Skocz do zawartości

The Last of Us Part II

Featured Replies

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 717 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja bym dodał że fabuła w trakcie gry jest gorsza niż jakby obejrzeć ją na YT, bo jako film by się lepiej broniła. Tutaj natomiast gra traktuje gracza jak dziecko i zmusza cie do robienia czegoś złego

• Mazzeo, gdybyś był wielkim fanem jedynki to byś po prostu zagrał w drugą część i tyle.

• Ale niektórzy się tu odpalają z wyzwiskami i groźbami, jakby ta rozmowa była prowadzona na żywo niejeden krewki sebix by wypłacił ciosa każdemu kto nie daje 10/10. Panowie, spokojnie, to tylko gra.

Opublikowano
W dniu 26.04.2025 o 14:00, łom napisał(a):

TLOU2 ma świetny gameplay i oprawę ale fabularnie stoi parę klas niżej niż jedynka. Momentami to co się dzieje jest po prostu głupie i tanie tylko po to aby wywołać skrajne emocje. Jeszcze na niekorzyść Part 2 jest sam prequel gdzie postacie i ich motywacje są o wiele lepiej rozpisane a do bohaterów można poczuć sympatię. Najlepsze jest to że w Part 2 bardziej rozumiałem zachowanie Abby niż Ellie której grzyb chyba wyżarł pół mózgu.

No końcówka to jest tak idiotyczna, że bardziej chyba się nie da.

Dla mnie gra fajna, ale przeciągnięta. Wiele miejscówek wieją sandałem (obszar wodny).

Tlou3 nie wierzę ze powstanie. Znowu ellie pojdzie na wojnę, bo nie umie wysiedzieć w domu?

Widzę to jedynie z nowymi bohaterami, bo tutaj temat sie wyczerpał. Ewentualnie drunkman znowu będzie szukal taniej sensacji dla modern audience notlikethis

Opublikowano
10 minut temu, oFi napisał(a):

No końcówka to jest tak idiotyczna, że bardziej chyba się nie da.

Dużo było idiotycznych scen żeby łopatologicznie pokazać że hurr durr zemsta zła.

Zaśmiałem się jeszcze jak

Spoiler

Abby dowiedziała się gdzie czai się Ellie, dla przypomnienia dorwała mapę z zaznaczoną miejscówką kekw

Opublikowano

No historia Ellie jest raczej zakończona i jeżeli ją spotkamy w TLoU3 to jako postać poboczną raczej, a nie jako głównego bohatera. To samo z Abby.

Opublikowano

Ma być Ellie której włącza się protokół "Abby" w wieku 60 lat.

Opublikowano
26 minutes ago, PiotrekP said:

Póki co to oni nawet nie rozmawiają w studiu o trójce bo robią to swoje SF.

Jakieś inside info masz?

Opublikowano

Gdzie nie zerkniesz w internetach, to najnowsze newsy tak mówią. A znając ND chyba nie robią 2 projektów na raz.

Ale czort ich wie, do tego 5 lat zaraz minie, a pierwszy teaser dwójki był już w 2016.

Opublikowano

Nie robią dwóch projektów na raz? Jak Uncharted 3 i The Last of Us? Albo Uncharted 4 i The Last of Us 2? Na 100% mają plan długoterminowy i jeżeli w tych planach jest TLoU3 to jakieś prace przy nim są prowadzone. Jasne, Intergalactic jest teraz priorytetem, ale na pewno nie jest powodem nie robienia niczego przy TLoU3 (o ile, jak wspomniałem, jest w planach, a jest to na tyle silna marka, że jestem przekonany, że jest)

Opublikowano

Był ostatnio wywiad czy inne info z ND, a tam, że nie robią Part 3.

19 minut temu, Homelander napisał(a):

Nie robią dwóch projektów na raz? Jak Uncharted 3 i The Last of Us? Albo Uncharted 4 i The Last of Us 2?

U4 I Part 2 dzielą cztery lata, ciężko to nazwać robieniem na raz.

Opublikowano
2 minutes ago, Square said:

Był ostatnio wywiad czy inne info z ND, a tam, że nie robią Part 3.

U4 I Part 2 dzielą cztery lata, ciężko to nazwać robieniem na raz.

A był i taki w którym mówili, że mają koncept.

Od Lost Legacy dzielą 3 lata. A nawet jeżeli 4 to myślisz, że pełny developing TLoU2 trwał tylko 4 lata? W sensie od zera tylko 4 lata? No nie sądzę.

Opublikowano

Historia się skończyła, jeżeli już to prequel, gdzie poznamy brutalne początki walki o przetrwanie. Tematy gimnazjalne niech już zostawią.

Dwa osobne teamy były wcześniej ale nie wyszło im to do końca i znowu jest jeden główny team, ale wiadomo że jakaś część osób jest oddelegowana do innych rzeczy.