podobała, skończyłem dwa razy, Riptide już zalatywał crapulcem ale w coopie się ograło więc nie było tragedii. No ale pociachałbym sobie bezinteresownie zombie znowu bo Dying Light 2 nie do końca spełniło moje oczekiwania w tym aspekcie. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

HELL-A Edition and Pre-Order Bonuses

Currently available to pre-order, the highly collectible Dead Island 2: HELL-A Edition is full of unique items from the game world to further the immersion of every Dead Island fan.

Players who pre-order any edition of Dead Island 2 will receive the “Memories Of Banoi Pack,” featuring two unique weapons that celebrate the original Dead Island, along with a special skill card.

Last but not least, a stunning, hand-painted resin collector figurine of Amy, posed chilling in the iconic Burger 66 diner after a zombie slaying session. This standalone premium figurine is available to purchase exclusively from Deep Silver at the game’s official website.

The HELL-A Edition includes:

• Exclusive SteelBook with game disc
  • Expansion Pass
  • Venice Beach Travel Map
  • Six Slayer Tarot Cards
  • Two Pin Badges
  • A DI2 Patch
  • Golden Weapons Pack
  • Pulp Weapons Pack
  • Character Packs 1 and 2

The “Memories of Banoi Pack” includes:

• Banoi War Club
  • Memories of Banoi Baseball Bat
  • Weapon Perk – “Balanced”
  • Personal Space” Skills Card
Opublikowano

Straszna lipa. Graficznie na pierwszy rzut oka wydaje się, że ładniej niż produkcja od Techlandu jednak strasznie tam pusto. Niby LA, wielkie miasto, a przeciwników na ekranie tyle co kot napłakał. To już chyba nawet w pierwszej części pojawiało się ich więcej na ekranie. Chyba nie poradzili sobie z większą liczbą zombie na tym silniku i jestem ciekaw czy rekompensować to będzie miał ich większy poziom trudności ubicia czy będzie to prosta rozwałka. Ciekawe czy chociaż na premierę gra będzie pozbawiona bugów i innych niedociągnięć... Sam pewnie sprawdzę jako fan gier w takich klimatach ale obecnie nie nastawiam się na nic.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Kurde legancko wygląda to rozwalanie zombiaków

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wygląda nieźle, ale po dying light 2 poczekam na opinie forumka najpierw

Opublikowano
20 godzin temu, oFi napisał:

wygląda nieźle, ale po dying light 2 poczekam na opinie forumka najpierw

DL2 było dobre przecież...

A tutaj, niby wygląda lepiej graficznie niż DL2, ale to tylko teoria. Niewiele wiadomo o tym, co w tej grze będzie się robić poza samą walką, nic więcej nie pokazali. Sam system walki i sposób w jaki rozpadają się zombie, chyba jeszcze lepszy niż w DL2, ale może wyjść ładna wydmuszka... 

Opublikowano

Wszytsko wyglada spoko prócz 5 zombie max na drodze :pechowiec:

Opublikowano
11 minut temu, XM. napisał:

Wszytsko wyglada spoko prócz 5 zombie max na drodze :pechowiec:

Pewnie ograniczenie spowodowane wersją na pastgeny, pytanie po co to tam wychodzi w 2023 roku...

Opublikowano

Bieda z nędzą po tym pseudo gameplayu. Wygląda jak podrasowana jedynka i zresztą tym też będzie biorąc pod uwagę jak długo ta gra próbowała powstać. I jeszcze to "work in progress" na niecałe dwa miesiące przed premierą :yao: Co oni niby mogą tam poprawić? Grafę z past genów nie zboostują, tłumów na ulicach też nie będzie więc może większe bugi poprawią choć obstawiam, że standardowo to gracze na premierę będą robić za testerów i przez kolejne miesiące będą to łatać.

Fabularnie to zaczyna się jak DI1 nawet. Różnic względem mechaniki, skilli czy nawet zombiakach nie widzę zbytnio. Nie wiem po co to wychodzi w takiej formie. Fajnie by było jakby przynajmniej sidequesty i subbossowie trzymali poziom.

Jedynka i Riptide dostarczyły mi dość zabawy choć szału nie było. Ten pierwszy teaser lata temu sugerował, że dwójka będzie bigger, better & more badass, a potem wszystko szlag trafił. Wygląda to trochę jakby chcieli już na siłę to wydać.

Jak zawołają za to pełną cenę to :kekw:

Opublikowano

Mi się podoba to co widzę, a na pewno zdecydowanie bardziej niż dying light. Niech mnie chuy robienie historii o zombie na poważnie :pawel: 

Głupkowata historia i klimat słonecznej kalifornii+ piękne zniszczenia zombiaków mi wystarczą chyba

Opublikowano

Jak by podkręcili agresywność i tempo zombiaków ewentualnie zwiększyli ich ilość z trzykrotnie to może coś ciekawego by z tego wyszło, a tak wygląda to nudno. Grę dostanę na PC ale przez pierwszy miesiąc nawet nie odpalam bo ich poprzedni tytuł (Homefront The Revolution) był mocno zabugowany na premierę a nawet teraz nie jest w idealnym stanie. Mam tylko nadzieję że po premierze produkcja nowego TimeSplittersa ruszy pełną parą.

Opublikowano

Niestety elementy "komiczne"  potrafią zepsuć niejeden dobry gameplay. Patrz Saints Row. 

Tu będzie oczywiście grane, bo z  zombiakami wszystko biorę, ale lekka obawa w tyle głowy jest.