Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
9 minut temu, C1REX napisał:

Z jednej strony mówią, że 99% gier, a z drugiej, że nawet 100 tytułów niedługo po premierze. 
Mówiąc inaczej: nie wiemy jeszcze.

Tylko ty ciągle o tych 100 tytułach piszesz.

• Odpowiedzi 25,3 tys.
  • Wyświetleń 1,9 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano
Just now, qraq_pk said:

Weź już przestań powtarzać te brednie o 100 tytułach. Po raz kolejny: o 100 grach mówił Cerny na pierwszej prezentacji PS5: Że jak na razie przetestowali 100 tytułów i spodziewają się ze 99% WSZYTKICH gier z ps4 będzie chodzić na ps5.

Normalnie głuchy telefon.

Ja tylko mówię, co zostało na bank potwierdzone. Wiem, że będzie prawie cała biblioteka 4000 gier w BC, ale sony nie obiecywało tego na premierę. Po prostu to piszę, by być gotowym i nie dawać hejterom amunicji do atakowania sony.

Opublikowano
2 minuty temu, messer88 napisał:

to niezła lipa np z takim Borderlands jak się nie da przenieść postaci. 

Da się. Sprawa z zapisami zależy od developera:

https://www.gamesradar.com/borderlands-3-ps5-xbox-series-x-reveal/

Cytat

It's unclear when the game will land on the new consoles, but Gearbox has confirmed that existing Borderlands 3 players will be able to transfer their saves over to the enhanced PS5 and Xbox Series X versions at no extra cost. 

Opublikowano
9 minut temu, Figuś napisał:

Z tego co można wyczytać to zapisy gier z PS4 nie będą działać z grami które dostaną upgrade do PS5, reszta zapisów przy wstecznej ma działać ma działać

Mówiąc o upgrade masz na myśli podbicie gry do next gena (rozdzielczość np.) czy boostmode? 

Opublikowano
Godzinę temu, Square napisał:

Trzeba poczekać co to oznacza w praktyce, bo to że za dwa lata ciągle coś będzie wychodzić na PS4 nie oznacza, że na PS5 nie będzie to prawdziwy nextgen.

Bardziej mi chodziło o kreatywne wykorzystanie mocy ssd&dobrego procka i jak to wpłynie chociażby np. na sam desing gry/leveli. Bo jeśli gra jest pisana jeszcze pod starą generację, to wiadomo, że na next-genach możemy liczyć "tylko" na ładniejszą grafikę, więcej klatek i krótsze czasy ładowania - co w samo w sobie jest spoko, no ale chciałbym jednak coś więcej. :usmiech:

Opublikowano
Godzinę temu, C1REX napisał:

Po prostu to piszę, by być gotowym i nie dawać hejterom amunicji do atakowania sony.

:shotgun:

Opublikowano
19 minut temu, messer88 napisał:

to niezła lipa np z takim Borderlands jak się nie da przenieść postaci. 

W BL3 normalnie sobie przeniesiesz sejwy tak jak to było z PS3->PS4 i X360->XOne.

@MBeniek no to tak jak mówię, zobaczymy co to będzie oznaczać w praktyce. Bo na razie to takie gdybanie, a nikt nie wie czego się spodziewać.

Opublikowano
17 minut temu, ListuniO napisał:

Mówiąc o upgrade masz na myśli podbicie gry do next gena (rozdzielczość np.) czy boostmode? 

To pierwsze.

Opublikowano

:reggie:

Na razie oficjalnie wiadomo, że wsteczna będzie, ale na jakich zasadach i ile tytułów będzie się w niej znajdować - nie podano oficjalnej informacji i tego się trzymajmy.

Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał:

nie podano oficjalnej informacji i tego się trzymajmy

Przecież podawali, że 99% gier z PS4.

Opublikowano

Ok. Ale czy będzie to 99% na premierę, czy ileśtam% na start i biblioteka będzie po prostu poszerzana w trakcie życia konsoli? I najważniejsze, co znajduje się w tym 1%? Bo jak jakieś gówienka 2/10 to tam pal sześć, jednak fajnie byłoby wiedzieć.

Opublikowano
32 minuty temu, MBeniek napisał:

Bardziej mi chodziło o kreatywne wykorzystanie mocy ssd&dobrego procka i jak to wpłynie chociażby np. na sam desing gry/leveli.

Szczerze mówiąc już średnio wierzę w tę bajkę. Powstaną pojedyńcze tytuły stawiające na aspekty niemożliwe do realizacji na obecnej generacji, ale cała reszta będzie już bezpiecznym "bigger, better, badass".

9 minut temu, C1REX napisał:

https://www.gamespot.com/articles/ps5-backwards-compatibility-sony-boss-says-99-of-ps4-games-will-work/1100-6482283/

Tak więc sorki za zamieszanie. Sam CEO potwierdza 99% gier. To jakieś 4000 gier. Więcej niż xbox ma z trzech konsol.

O jezu... myślałem, że trollujesz ale ty naprawdę masz coś z rycerza.

Na PS4 wyszło niecałe 3k gier. Na XOne mniej niż 2.5k, na X360 było to ok. 2.1k gier.

Opublikowano
12 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Na PS4 wyszło niecałe 3k gier. Na XOne mniej niż 2.5k, na X360 było to ok. 2.1k gier.

To sobie sprawdź, jaki procent tych gier działa na wstecznej. Tip: Daleko do 99%.

Opublikowano

Wszystkie oprócz kinecrowych produkcji

Opublikowano
Godzinę temu, qraq_pk napisał:

Weź już przestań powtarzać te brednie o 100 tytułach. Po raz kolejny: o 100 grach mówił Cerny na pierwszej prezentacji PS5: Że jak na razie przetestowali 100 tytułów i spodziewają się ze 99% WSZYTKICH gier z ps4 będzie chodzić na ps5.

Normalnie głuchy telefon.

No spoko jak się spodziewają to jest luzik :kaz:

Opublikowano
7 minut temu, bluber napisał:

No spoko jak się spodziewają to jest luzik :kaz:

Jeny to była techniczna prezentacja prowadzona przez inżyniera. Nie powie ci że na 100% wszystko zadziała ani też sony nie przetestuje 4000 gier byś się cieszył że wszystkie zadziałają. Nie działać będą pewnie jakieś popierdółki pisane na kolanie jak to coś o tygrysie czy co tam udało się jakimś (pipi)studiom wydać.

Opublikowano

No ale nadal nie wiemy jak działa, co działa i tego się trzymam. Do premiery zostało mało a z XSX przynajmniej pokazali jak gierki śmigają z BC w przypadku PS5 to jeszcze wiadomo tyle co nic oprócz tego, że "będzie" 

Opublikowano

To będzie super generacja. Mi na początku starczy boooscik i dokończę giery w które właśnie sobie mloce albo zaraz zacznę. Wsteka mnie tylko dlatego cieszy.

Opublikowano
15 minutes ago, ListuniO said:

To będzie super generacja. Mi na początku starczy boooscik i dokończę giery w które właśnie sobie mloce albo zaraz zacznę. Wsteka mnie tylko dlatego cieszy.

Kupujesz next gena, żeby grać w gry ze wstecznej? Żałosne.

Opublikowano

Będę je kontynuował a jak skończę będę grał w nowe. 

Opublikowano
3 minuty temu, Czoperrr napisał:

Pececiarze tak robia cale zycie i co z tego ? 

P.S

No ja bede zaliczal DG bo jeszcze z opakowania nie wyjalem :reggie:

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał:

A to coś w tym złego? Ja biorę PS5 na premierę, bo mogę ograć zaległości z PS4 w lepszej formie, plus od razu mam dostęp do nowych tworów jak mnie jakiś zaciekawi.