Skocz do zawartości

Final Fantasy VII Remake

Featured Replies

Opublikowano

Musisz mieć zrobione wszystkie intele/wyzwania które masz dostępne. Wtedy pojawi się możliwość walki z Leviathanem.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 394,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Moderacja jak szybko działa, z najbardziej znaną sceną historii gejmingu sprzed 25 lat mdr. Wrażliwość mężczyzn na tym forumingu jest niesamowita. RIP chłopaki.   Oczywiście nikt nie mówi ni

• I tutaj na pomoc przychodzi rozwój technologii - ja absolutnie spodziewam się otwartego świata w przyszłych odsłonach. Ludzie nadal sobie nie zdają sprawy jakie zmiany przyniesie nowa generacja, szcze

• I wersja z angielskim dubem       Ja pierdyle, ale bedzie grane. Po prostu kosmos.

Opublikowano

Przemyślenie z zakończenia, nie czytać spoilera jeśli ktoś nie skończył.

Ciekawe czy te 7

Spoiler

sekund, o których mówi Sephiroth to będzie czas, jaki będzie miał Cloud na uratowanie Aerith. Lub wybór, kto ma zginąć spośród jego przyjaciół.

:frog:

Opublikowano

Zaczalem Ch15. Ale grafa zbrzydla. Same proste bryły jako zgliszcza i ta obleśna rozmyta tapeta 2D jako tło slumsów. Wtf, jakby dostał to do zaprojektowania team juniorów :(

Edytowane przez _Red_

Opublikowano

No ten rozdzial 15 to jest jakaś porażka graficzna, na szczescie od 16 do konca juz wszystko tip top.

Opublikowano

Od 16 w górę to jest absolutny top na konsolach obecnie, jak oni to osiągnęli na tych maszynkach :obama:

Opublikowano

15 rozdział koncepcyjnie wygląda bardzo ładnie. Samo tło w jednym momencie przypomina oryginał xd. Chyba to nie było zamierzone. Później już jest ok. Może faktycznie wyjdzie patch poprawiający streamowanie tekstur.

Edytowane przez MaiorZero

Opublikowano

Podobno ma być patch na problemy z texturami, ale obecnie SE jest na kwarantannie bo mieli jakiś case stwierdzony. Info z Twittera.

Opublikowano

Ja i tak podziwiam japońców, gierka w wersji 1.00 chodzi jak marzenie, chyba rzadko się zdarza tyle dni od premiery bez patcha.

Opublikowano

Dokładnie tak samo uważam. Nie ma ważnych bugów czy exploitów chyba (te zawsze się znajdą które potrzeba patchować).

Opublikowano
11 godzin temu, aux napisał:

Ja i tak podziwiam japońców, gierka w wersji 1.00 chodzi jak marzenie, chyba rzadko się zdarza tyle dni od premiery bez patcha.

Chodzi, jak marzenie z nieładującymi się teksturami, z którymi jest coraz gorzej im więcej grasz bez wyłączania konsoli. 

Opublikowano

No nie wiem, u mnie tylko tabliczki z napisami się doczytywały w slumsach. Widziałem jakieś słabsze tekstury podłoża i brzydkie pokrętła w lokomotywach, ale żeby się tym przejmować? W życiu!

Moja definicja gry która chodzi jak marzenie:

-zero crashy, zwiech, wywalania do dasha

-płynniutka animacja

Bez kitu, nawet mnie zaskoczyło jak podczas walki z bossem jechałem go równo całą trójką, a potem odpaliłem Ifrita. Chaos na ekranie się zrobił nieziemski. I co zrobił framerate? Nic, dalej trzymał fason :)

Opublikowano

Gra nie zawieszająca się, to bardzo nisko postawiona poprzeczka marzenia

Dla mnie bylo jeszcze kilka irytujących momentów, podczas których inicjujemy dialog, a Cloud stoi, czeka, nic się nie dzieje przez 5-10 sekund, kiedy gra zdaje się dopiero ładować dialogi. Wypada to drętwo i rzuca się w oczy mocno, kiedy reszta elementów hula jak powinna. 

A nie doczytujące się w czas tekstury to zmora mojego przejścia FF7R na prosiaku. 

Opublikowano

Panowie, jak u was wyglada pudelko z gra? Mam 2 sztuki i w jednej jest miejsce standardowo tylko na jedna plyte, druga jest umieszczona w kopercie papierowej. Drugi egzemplarz ma normalnie miejsce na 2 plyty (jedna w formie doczepianej kieszeni). WTF? Byly jakies 2 wypusty? 

Opublikowano

Też mam miejsce na dwie płyty, widocznie zabrakło im tych pudełek z wihajstrem i dali do koperty.

Opublikowano

Napisalem do goscia od ktorego kupilem i otrzymalem informacje, ze pierwotne pudelko uleglo uszkodzeniu w transporcie, nie chcial wysylac polamanego, wiec wymienil na standardowe + koperta. Szkoda tylko, ze przed zakupem o tym nie wspomnial :/

Opublikowano

Jak walczyliście z gościem w 

Spoiler

8 chapterze ? Pajac z czerwonymi włosami

Do tej pory szło mi elegancko, nie wiem czy problem leży w moim skillu czy fakcie, że próbowałem z nim walczyć po 6ściu żuberkach 

Opublikowano
3 minuty temu, orion50 napisał:

Ukryj zawartość

Do tej pory szło mi elegancko, nie wiem czy problem leży w moim skillu czy fakcie, że próbowałem z nim walczyć po 6ściu żuberkach 

Połącz materię żywiołu z błyskawicą w zbroi, blokuj i niszcz przyzwane kule umiejętnością potrójnego ataku.

15 godzin temu, _Red_ napisał:

Co mam zrobić by byla dostępna walka VR z Lewiatanen? Chapter 14 zaraz skończę, a Chadley ma tylko Shive i Fat Chocobo (pokonani). W poradnikach każą po prostu z nim zagadac w Ch14.

ok mam, brakowalo mi researchu "Uzyj refocus 2x"

Miło, że określone czynności kumulują się nawet przed odblokowaniem danego badania. W ogóle w grze jest wiele przyjaznych dla gracza rozwiązań - takich jak np. możliwość szybkiego powrotu do zleceniodawcy pobocznego zadania.

Opublikowano
31 minut temu, orion50 napisał:

Pokaż ukrytą zawartość

Chodzi Ci o Reno?

Stance Punisher i czekanie na kontratak ładnie zapełnia mu Staggera, a potem to już formalność.

Opublikowano
W dniu 15.04.2020 o 13:18, _Red_ napisał:

Dla mnie to jest najlepsza mechanika eksploracji, że mijamy tłumy NPC i każdy niemal ma jakis voice over. I jest to naturalne, że rozmawiają między sobą, komentują rzeczywistość, a nie trzeba do każdego podchodzić, stawać w miejscu, klikać "x" i przeskoczyc kilka bezsensownych boxow z monologiem.

ooooooo czyli jrpg w końcu w czymś doganiają zachodnie rpg? XD 

Opublikowano

A pochwalić musze jeszcze animacje twarzy w niektórych momentach, a zwłaszcza Clouda. Zawsze stara sie trzymać poker fejsa, ale czasami widać jak kącik ust się unosi i można z jego bardzo subtelnej ekspresji dużo wyczytać. No i to przerażenie na twarzy jak widzi Sephirotha, jakby wlasnie dostawal epizodu ptsd :fsg:   Legnacko to odwalili

Opublikowano

98uJ0aq.jpg

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Większość postaci w tej grze jest horny. Jeszcze nie skończyłem ale domyślam się, że to kontrowersyjne zakończenie to scena orgii.

Opublikowano
35 minut temu, Dahaka napisał:

A pochwalić musze jeszcze animacje twarzy w niektórych momentach, a zwłaszcza Clouda. Zawsze stara sie trzymać poker fejsa, ale czasami widać jak kącik ust się unosi i można z jego bardzo subtelnej ekspresji dużo wyczytać. No i to przerażenie na twarzy jak widzi Sephirotha, jakby wlasnie dostawal epizodu ptsd :fsg:   Legnacko to odwalili

Dokładnie, prezentacja postaci to mistrzostwo.

Mnie sponiewierał moment gdy po

Spoiler

spotkaniu Aerith gdy ucieka z domu, Cloud doświadcza przebłysku z przyszłości

i łza mu spływa po policzku :frog: Ujęcie trwa to dosłownie sekundę i wystarczy mrugnąć by to przeoczyć.