Skocz do zawartości

Nintendo Switch - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Posłuchałem trochę podcastów o plotkach/przeciekach co do Switcha pro/new/xl, głównie NateTheHate.

I możliwe, że Niny będzie miało dwie rewizje Switcha.

Jedną z większym OLEDowym ekranem, ale bez zmiany w bebechach.

A drugą PRO z DLSS, 4K itp. później.

Jeżeli Bloomberg wie swoje, a Nate swoje - ale możliwe, że jest jedna jednostka.

I przewidywania biznesowe są raczej takie, że jeżeli są to dwa nowe rodzaje Switchy to OLEDowy byłby na jesień/święta, a Pro na początek 2022.

Argumenty są też takie, że święta to sezon żniw dla Niny, a łatwiej dostarczyć i sprzedać im sprzęt z niewielkimi zmianami w podobnej cenie, niż pro za wyższą.

Mam nadzieję, że jednak będzie to jedna maszyna i to na jesień, ale cóż.

• Odpowiedzi 18,5 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pograłem w Zeldę pół godziny (ale czas zleciał tak szybko, że miałem wrażenie, że minęło tylko 5 minut  )? Był to sam początek gry, gdy Link wybudza się z wieloletniego snu. Wrażenia?   Na pewno zna

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Mój Słiczerek to istny obieżyświat. Tylko w 2024 r. odwiedził m.in. Francję, Włochy, Norwegię, Grecję... Za kilka tygodni będzie mi towarzyszył w Miami.   Przyda mu się nieco ciepła po arktycznym c

• zdrowywariat
    zdrowywariat

No ale brak znajomych to nie wina Nintendo.

Opublikowano

To chyba już lepiej żeby Switch Lite dostał nieco większy ekran, a podstawowy Switch został zastąpiony wersją 4K itd. Łatwiej to rozreklamować, niż 2 nowe wersje podstawowego Switcha.

Przy okazji polecam poniższy podcast. Ten odcinek jest już odrobinę stary, bo omawiają ostatnie Nintendo Direct zauważając wbrew obiegowej opinii, że było tam sporo dobrego. Akurat w tym odcinku skupiają się na Nintendo, ale co tydzień wychodzą nowe odcinki, gdzie omawiają newsy i mówią w co grają. Ogólnie lubię tych typów, bo już z 10 lat słucham ich filmowego podcastu (Film Junk), więc z chęcią przyczynię się do popularyzacji kanału. Wszyscy trzej pracują w game-devie, więc czasem mają ciekawe uwagi co do rozwiązań stosowanych w grach. Podcastu można też posłuchać z ich strony, Spotify, Apple, i pewnie gdzieś jeszcze.

Opublikowano

Co jest z tym Crashem 4, nigdzie go nie ma w IE, chciałem zamówić, ale trochę późno się obudziłem. Zresztą i tak nie ma w sklepach? Co jest, nigdzie tej gry nie ma, nawet na amazonie!

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Nie wiem czy to odpowiedni temat ale czy wiadomo coś więcej na temat gry Star Wars Lego, która miała zawierać wszystkie części filmowe, z tego co wiem to miało być dostępne na Switch?

Opublikowano

I chooy, Bandicoota nr4 to tylko w american dream, w kraju kwitnącej wiśni i w krainie kangurów mają, czyli pograne za 2 tygodnie, meh heh.

Opublikowano

Idę zamówić tego CB4 z play-asia, muszę mieć pudełko tej gry, wiem że jest region free, ale że to będzie moja pierwsza gra zakupiona na tej stronie to, czy będą później jakieś problemy, na przykład z updatem?

Opublikowano

W sensie czy pudełko miałoby się różnić od digital w kwestii patchy? Nie. Tak samo pobierasz to jest dokładnie ta sama gra jak z eshopa.

A co do samego sklepu normalnie wysyła do PL i miałem powiadomienia tylko licz się z dodatkowymi opłatami za wysyłkę i cło.

Opublikowano

Sprawdź tutoriale w necie i kup grę z innego regionu. Może z australii łyknie twoją kartę.

Opublikowano

Chodzi mi o pudełko Nemo :). W sumie na ebayu też jest, wiem że cło trzeba zapłacić. Przy okazji, gram w Huntdowna i o jacie panie jakie to dobre. Kupiłem, nie wiem czemu, tak trochę z doopy, a tu taka niespodzianka. Są 4 większe miejscówki podzielone na kilka mniejszych leveli, na końcu każdego czeka boss, na którego trzeba stylak. Zapowiada się na 20 leveli. Ślicznie to się prezentuje, brzmi, a co ważne jest duża różnorodność oprychów. Z vana strzelają, czy we dwóch na motorku jeżdżą, są też pieski itd.. Jestem po pierwszej większej miejscówce, i jak do tej pory jest legancko, chyba będzie 9 jak nic. Gra wciąga od początku i naprawdę jest przemyślana. No jest czym strzelać i jest dym. Wątpliwe, żeby ktoś się gierką zawiódł, kto lubi strzelanki, oczywiście zakładam, że do samego końca trzyma ten sam wysoki poziom.

p.s. bierz tą gierkę! Dawno się tak dobrze nie bawiłem :)

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

Cześć, planuje sobie sprawić Switcha Lite i jaką gierkę byście polecili na początek? Ja się tak zastanawiam nad Mario Odyssey albo Luigi's Mansion 3. Zelda odpada bo rzygam sandboxami.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mario to taki dosyć platformowy sandbox :D

Jakiego typu gier szukasz? Obie które wymieniłeś są godne polecenia, zresztą jak Zelda. To tuzy swoich gatunków.

Opublikowano
Mario to taki dosyć platformowy sandbox [emoji3]

Jakiego typu gier szukasz? Obie które wymieniłeś są godne polecenia, zresztą jak Zelda. To tuzy swoich gatunków.
Wiem, że Marian jest takim sandboxem ale to jednak platformówka a ostatnio w Mario grałem na pegazusie. Szukam po prostu fajnych gier, tylko bardziej skłaniam się żeby sprawdzić exy bo w domu ps5 stoi

Opublikowano
8 godzin temu, malyksg86 napisał:

Wiem, że Marian jest takim sandboxem ale to jednak platformówka a ostatnio w Mario grałem na pegazusie. Szukam po prostu fajnych gier, tylko bardziej skłaniam się żeby sprawdzić exy bo w domu ps5 stoi

To może Super Mario 3D World? Skoro ostatnio grałeś na pegazusie. Najbardziej przypomina to z 8 bitowej konsoli, bo levele są krótkie, na końcu czeka maszt, a i nie jest to takie pełne 3D, przez ograniczoną kamerę. Na rozgrzewkę to Mario będzie najlepszym wyborem. Luigi's Mansion 3 również, bo to są dosyć łatwe gry.

p.s. nie cierpię sandboxów, wręcz ich nienawidzę, żadnego GTA nie skończyłem, od Ubisoftu nawet nie tykam, a Zelda siadła mi okrutnie, mam 320h w niej nabite.

Opublikowano

Nintendo Switch jest jedną z najbardziej rozchwytywanych platform konsolowych ostatnich lat. W takiej oto Japonii w okresie pandemii biła ona jakieś długoletnie rekordy sprzedaży. To wiemy. Jednakże paradoksalnie... nie jest to konsola doskonała; w większości działających na niej gier kwestia rozdzielczości to góra ,,zwykłe HD"(o FullHD w przeważającej większości tytułów nie ma nowy; sam konsolę tą posiadam, grałem w "Wiedźmin 3" na niej - jak dla mnie wyszło... nic specjalnego, zło, dno i w ogóle ,,średniawa), interfejs i kolory są w miarę w porządku, a reszta to już standard Nintendo. Wierzycie, że:

,,Niedawne pogłoski wskazują na to, że „Switch Pro” miałby zaoferować ekran OLED o rozdzielczości 720p z możliwością gry nawet w 4K po zadokowaniu. I takie rozwiązanie miałoby sens: 720p przy wyświetlaczu wielkości 6-7 cali to dobry kompromis między jakością obrazu i czasem pracy na baterii (dodatkowo zwiększonym przez wykorzystanie bardziej energooszczędnego ekranu OLED), a wsparcie 4K to miły dodatek w czasach, gdy telewizory wspierające tę rozdzielczość stały się tak powszechne. Wydaje mi się jednak, że na natywne UHD nie mamy co liczyć, szczególnie przy tak dużej różnicy między trybem przenośnym i stacjonarnym i najprawdopodobniej w grę wchodzić będzie jakaś technologia skalowania obrazu, taka jak DLSS". 

,,Niby-premiera" konsoli zaplanowana jest na obecny 2021 rok. Obecnej generacji Nintendo Switch, częściowo ,,mam po uszy", a częściowo... to w końcu, cholibka, wciąż paradoksalnie sprawdzające się Nintendo.

Opublikowano

Heh, właśnie wszedłem tu poczytać, czy są jakieś konkrety na temat tej wersji "PRO" (i czy to w ogóle prawda, czy tylko ploteczki).

Mam też pytanie - ten cały Switch Lite - wiem, że nie ma opcji dokowania, bo to typowy handheld, ale jest opcja podłączenia go do TV w inny sposób, jeśli chcemy grać stacjonarnie?

Opublikowano
20 minut temu, Wredny napisał:

Heh, właśnie wszedłem tu poczytać, czy są jakieś konkrety na temat tej wersji "PRO" (i czy to w ogóle prawda, czy tylko ploteczki).

Mam też pytanie - ten cały Switch Lite - wiem, że nie ma opcji dokowania, bo to typowy handheld, ale jest opcja podłączenia go do TV w inny sposób, jeśli chcemy grać stacjonarnie?

Nie można grać stacjonarnie na lite. Kup normalnego żeby potem nie marudzić. 

Opublikowano
1 minutę temu, Wredny napisał:

A co z tym PROsiakiem? Są jakieś konkrety, czy tylko gdybanie?

Gdybanie

Opublikowano
12 hours ago, zdrowywariat said:

p.s. nie cierpię sandboxów, wręcz ich nienawidzę, żadnego GTA nie skończyłem, od Ubisoftu nawet nie tykam, a Zelda siadła mi okrutnie, mam 320h w niej nabite.

Ja do sandboxów nic nie mam. Jeśli pasuje do rozgrywki to spoko, jeśli do nie ma i gra się fajnie to mi wystarcza.

Skusiłem się jednak na Rebel Collection ostatnio i jak dla mnie miazga wciągnąłem się w Black Flag jak nigdy. Grałem kiedyś w wersję HD na X One ale wtedy zrobiłem kilka misji i mi zbrzydło. Tutaj przed snem odpalę żeby zebrać wszystko z mapki i mam z tego frajdę a jak mam więcej czasu to robię fabułę.

Jak dla mnie idealna formuła na handhelda. No ale to moje odczucie i rozumiem, że nie każdego to porwie :)

Z drugiej strony Skyrim niespecjalnie mi siadł. Tzn. fajnie się grało ale tylko dlatego, że na Switchu to był mój pierwszy styk z tą odsłoną jednak nie odczułem zapędu do grania. Chociaż jako fan nabiłem 160h i na pewno jeszcze wrócę :)