Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Walka z okiem to pikuś, jak się weźmie za pana tommasi, to ten dopiero potrafił napsuć krwi XD

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 146,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Control.

• Schranz1985
    Schranz1985

Proszę nie podbijać tego tematu, niech ten crap zdechnie. Jedynym plusem tego średniaka był fakt że wyszedł w czasach uber biedy i był za darmo w plusie. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalk

• Czy to zdjęcie z redakcji miesięcznika PSX Extreme?

Opublikowano

No własnie ten patch do next-genow to kiedy ma byc? Rozumiem ze bedzie 4k/60fps/RT ? xD

Edit: Dobra widze ze ma byc w wersji digital 2 lutego a w wersji fizycznej 2 marca i beda tryb performance (60fps, obstwiam 1440p) i graphics (4k/30fps/rt). 

Edytowane przez Redmitsu

Opublikowano

Te dodatki warte ogarnia? Mam fchuj niedosyt po podstawce i chce sie grać dalej. Jest ng+?

Opublikowano
10 minut temu, XM. napisał:

Jest ng+?

Największa wada, minus i kicha to to, że właśnie NG+ nie ma :(

Opublikowano
5 minut temu, Bzduras napisał:

Największa wada, minus i kicha to to, że właśnie NG+ nie ma :(

Ej no, przecież gierka jest wystarczająco trudna, żeby nie było w niej NG+.

Ja przy drugim przejściu, gdy wyszedłem z wprawy, męczyłem się tak samo, jak przy pierwszym.

Opublikowano

Nie wiem, co masz na myśli, ale strzelam, że system z Dark Souls, gdzie każdy kolejny NG jest trudniejszy od poprzedniego. Mi natomiast najbardziej brakuje przeniesienia progressu do nowej gry - chciałbym zagrać fabułę od początku, ale zachowując swoje upgrejdy, zabawki i ewentualnie umiejętności Jesse nabyte przy poprzednim playthrough i zamiatać Hiss jak ścierę od samego początku. Ot, urok New Game Plus, którego Remedy nam nie dało i nie da.

Opublikowano
8 godzin temu, XM. napisał:

Te dodatki warte ogarnia? Mam fchuj niedosyt po podstawce i chce sie grać dalej. Jest ng+?

Warte. Foundation bardzo fajne a AWE troszkę rozczarowujące bo liczyłem na więcej w kwestii Alana ale dalej dobry dodatek. 

Opublikowano
8 godzin temu, Bzduras napisał:

Nie wiem, co masz na myśli, ale strzelam, że system z Dark Souls, gdzie każdy kolejny NG jest trudniejszy od poprzedniego. Mi natomiast najbardziej brakuje przeniesienia progressu do nowej gry - chciałbym zagrać fabułę od początku, ale zachowując swoje upgrejdy, zabawki i ewentualnie umiejętności Jesse nabyte przy poprzednim playthrough i zamiatać Hiss jak ścierę od samego początku. Ot, urok New Game Plus, którego Remedy nam nie dało i nie da.

Za to dali menu cheatow jak Ci zależy nad sporą przewagą. 

Opublikowano
2 minuty temu, suteq napisał:

Warte. Foundation bardzo fajne a AWE troszkę rozczarowujące bo liczyłem na więcej w kwestii Alana ale dalej dobry dodatek. 

Ale fajnie, że trochę wyjaśnia się kwestia drzwi w motelu,

Spoiler

bo te dotyczące AW są inaczej oznaczone. A to znaczy, że każda gra ma inny symbol na drzwiach.

Opublikowano

Udało mi się w końcu wczoraj zobaczyć napisy końcowe (:banderas:). Końcówka iście Kojimowska, Remedy znowu dostarczyło. Myślałem nad znajdźkami i zrobieniem pozostałych misji pobocznych ale odpuściłem. Gierka jest bardzo dobra, ale po tych kilkunastu godzinach przyszedł czas na coś innego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dla mnie świetna gierka z nieoczywistą fabułą, przyjemnym strzelaniem i ciekawymi rozwiązaniami np. z soulsów itd. Fajne klimaty paranormalnie. Na pewno ogram wersje ultimate już na ps5 z dlc bo te mnie ominęły :) Raytracing też może pokazać tam pazur.

Opublikowano

Było jakieś info o RT w trybie 60kl/s czy tylko i wyłącznie w 30?

Opublikowano

Szkoda, mogliby dodać tak jak w Spider-manie.

Opublikowano

Ayyyee cieszę się bo lada dzień planowałem zakupić wersję podełkową. A tak spokojnie ogra się w PS Plusie po sklepaniu mongołów w Tsushimie :)

Opublikowano

Warto ograć Alan Wake'a przed Controlem? Wiem że jest tam trochę nawiązań do Alana szczególnie w tym DLC ABW. 

Opublikowano
11 godzin temu, Ryo-San napisał:

Warto ograć Alan Wake'a przed Controlem? Wiem że jest tam trochę nawiązań do Alana szczególnie w tym DLC ABW. 

Nie ma takiej potrzeby. Chyba, że nigdy wcześniej nie grałeś w AW - niezależnie od Control warto zagrać w tą produkcję. Moim zdaniem nawiązanie do AW to tylko (a może aż) takie smaczki dla fanów.

Opublikowano
10 godzin temu, creatinfreak napisał:

A wiadomo co z save'ami? Ściągnąłem już sobie save na ps5 i ograłbym sobie tylko dodatki. Cekawe czy wersja ps5 odczyta zapis.:dunno: 

Nie ma przenoszenia. Wersja na next-geny ma inny silnik i sejwy nie są kompatybilne z starą generacją.

Opublikowano

Jakby dev chciał to by dodał taką opcję. Na Xboxie też jest osobna wersja?