Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Shadow of the Colossus Remake

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, iluck85 napisał:

Kupiłem dzisiaj w MM- normalnie pudełka leżały- 139 i nieszczęsna POLSKA WERSJA. Idę na 3! 

A w mojej Kretyniarni ni chu chu...:(

• Odpowiedzi 678
  • Wyświetleń 100,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wpadlo. Ehh coz to za piekna przygoda byla. W tym miejscu chcialbym podziekowac bluepoint za remaster idealny, dopieszczony , dzielo sztuki , wiem ze teraz napewno to czytaja wiec jeszcze raz dziekuje

• No juz przypier.dalanie się ze uleciał klimat na podstawie screena z doopy to autyzm over 9000. Ja tam po tym trailerze nie widziałem żadnego braku klimatu względem oryginału, wrecz przeciwnie świetni

• Bawicie się Photo Mode? Te lokacje

Opublikowano

Kabi dobrze pamiętam, że szkalowałeś jak należy TLG? 

Opublikowano

Dobrze pamiętasz - w kategorii "Szkalowanie TLG" to Kanabis spokojnie w TOP 3 się mieści.

Opublikowano

Z racji tego, że nigdy w tą grę nie grałem ani nawet o niej nie czytałem mam pytanie i nie jest to trolling. Czy gra jest trudna?

Opublikowano
11 minut temu, ragus napisał:

Tak a jak głupi pisałem, że to się nie godzi a potem pograłem na moim PS4 AMATOR w tego bubla. 

Kurczę pogralbym w tego remake, wprawdzie remaster HD jest na półce ale już nie będę PS3 podłaczał i gral na tym kaleczniaku dual szoku 3.

Opublikowano

Wole w graficzce już zagrać :usmiech:  

Opublikowano

Oj chyba kupię PS4 by móc zagrać w ten remake :D na PS2 grało się oj grało... fantastyczny tytuł i ten klimat... w sumie zakup PS4 miałem wiązać z wyjściem FFVII ale chyba będę musiał to przyspieszyć, po trailerach jakie obejrzałem, SotC graficznie rozkłada na łopatki, must have jak nic, a kto nie grał, powinien, dla mnie najlepsza gra na PS2, fajnie że odświeżają takie tytuły i można w to zagrać w nowej szacie graficznej. Jest moc :D 

Opublikowano

TLG czeka, ale z co czytałem i widzę teraz, to pan od tych gier ma kłopoty z ogarnięciem kamery. 

Dziwnie się zachowuje ta kamera i na siłę mi się ustawia- wie lepiej jak ma być. Ponoć w TLG też czasem gdzieś poleciała w bok. 

Opublikowano
3 godziny temu, ornit napisał:

Z racji tego, że nigdy w tą grę nie grałem ani nawet o niej nie czytałem mam pytanie i nie jest to trolling. Czy gra jest trudna?

Nie jest. Mówię na podstawie wersji z PS3, ale teraz różnic w tym temacie bym się nie spodziewał (chyba, że jakieś zmiany sterowaniu coś mogą ułatwić, ja nie widziałem nic problematycznego w klasycznym ustawieniu). Sposoby na kolosa rozkminia się raczej bez problemów, ścieżki do nich prowadzące też, natomiast czysto praktyczne umiejętności są testowane przy wspinaczce (spadająca stamina) i tu może się zdarzyć, że kilka prób trzeba będzie podjąć. Ja lekko się przyciąłem może w dwóch momentach, ale to na chwilę, nic, co wymagałoby sięgania po jakieś poradniki czy coś lol. Także luz. 

Co do remake'u : kurde no wygląda to świetnie i gdyby nie to, że gierkę zaliczyłem ze 3 lata temu i to już w bardzo dobrej wersji, to pewnie bym się skusił. Idealnie będzie, jak kiedyś jakiś znajomy pożyczy xd. 

Opublikowano
6 godzin temu, YETI napisał:

Jutro po pracy odbieram swoją kopie, a samo Bluepoint już pracuje nad kolejnym tytułem.

MediEvil :reggie:

Opublikowano
9 godzin temu, ragus napisał:

No tak, przeciez shadow of colossus zjada tlg w kazdym aspekcie wiec w czym problem? Dalej uwazam ze tlg to crap.

Co ma szkalowanie tlg do sotc bo za bardzo nie rozumiem skoro jedna jest chu.jowa i jak robiona w garazu a druga to piekny dopracowany remake?  

Edytowane przez kanabis

Opublikowano
3 godziny temu, kanabis napisał:

No tak, przeciez shadow of colossus zjada tlg w kazdym aspekcie wiec w czym problem? Dalej uwazam ze tlg to crap.

Co ma szkalowanie tlg do sotc bo za bardzo nie rozumiem skoro jedna jest chu.jowa i jak robiona w garazu a druga to piekny dopracowany remake?  

Waham się czy zagrać wSOTC, bo TLG bardzo mi się nie podobało, a skoro też szkalowałeś TLG, a podoba ci się SOTC to w sumie aż chyba kupię. 

Oddychaj. 

Edytowane przez ragus

Opublikowano
13 godzin temu, ornit napisał:

Sama gra na podstawowym poziomie trudność kompletnie nie, ale platyna (speedrun)  czy time triale na hardzie dają w kość

Opublikowano
17 minut temu, ragus napisał:

Waham się czy zagrać wSOTC, bo TLG bardzo mi się nie podobało, a skoro też szkalowałeś TLG, a podoba ci się SOTC to w sumie aż chyba kupię. 

Oddychaj. 

Ico i tlg to gunwo, sotc 10/10. Brać i gra.

Pozdrawiam

Opublikowano
19 minut temu, ragus napisał:

Oddychaj. 

Zalezy co ci sie niepodobalo w tlg, sam klimat, pomysl mi sie podobal z tym ze byla imo zbugowana fhuj a niedorobki mechaniki psuly zabawe i irytowaly. 

Jesli chodzi o sotc to tutaj tego nie ma, technicznie wszystko gra elegancko

Opublikowano
2 godziny temu, Mani napisał:

Czy wersja polska różni się od angielskiej tym tylko napisem na okładce? 

Si senior.

Opublikowano

No to nie ma źle. Właśnie buszuje po necie za sklepami w Gliwicach, które dziś mają SOTC coby po pracy podjechać. Euro pokazuje, że nie mają. Na szczescie jest mediaexpert. Choć z 2giej strony gram teraz w Yakuze wiec nie ma pośpiechu z zakupem. Ale znając życie i tak kupie i na półce pewnie będzie czekać. Albo Yakuza pójdzie na przerwe. 

Opublikowano

Dla mnie TLG byl rewelacyjny, inna gra niz wszystkie, swietnie sie przy nim bawilem, nie mialem wiekszych problemow z Trico, sterowaniem, bugam - tymbardziej bez zastanowienia sięgnąłem po Kolosy i matko bosko - takie Remaki to ja rozumiem! Jak to wyglada na telewizorach 4k z HDRem :obama: Roznica w teksturach miedzy wersja kinowa i płynna tez jest przeogromna, pierwsza gra od dawna, w ktorej wybralem tryb kinowy dla lepszej grafiki! Sama gra zas - dla mnie perfekcja, klimat, nastroj, pojedynki z kolosami muzyka - no oderwac sie nie mozna!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Gra miodzik! Już samo intro robi niesamowite wrażenie, ciary na plecach jak chłopek wjeżdża na most! I ta muzyka :obama:

Pokonałem trzy kolosy i musiałem niestety zgasić konsolę bo obowiązki :( Oprawa graficzna to 10/10. Gorzej niestety wypada kamera i sterowanie. Kamera "wie lepiej" i z początku strasznie mnie wkurzała. No trzeba się przyzwyczaić. Koń jest kultowy, wiadoma sprawa, ale nie ma startu do Płotki :) Też trzeba się przyzwyczaić. Oczywiście te minusy bledną przy klimacie, kolosach i nowej oprawie. Ogólnie GOTY kandydat.

Opublikowano

Nigdy wcześniej nie miałem z tym tytułem styczności, jestem po pierwszym kolosie i gra się w to mega, wszystko jest na miejscu. I jakby ktoś był ciekaw jak się kolosy sprawują na biedaku to działa to całkiem dobrze. 

Opublikowano

A Tobie też tak konsola wyje, czy czas się żegnać już z moją? :/