Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Właśnie zacząłem...

Featured Replies

Opublikowano
13 minut temu, easye napisał:

Dla mnie ta gra jest najlepszym przykładem ile daje płynność w grze. W 1 na pro w 28 fpsach nie pograłem dłużej niż 15 minut, na PC przy 2ce grało mi się znacznie przyjemniej przez fakt płynności walki - 60 fpsow dla mnie calkowicie odmieniło rozgrywkę nawet w takim crapie.

Crap lepszy bo w 60 fps. Co ci pecetowcy. :pawel: 

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Wyświetleń 325,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Po skończeniu RE7, poszedłem ochoczo do sklepu po coś nowego. Wybór padł na Uncharted 4. W końcu jest 2020, to chyba nadszedł czas.   Właśnie dotarłem do Szkocji i jest wszystko, czego bym s

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Hotline Miami  Ktoś tam polecał, że niby fajne. Pograłem jakieś może z 20 min i nie powiem jest ciekawie. Bardzo fajna muza i trochę kombinowania bo jest się na strzała. Grafa niestety

• Dostałem impulsu pod wpływem lektury o najlepszych jrpgach. Szybkie ściąganie emulatora epsxe, podpięcie dual shocka 3 na kompie i już od wczoraj naginam w Chrono Crossa. Parę lat temu zrobi

Opublikowano
2 minuty temu, suteq napisał:

Crap lepszy bo w 60 fps. Co ci pecetowcy. :pawel: 

No dokładnie tak, może przez sam fakt, że z samej walki wyciągasz 2 razy więcej przyjemności niż konsolowym slideshow. Tak jak pisałem - idealny przykład jak bardzo płynność może wpływać na gameplay w giereczce. 

Edytowane przez easye

Opublikowano
Godzinę temu, hav7n napisał:

Ano. Też dzisiaj odpaliłem i to chyba najgorszy open world w jakiego grałem, chociaż to na wyrost bo odinstalowałem po 30 min. Nie polecam.

Ja też wytrzymałem z pół godziny. Dobrze, ze moglem sprawdzić to ścierwo w usłudze GP. 

Opublikowano
12 minut temu, easye napisał:

że z samej walki wyciągasz 2 razy więcej przyjemności niż konsolowym slideshow.

:pawel:

jakiej jednostki przyjemności użyłeś? 60 klatek = 1 przyjemność czy 30 klatek = 1 przyjemność ergo 60 klatek = 2 j.p.?

Opublikowano

O jezu, ale nie rob z tego CW. Takie jest moje zdanie i przez te ostatnie 2 lata, które spędziłem głównie grając na PC sporo już takich przykładów miałem, gdzie crapy na 6 nagle zyskiwały do oceny właśnie przez płynność, co dawało lepszy feeling podczas walki, czy strzelania, lepsze animacje, czego na konsoli zabrakło (inne przykłady to np. w Recore, czy Fallout itp.) - może przy nowych konsolach sam się przekonasz.

Zresztą nie wiem czego nie rozumiesz, sam piszesz, o Uncharted odplatając tryb multi, że już wolisz poczekać do PS5, a dziwisz się, ze jakiś Shadow Of War zyskuje w 60 fpsach, gdzie się głównie cały czas walczy hordami przeciwników...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Rozumiem motywację, ale tłumaczenie że crap robi się dobry w 60 klatkach to zbyt wiele. :pawel: EoT

on top: zacząłem (albo raczej przysiadłem na poważnie) do Magic Areny. Nowy dodatek zapowiada się bardzo, dodano system progresji, a ja właśnie szlifuję moją talię mono red na goblinach. :banderas: Niesamowita jest ta karcianka, próbowałem i HS i jakiś dziwnych wynalazków F2P, ale król jest tylko jeden. :fsg:

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Ale gdzie ja coś takiego napisałem? Przeczytaj moje posty może jeszcze ze 2 razy, bo wspominałem tylko, ze to idealny przykład jak nawet crap może zyskać przez płynność rozgrywki, nigdzie nie stwierdziłem ze przez to gra staję się nagle dobra -to nadal crap - z tym ze odcinanie kończyny i maltretowanie orków jest znacznie przyjemniejsze w 60 fpsach niz 28 i dzięki temu udało mi się spędzić z grą więcej czasu niż na konsoli.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Shadow of war jeszcze nie sprawdziłem, ale jeżeli jest takie samo jak mordor, to jak dla mnie za(pipi)ista gierka ;p Lepsze to od Assassynów. Fajnie się poluje na orków, awansuje swoich na dowódców, wciela w szeregi wodzów wojennych i ich zdradza!

Opublikowano

Jak to jest to samo co Mordor to 578513313764343828.png?v=1 nie ściągam tego syfu nawet. Pamietam jak gra dostała 10- od Zaxa w PE odpaliłem bo nic innego nie miałem do grania (pozdrawiam konsole PS4 po ograniu Bloodborne) i próbowałem znaleźć w tej grze coś co w jakikolwiek sposób mogłoby chociaż w ułamku usprawiedliwić taką ocene. No niestety, szare to, brzydkie i tak jak mówi asax wszystko co najgorsze w grze AAA upakowane w jeden tytuł (a były jeszcze lootboksy w grze singlowej :pawel: w tej dwójce ) Dla mnie jawny przykład, że oceny tej gry były kupione (w PE to chociaż mogli się jakoś ukryć dać jakieś 8+ ale nie 10 xD ) Czaicie to 10 xDDDD

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Czy moce używane przez głównego bohatera są zgodne z lore świata stworzonego przez Tolkiena i ten nie przewraca sie w grobie? Pytam, bo już dłuzszy czas myslę właśnie zagraniem w Mordor, ale trzyma mnie od tego z daleka forumkowa opinia, że gra jest bezsensowna pod względem fabularnym i bohater używa jakiejś magii do której nie mógłby mieć dostępu. A nie chcę się angażować w kolejny sandbox bez pomyslunku, tyle że w świecie Tolkiena.

Edytowane przez Plugawy

Opublikowano

Śmieszne są te narzekania na tę grę. Te same osoby potem spędzają setki godzin w asasynkach, far cry, rage 2 czy division robiąc to samo, ale tam te elementy są spoko xD

Opublikowano

Ty no nie wiem. Jesli pijesz do mnie to ani mi się Asasyn nie podobał, w Far Crya grałem ostatniego w Blood Dragon a Rage 2 to crap. The Division to jednak zupełnie inna liga, no i dziwne porównanie strzelanki TPP do Mordoru, ale skoro już przywołałeś to tak, gra wyglada lepiej, ma ciekawszą lokacje, ma lepszy gameplay (tj strzelanko) a do tego ma kooperacyjny i wciągający jak bagno system lootu. Mordor był po prostu tanią kopią Asasyna w świecie Tolkiena, który niby miał się wyróżniać systemem z dowódcami ale tutaj też raczej z wielkiej chmury mały deszcz.

Opublikowano

Pół roku z Game Pass a ja w nic nie zagrałem jeszcze...
Dziś postanowiłem to zmienić i rozpoczęłem kampanię GoW4. To mój pierwszy kontakt z Grarsami i szczerze to spodziewałem się czegoś gorszego (celowo pominałem wcześniejsze części) a tu miła niespodzianka... Sama gierka na koxie wygląda całkiem przyjemnie, przyjemnie się strzela podziwiając efektowne scenerie - czego chcieć więcej [emoji16]

Opublikowano

Miłej zabawy, Gearsy to świetna seria warto zagrać w całość (no może z wyjątkiem Judgement, które można pominąć)

Opublikowano
  • Autor

Dla mnie Judgment było spoko, trochę eksperyment, ale fajne odejście od reszty serii.

Opublikowano

Mi się J nawet bardziej podobało od 3. Ale 1 i 2 to :banderas:

Opublikowano
5 godzin temu, 20inchDT napisał:

Śmieszne są te narzekania na tę grę. Te same osoby potem spędzają setki godzin w asasynkach, far cry, rage 2 czy division robiąc to samo, ale tam te elementy są spoko xD

XDDDD przecież ta gra nie ma podjazdu do nowych AC. Dwie zupełnie inne ligi. 

Godzinę temu, Kolos28 napisał:

Pół roku z Game Pass a ja w nic nie zagrałem jeszcze...
Dziś postanowiłem to zmienić i rozpoczęłem kampanię GoW4. To mój pierwszy kontakt z Grarsami i szczerze to spodziewałem się czegoś gorszego (celowo pominałem wcześniejsze części) a tu miła niespodzianka... Sama gierka na koxie wygląda całkiem przyjemnie, przyjemnie się strzela podziwiając efektowne scenerie - czego chcieć więcej emoji16.png

Ja zaczęłen właśnie The Tourning Test i bawię się super. Polecam Ashen, Mutant, SWD2 i Super Hot. 

Opublikowano
7 godzin temu, _Be_ napisał:

Ty no nie wiem. Jesli pijesz do mnie to ani mi się Asasyn nie podobał, w Far Crya grałem ostatniego w Blood Dragon a Rage 2 to crap. 

Ale jarałeś się crackdawnem 3, ta sama liga gier co Mordor.

Opublikowano

Serio easye nie masz nic lepszego do roboty w poniedziałek wieczorem niź pisać głupie zaczepki na forum?

Opublikowano

Ale jakie zaczepki? Po prostu zgadzam się z 20inchDt. Mogę napisać dokładnie to samo - co fajnego jest w Crackdown 3, przy którym Bluber się dobrze bawił? 

"wszystko co najgorsze w grach AAA upakowane w jeden tytuł"

578513313764343828.png?v=1 nie ściągam tego syfu nawet. Pamiętam jak gra dostała 6-  od jakiś recenzentów, bo akurat na Xboxie nic innego nie było.

Edytowane przez easye

Opublikowano

To wy nie wiecie, że gry które nie podobają się Bartoszkowi to (pipi), a te które mu się podobają, są super? Od wczoraj na forum jesteście? Duh.

Opublikowano

dobre jak  asax wpie,rdala się w kazda dyskusje, i zawsze staje po  stronie trolla bartka, kundla tukana albo podnozka paolo :)

Niewazne że jakiś patafian zaczyna np. obrazac ludzi od kutasiarzy, nasz dzielny asx da plusa, i pozniej zali sie na shoucie ze komus sie nie podoba obrazanie na lewo i prawo o byle co :)

cały assx

Edytowane przez milan

Opublikowano

nie nie - Asax stoi po prostu po stronie najbardziej niedocenionych gier, zwłaszcza jak wyszły na Xboxa.