Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Mam trzy wersje ich padów (fc30, sf30 i pro+/) i spełniają swoją rolę na switchu, na pc i na telefonie. Nie potrzebny mi żaden inny a ich wykonanie jest sztywniutkie. Nie widzę sensu rozpisywania się nad czymś co było wałkowane multum razy.

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Tak jak wspomniałem w styczniu - Słiczer towarzyszył nam w kolejnej wyprawie i spisał się (jak zawsze) znakomicie. Fantastyczna konsola. Tym razem padło na Florydę i powiem wam, że o ile w takiej Ja

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

Opublikowano

Nowe przecieki od Emily Rogers: „Metroid is one franchise that will get plenty of love on Switch. I think Switch will satisfy Metroid fans. Nintendo isn't giving up on Star Fox anytime soon either.” Prędzej napisała, że 2020 będzie dla posiadaczy Switcha na poziomie 2017 i 2019.

Opublikowano

A ja mam lite i nie wymieniłbym na dużego.

Lżejszy, lepiej leży w łapach, nic nie trzeszczy pod palcami (joycony mają swój luz), nie interesowały mnie jakieś ruchome gierki, dojenie krów itp. W docku ograłem tylko Zelde i to często się  zmuszając (no jak, taki tytuł na małym ekranie?), bo wolałem grać w trybie handheld. Lepszy krzyża- normalny. 

Dla mnie to był drugi zakup Switcha, bo mam w planie ogranie 3 gier i na horyzoncie nic nie widzę dla siebie. Wiec DLA MNIE lite mocno ok :) Kupiony dayone jak Switch zwykły swego czasu. 

Opublikowano
Godzinę temu, iluck85 napisał:

A ja mam lite i nie wymieniłbym na dużego.

Lżejszy, lepiej leży w łapach, nic nie trzeszczy pod palcami (joycony mają swój luz), nie interesowały mnie jakieś ruchome gierki, dojenie krów itp. W docku ograłem tylko Zelde i to często się  zmuszając (no jak, taki tytuł na małym ekranie?), bo wolałem grać w trybie handheld. Lepszy krzyża- normalny. 

Dla mnie to był drugi zakup Switcha, bo mam w planie ogranie 3 gier i na horyzoncie nic nie widzę dla siebie. Wiec DLA MNIE lite mocno ok :) Kupiony dayone jak Switch zwykły swego czasu. 

Dla mnie Lite zdyskfalifikowało jedno - tj. mniejszy ekran niż w zwykłym Switchu.  Cena za tak wybrakowany sprzęt względem oryginału w mojej ocenie jest porażająca. No i kolejna sprawa - dla mnie Switch to przede wszystkim imprezy ze znajomymi, więc..

Opublikowano

Usatysfakcjonowało by mnie gdyby pokazali Directa w Czwartek a po nim puścili do e shopa Metroida Trylogię pod choinkę na Mikołaja .

Ale pomarzyć zawsze można .

Swoją drogą wkur...a mnie iż temat Metroida wypływa znowu w Grudniu jak co roku , a potem cały rok dupa.

Opublikowano
2 godziny temu, zdrowywariat napisał:

Ale bym se przeszedł jedynkę, a później dwójkę i trójkę w oczekiwaniu na czwórkę.

1 i 2 to dla mnie arcydzieła 3 juz tego nie miala, ostatnio ost sobie z jedynki zapuściłem miodzio, Yamamoto wykonał tam kawał fantastycznej roboty.

Opublikowano
11 godzin temu, Rezoo7 napisał:

1 i 2 to dla mnie arcydzieła 3 juz tego nie miala, ostatnio ost sobie z jedynki zapuściłem miodzio, Yamamoto wykonał tam kawał fantastycznej roboty.

Zgadzam się, w trójce się lekko klimat ulotnił, może dlatego nigdy jej nie skończyłem. Jedynkę i dwójkę na 100% (wszystko skanowałem :)).

Opublikowano

Czy folia na ekranie to wystarczająca ochrona przed otarciami w trakcie wkładania Switcha do docka? Myślę o zakupie "skarpety" na docka, ale nie wiem czy jest sens się w to bawić. 

Opublikowano

Jeszcze w temacie Lita - jak na tym grać np. w takie Fire Emblem? Odpaliłem dzisiaj na zwykłym Switchu w trybie handled no i kur.. nie da się grać - czcionka mikroskopijna, zero przyjemności z grania..

Opublikowano

@devilbot nie wiem, za co te minusy? Czy w poście o Fire Emblem jest cokolwiek, co by nie było prawdą?

Opublikowano

Ja mam lite i jestem zadowolony, chciałem coś za vite i nie żałuję. Ma swoje ograniczę ale ja nie jestem typem gracza co musi wszystkie pierdoły zebrac. Ograłem pokemony te stare, Mario kart, super Mario Bros u deluxe i obecnie ogrywam Luigiego 3

Opublikowano
W dniu 22.12.2019 o 08:31, Sprinter31 napisał:

Ja mam lite i jestem zadowolony, chciałem coś za vite i nie żałuję. Ma swoje ograniczę ale ja nie jestem typem gracza co musi wszystkie pierdoły zebrac. Ograłem pokemony te stare, Mario kart, super Mario Bros u deluxe i obecnie ogrywam Luigiego 3

Luigi to jedna z tych gier, która jest perfekcyjnie zrobiona pod przenośne granie.

Opublikowano

Jak pograsz to zobaczyszbze jest ok, gdybym mial zwyklego Switcha to w zyciu bym tyle nie pogral za jednym posiedzeniem. Sam sie przekonasz ze lepiej lezy w rekach nawet

Opublikowano

Luigi wykorzystuje dość intensywnie HD rumble, granie bez tej opcji to dla mnie wybrakowane doświadczenie.

Opublikowano

Chętniej bym poczytał o waszych doświadczeniach z Lite, a nie o wyobrażeniach.

Sam kupiłem nówkę za 700zł bo miałem okazję i tylko dlatego brałem bo to niemal połowa ceny zwykłego. Nie żałuję i tak gram jedynie przenośnie bo Lite miał mi zastąpić handheldy 3dsa i vitę.

Sama konsola wykonana jest o dziwo solidnie spodziewałem się mega taniego gównianego plastiku po doświadczeniach z 3dsem i słynną w ostatnich latach "jakością nintendo". Potwierdzam, że świetnie leży w dłoniach. Pewnie w niektóre gry się nie zagra jak jakieś Labo itp ale mnie one nie interesują.

Jeżeli kiedykolwiek pojawi się jakaś wersja pro zwykłego Switcha, a moja kolekcja gier powiększy się znacznie to nie wykluczam, że dokupię drugą wersję ale obecnie zostaje przy Lite w pełni zadowolony z zakupu.

Opublikowano

Nie zagrasz też w takie sztosy jak Fire Emblem, no chyba, że jesteś masochista ;)

Dużo tez stracisz grając w Mario Odyssey. Jest to wybrakowany produkt, pozbawiony istotnych funkcji tej konsolki.

Edytowane przez hennepin

Opublikowano
W dniu ‎20‎.‎12‎.‎2019 o 06:30, izon napisał:

@devilbot nie wiem, za co te minusy? Czy w poście o Fire Emblem jest cokolwiek, co by nie było prawdą?

Spokojnie, to jakiś małolat,  on teraz ma misje i daje mi minusy w wszystkich wypowiedziach bo skrytykowałem Switch-a Lite

Opublikowano

Ja kiedyś dostałem salwę minusów za napisanie, że podstawowy 2ds (ta pierwsza wersja, bez klapki i jednym ekranikiem podzielonym na 2) jest paskudny. Serio bić się o korpo to trzeba mieć łeb ;)

Opublikowano

Dałbym ci minusa za ten tekst o 2dsie hejterze ale dzisiaj wykorzystałem już wszystkie. Ten 2ds jest seksowny mam dwie sztuki przeźroczystego czerwony i niebieski nie mogę się napatrzeć. Są cudowne.

Opublikowano

Ta pierwsza wersja 2DS bez klapki to kuuuuupa. Za to nowe 2DSy z klapką to sam seks. 

Mi się switch lite bardzo się podoba i walą mnie wszystkie opcje które stracił oprócz jednej. Możliwości podpięcia pod TV. Dlatego mojego Switcha nie wymienię na lite. A te wibracje nie są takie fajnie jak wszyscy mówią. No wibruje i tyle, moja ręka to nie łechtaczka żebym wyczuł jakieś niuanse ;d Albo żeby mi one robiły różnicę. 

Opublikowano

Mi się też Lite bardzo podoba z wyglądu, faktycznie lepiej leży w łapach i pod tym względem to zdecydowanie lepszy handheld, no ale brak możliwości podpięcia pod TV, gdzie Switch to u mnie rozkręcacz większości imprez + mniejszy ekran, gdzie tak jak napisałem, w niektóre gry jak Fire Emblem już się ciężko gra przez małe czcionki dyskryminują tą konsolę. I nie ma tu winy nintendo bo niedopasowanie czcionek to lenistwo twórców gier no ale cóż...