Opublikowano 24 października 20195 l Ta gra ma taki klimat że wysrywa inne tytuły na odległość, idealna pod klimat pory dnia a mi to pasuje. Gra ze średnią ocen 7 to dobry tytuł a dla fanów tego typu gier oczko wyżej.
Opublikowano 24 października 20195 l Też biorę jutro na premierę. Uwielbiałem pierwowzór, demko też mnie nie odrzuciło. Fajna, staroszkolna rozgrywka, za patyka na day one. #Whynot? Edytowane 24 października 20195 l przez balon
Opublikowano 24 października 20195 l Autor 6 godzin temu, Schranz1985 napisał: Medievil>giereczki. Nikt się nie przyzna ale tak wlasnie jest. Co możesz mi ziomeczku powiedzieć o tej grze, kiedy ja właśnie przegrałem na niej cały dzien i przez cały ten czas świetnie sie bawiłem. Ty pewnie jeszcze nie zdążyłeś uruchomić, o ile w ogóle zamierzasz nabyć!? IMO Perełka Dodam, ze nie jest łatwo, a przecież gram bez kasku Edytowane 24 października 20195 l przez MEVEK
Opublikowano 24 października 20195 l Ojjjj, kiepski remaster... Przy Spyro to jest totalne jajco. Szkoda.
Opublikowano 25 października 20195 l Z tym 15GB Day One Patchem to jakaś bzdura. Mam wersje pudełkową i pobrało mi tylko 4GB patcha.
Opublikowano 25 października 20195 l Taka ciekawostka - po zabiciu ostatniego bossa, w menu odblokowuje się pełna wersja oryginalna
Opublikowano 25 października 20195 l Uuu miło, mevek pewnie sie skusi na oryginalka cnie? Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 25 października 20195 l Godzinę temu, Figaro napisał: Taka ciekawostka - po zabiciu ostatniego bossa, w menu odblokowuje się pełna wersja oryginalna Za(pipi)isty patent! Przytuliłbym coś takiego w większej liczbie remasterów gierek z PSXa, choćby po to, żeby na pół godziny zanurzyć się w morzu nostalgii i porównać jeden po drugim, jak wielki skok graficzny zaliczyły giereczki.
Opublikowano 25 października 20195 l Godzinę temu, Figaro napisał: Taka ciekawostka - po zabiciu ostatniego bossa, w menu odblokowuje się pełna wersja oryginalna będzie bardzo płynne przejście bo nie roznią się zbyt wiele mimo 19 lat różnicy.
Opublikowano 25 października 20195 l A tak z ciekawości, ile średnio powinno zająć przejście gry? Około 7h chyba ze pamietasz grę jeszcze z psx to krócej. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 25 października 20195 l 4 godziny temu, Bzduras napisał: Za(pipi)isty patent! Przytuliłbym coś takiego w większej liczbie remasterów gierek z PSXa, choćby po to, żeby na pół godziny zanurzyć się w morzu nostalgii i porównać jeden po drugim, jak wielki skok graficzny zaliczyły giereczki. Remake'ów...
Opublikowano 26 października 20195 l Nie wiem, ale ta gierka ma dla mnie to coś. Jest SZTYWNO, jest trochę archaicznie, kamera czasami irytuje, ale ale gra mi się w to tak samo dobrze jak 20 lat temu. Wciąga mnie max. Dziś miałem sprawdzić na 5 min a przeszedłem z marszu 3 poziomy i ubiłem pierwszego bossa. Jest good.
Opublikowano 26 października 20195 l Autor W dniu 25.10.2019 o 14:34, Figaro napisał: Taka ciekawostka - po zabiciu ostatniego bossa, w menu odblokowuje się pełna wersja oryginalna Proszę nie wprowadzać w błąd. Oryginalna wersja odblokuje sie dopiero, po odnalezieniu wszystkich duchów rozsianych, po świecie gry. Ja dopiero jestem, po pierwszy przejściu. Powoli sięgam, po ostatnia moja platynke w tym roku...a moze i w ogóle? Kto wie.. Edytowane 26 października 20195 l przez MEVEK
Opublikowano 27 października 20195 l A jest, w tej grze sens przechodzić, wiele razy dla, jakichś innych, zakończeń?
Opublikowano 27 października 20195 l 7 godzin temu, _Red_ napisał: A jest, w tej grze sens przechodzić, wiele razy dla, jakichś innych, zakończeń? W sumie jak nie znajdziesz wszystkich kielichów na jednym przejściu to nie będziesz miał "true endingu"
Opublikowano 28 października 20195 l Powróciłem na cmentarz po pokonaniu pierwszego bossa i jakoś tak nie odczuwam żadnych emocji. Już od początku jakby męczę tę grę, mimo że jestem dużym fanem pierwowzoru. Mam wrażenie jakbym grał w jakaś popierdółkę na telefon. Widać te lata wszystko zmienily i gra sie mocno zestarzała. Sterowanie i kamera az tak bardzo mi nie przeszkadzają, ale caly czas mam odczucie, że nawet teraz w oryginał gra się znacznie lepiej. No i ta grafika jest słaba. Mimo że to 4k to wygląda na rozmazaną i nieczytelną. Widać małą ilość detali i płaskie tekstury, które straszą. Jak dla mnie remake słaby i nie dziwie sie tym 6/10. Edytowane 28 października 20195 l przez Lukas_AT
Opublikowano 28 października 20195 l A mi gra sprawia masę frajdy. Pierwsze 15 minut było zniechęcające, potem zapomniałem już o tych wszystkich archaizmach. Burtonowski klimat i muzyka robią swoje, w dodatku gameplay jest przyjemniejszy niż myślałem.
Opublikowano 28 października 20195 l 50 minut temu, Lukas_AT napisał: Powróciłem na cmentarz po pokonaniu pierwszego bossa i jakoś tak nie odczuwam żadnych emocji. Już od początku jakby męczę tę grę, mimo że jestem dużym fanem pierwowzoru. Mam wrażenie jakbym grał w jakaś popierdółkę na telefon. Widać te lata wszystko zmienily i gra sie mocno zestarzała. Cmentarz jest generyczny do bólu. Tak naprawdę gierka zaczyna się po cmentarzu. Lokacje, które są potem to miód sam w sobie. Ciekawe ile osób z nowego pokolenia gimbazy growej odbije się, bo gierka nie jest w cale taka łatwa, no i czasami można się zamotać (vide mrowisko).