Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Tak powinien wygladac wygaszacz ekranu od poczatku. Ja nie rozumiem czemu kazda kolejna generacja startuje doslownie goła i dopier z czasem albo nawet w polowie generacji dodaja ficzery ktore juz dawno powiny byc aktywne. Imo kupujac konsole nowej generacji cofasz sie w tyl aby za jakis czas wrocic do czasow z poprzedniej generacji. Dla mnie dobre ale za pozno wydaja takie ficzery.

• Odpowiedzi 26,5 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Powinno, ale jak widać nawet po tych pięciu latach tego nie ogarnęli, bo tapeta albo pokaz slajdów załączy się jedynie jak jest się w tym kafelku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To chyba dopiero druga gra, po Crimson Desert, która nie odpali bez patcha day 1.

Screenshots_2026-04-02-11-13-35.png

Ciekawe czy Rockstar patrzy. Ciekawe czy GTA6 wogóle zmieści się na 2 BD.

Opublikowano
26 minut temu, Patapon napisał(a):

To chyba dopiero druga gra, po Crimson Desert, która nie odpali bez patcha day 1.

Screenshots_2026-04-02-11-13-35.png

Ciekawe czy Rockstar patrzy. Ciekawe czy GTA6 wogóle zmieści się na 2 BD.

Boją się spoilerów xD

Opublikowano
14 godzin temu, iluck85 napisał(a):

Ciekawe jak u typa na chacie jest.

Bardzo satysfakcjonujący filmik dla mnie, fajnie mi się to oglądało :) Nie wiem co niektórzy ludzie robią w domu, że mają taki SYF w sprzętach. Na Reddicie często widzę zdjęcia. Mam wrażenie, że wspólnym mianownikiem jest palenie w domu, głównie zioła, bazując na komentarzach pod tymi postami.

Opublikowano
Godzinę temu, DarkStar napisał(a):

Bardzo satysfakcjonujący filmik dla mnie, fajnie mi się to oglądało :) Nie wiem co niektórzy ludzie robią w domu, że mają taki SYF w sprzętach. Na Reddicie często widzę zdjęcia. Mam wrażenie, że wspólnym mianownikiem jest palenie w domu, głównie zioła, bazując na komentarzach pod tymi postami.

Z naszego podwórka też był taki filmik.

Dlatego ja nigdy nie byłem fanem kupowania używanych rzeczy.

Opublikowano
GameObserver
No image preview

PlayStation Studios Removes Nearly All PC References From...

PlayStation Studios removed PC references across most studio pages, adding credibility to the rumor that Sony may be changing its first-party PC release plans.

Wcześniej były plotki i przecieki, teraz Sony wyraźnie zaczyna wykluczać PC ze swojej komunikacji.

Opublikowano

Przecież chyba wydawanie gier na PC nie zaszkodziło sprzedaży Ps5.

Jakoś najbardziej do mnie trafia ten argument że teraz pojawią się konsolopodobne twory i mogą/mogłyby wpłynąć na sprzedaż ps6.

Aczkolwiek widzę sytuację że jeśli sprzedaż ps6 będzie poniżej oczekiwań Sony lub odwrotnie, zobaczą że te Steam Machine i Xboxa to zupełny margines to do wydawania na PC wrócą za kilka lat.

Opublikowano

Druga fala exow na pc sie marnie sprzedała(i w ogole mieli jakies problemy bo jeden port za drugim z problemami wychodził), a brak powodu do zakupu plejstejszyn jak wsio wychodzi na PC na pewno nie pomaga w sprzedaży sprzętu, to zrobili odwrót.

Opublikowano

Czy nie zaszkodziło to nie da rady obliczyć ze względu na przeboje w ostatnich latach (chore ceny, dostępność, problemy z komponentami itd.) ale na 100% jakiś procent stwierdził 'po co mi PS5 jak wystarczy PC'. Jest też kwestia spadającej sprzedaży ostatnich portów w porównaniu do pierwszej fali. Days Gone ~3.5 mln, Spider 1 PC ~ 3.5mln, Horizon ZD ~5mln, GoW 2018 ~5mln a później Spider 2 ~900k, Horizon FW ~900k, GoW Ragnarok ~1.2 mln. Sprzedaż w okolicach 1 mln tytułów które na konsolach opchnęły ponad 10 mln wygląda żałośnie.

Edit: @Kangus żeby jakość portów miała znaczenie, Horizon ZD był w opłakanym stanie na PC a opchnął 5mln, Horizon FW to bardzo dobry port (i został wydany o wiele szybciej na PC) a sprzedał się 5x mniej.

Edytowane przez łom

Opublikowano

Na pewno portowanie zaszkodziło sprzedaży PS5 ale nie idzie to w miliony sztuk. Zwłaszcza, że na PS5 Sony nie wydało szałowych eksów, większość tych kasowych wyszło też na PS4 i to bardziej zaszkodziło sprzedaży PS5.

Opublikowano

Nikt nie kupi playstation dla garstki gier jeżeli już mają inny sprzęt do grania. Przy cenach next genów to już w ogóle można o tym zapomnieć. Chociaż dali zasmakować pececiarzom, że nic specjalnego nie serwują.

Opublikowano

Kto by się spodziewal, że klepanie takich samych gier nie zrobi im sprzedaży.

Spidery mogliby przemodelowac na model yakuzy i może by im się coś zwróciło.

Mityczne szukanie gaasow dalej będzie uskuteczniane przez sony by mieć taką gierke jak overwatch czy inny hero shooter, ktory się utrzymuję na rynku.

Może tym razem spróbują zrobić własnego csa? Jest to mozliwe ale patrząc jakie partacze robią te gry to wykonanie tej gry może pozostawić wiele do życzenia floyd

Opublikowano
1 godzinę temu, łom napisał(a):

Edit: @Kangus żeby jakość portów miała znaczenie, Horizon ZD był w opłakanym stanie na PC a opchnął 5mln, Horizon FW to bardzo dobry port (i został wydany o wiele szybciej na PC) a sprzedał się 5x mniej.

Jakość portu jak jest mocny tytuł trafiajacy szeroko, to zwykle ma stosunkowo małe znaczenie dla sprzedaży. Patrz Monster Hunter nowy, sprzedaż by była na pewno lepsza jakby port był dobry, ale to nie zmienia faktu że jak gra chwyci to zwykle średni port nie przeszkadzi napędzonej sprzedaży.

1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a):

Na pewno portowanie zaszkodziło sprzedaży PS5 ale nie idzie to w miliony sztuk. Zwłaszcza, że na PS5 Sony nie wydało szałowych eksów, większość tych kasowych wyszło też na PS4 i to bardziej zaszkodziło sprzedaży PS5.

Czy na pewno zaszkodziło w całej perspektywie? Nie wiem. Dajmy na to że komuś(w sensie pewnie w porywach kilku % co kupili) się spodobał mega ten spiderman 1 grając na PC, jest spora szansa że jak wyszedł spiderman 2 na konsoli to nie chciał czekać i kupił sobie tę krowę pod TV. A jak już kupił na PS5, to przecież nie kupi ponownie na PC. Imho całkiem możliwe, że coś tam klientów skonwertowali z tych PC na swoje maszynki i ten ruch wcale nie musiał być taki zły. Osobna sprawa że Sony nie czuje rynku PCtowego, a te ich gierki to się chyba lepiej piracą niż sprzedają ;).

Edytowane przez Kangus