Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Inwestycje, kredyty na 500 lat ogolnie liczymy pieniazki

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiem czemu by mialy. Nawet z obecnym zanizonym przez brak kwalifikacji do kredytu popytem mieszkania ida. Zniknal czynnik podnoszacy ceny (duzy popyt) ale one nadal beda szly, wolniej ale co to deweloperowi przeszkadza. No i nadal jest inflacja wiec nie ma powodow do obnizek. Stawiam, ze ceny beda jak obecnie, z okresowymi niewielkimi znizkami, i po prostu nie beda rosnac przez pare lat.

• Odpowiedzi 7,1 tys.
  • Wyświetleń 617,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie chcę się porównywać, ale jak już mamy wchodzi w szczegóły to zestawimy tu dom vs nieduże mieszkanie (coś podobnego obecnie wynajmuje jako dochód pasywny)  i Forda Fiestę z Audi Q8. Myślę, ze to je

• haha na gotowe idzie, do dziewczyny. brawo, zrobiłeś świetny Research szukając wybranki.

• Jeśli mowa o stopach to ja bym na twoim miejscu masował je dziewczynie codziennie po wręczeniu kwiatów, bo jak coś jej się odwidzi to zostaniesz na pokoju z ukraińcami.

Opublikowano

Jeśli stopy miałyby nie drgnąć, to ciekawe czemu WIBOR aż tyle podskoczył "na zapas".

Opublikowano

Podskoczyly na zapas, a po podwyzce stop znowu podskocza bo przeciez stopy wzrosly no to jak? ez money

Opublikowano
Teraz, _Red_ napisał:

Jeśli stopy miałyby nie drgnąć, to ciekawe czemu WIBOR aż tyle podskoczył "na zapas".

Bo wibor "przewiduje" wysokosc stopy w przyszlosci. Jesli nie podniosa to powinien spasc. Miesiac temu tez wystrzelil przed rada ale, ze nie podniesli to spadl. Niestety jak ktos mial update tego dnia w banku to mu zamrozilo na 3/6 me :kekw: Spanialy wskaznik.

Opublikowano

Wyciekły tajne dokumenty opisujące procedurę decyzyjną RPP w sprawie stóp procentowych.

Spoiler

GLAPA.png.c3acf599ef76b17ad58e08631463d129.png

:kaz:

Opublikowano
34 minuty temu, krupek napisał:

A te mieszkania w końcu będą tanieć? Bo jak tak patrzę na ceny mieszkań 60-70 m2 w Gdańsku to nadal jest to jakieś nieporozumienie.

W dużych miastach jeszcze nie , natomiast w mniejszych już zaczynają się wyprzedaże. W dużych narazie można liczyć na garaż bądź komórka gratis :) .

Opublikowano

Co do mieszkań to obserwuje sytuacje w małym mieście powiatowym i tam rynek jest tak mały, że jak wpada sensowne mieszkanie do wejscia (nie jakas mała nora lub/i do remontu), to znika w kilka dni, mimo wysokiej ceny. Wydaje mi się, że takie mieszkania szybko nie stanieją, bo koszty remontów są teraz takie, że lokum do wejścia to duży plus.

Z kolei patrząc na oferty pierwotne w dużym mieście wojewódzkim to faktycznie pojawiają się jakieś promocje i gratisy, choć to są "spadki" z tak wysokich poziomów, że niewiele chyba zmieniają. :D No i zeby kupić teraz mieszkanie na rynku pierwotnym to naprawdę trzeba brać pod uwagę potężny zapas kasy na wykończenie. 

Opublikowano

W małych to akurat developerzy kija budują i jak coś powstanie to schodzi dziura w ziemi :/ przynajmniej jeśli chodzi o małe miasta z przemysłem bo te wymierające to wiadomo - ceny w dół. 

Opublikowano

Za to małe miasta będące sypialniami dużych to ciągle widze nowe bloki, np. takie Biedrusko pod Poznaniem. Marzenie mieć mieszkanie tuż pod ruchliwym rondem i z poligonem wojskowym 200m dalej :kekyayaya:

Opublikowano

Dla wszystkich którzy uważają że jedziemy do Turcji , Grecji,  Argentyny albo o zgrozo Afryki. 

Polecam soczysty materiał od Iwucia. 

Opublikowano

Odpalam do herbatki. Mogłeś dać w spoiler jakieś tldr, bo skręca mnie teraz z niepewności.

Opublikowano

Za długi, jak te pierdololo jutuberów o wojnie i covidzie. Streści ktoś, czy będziemy jak kraje afrykańskie?

Opublikowano
12 minut temu, krupek napisał:

Za długi, jak te pierdololo jutuberów o wojnie i covidzie. Streści ktoś, czy będziemy jak kraje afrykańskie?

Spoiler

Jeszcze sporo brakuje ;)

@_Red_ następnym razem się poprawię. 

Opublikowano

No nie wiem nie wiem. 

Zobaczymy początkiem 2023 jak tarcz nie będzie i mleko się rozpędzi do 10 zł. Stamtąd to już sky is the limit. 

Opublikowano

- czy to pora na wychodzenie z obligacji?

- wręcz przeciwnie...

:obama:

Opublikowano
5 godzin temu, _Red_ napisał:

Za to małe miasta będące sypialniami dużych to ciągle widze nowe bloki, np. takie Biedrusko pod Poznaniem. Marzenie mieć mieszkanie tuż pod ruchliwym rondem i z poligonem wojskowym 200m dalej :kekyayaya:

obrazek_z_machającym_papieżem.jpg

Jak jeszcze mieszkałem na Smochach, to latem częstokroć nie dało się spać, gdy napierdalali w Biedrusku. Ławica czy Tor Poznań tak nie przeszkadzały, a były znacznie bliżej.

Edytowane przez Grze(pipi)

Opublikowano
12 godzin temu, krupek napisał:

Akurat Iwucia warto śledzić i brać pod uwagę przy decyzjach finansowych, to nie ta liga co jutuberzy-zagrajmerzy.

Opublikowano
14 godzin temu, Rudiok napisał:

No nie wiem nie wiem. 

Zobaczymy początkiem 2023 jak tarcz nie będzie 

Tarcze zostaną przedłużone do połowy 2023 roku. W trosce o gospodarke i obywateli. 

9714f76c5a72f0e4c0357f8ca7c7fdf1.jpg

Nowa strona więc sami wiecie. :potter:

Opublikowano

O której dzisiaj ten stand-up jastrzębia?

Opublikowano

I co, coś wiadomo? Dalej 6.75%, może 7% już? WIBOR się rozpędził na zapas, wiec jestem ciekaw czy jebnie w ścianę.