Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

3 minuty temu, Square napisał(a):

Cyfry będą wymagały połączenia z netem raz na miesiąc. Raczej nie powinno mieć wpływu na nikogo, ale internet pewnie będzie huczał.

Na PS6 pudła też się pewnie załapią na coś takiego.

Piractwo jest dzisiaj na marginesie, po co takie rzeczy wprowadzają to nie wiem.

• Odpowiedzi 26,6 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Na czymś muszą testować przesuwanie granicy )

Opublikowano

Większe gry, mające i marketing i wersje pudełkowe raczej tego nie odczują tak indyki które liczą na sprzedaż wśród entuzjastów dostały kopa na ryj. Kolejna przygłupia decyzja, nie służąca kompletnie niczemu bo Sony powinno zależeć na jak największej sprzedaży cyfry a ceny i takie krzywe akcje zachęcają do pudełek. Teraz czekam na info o Fairgame$, zaorają czy wpakują kasę w marketing?

Opublikowano

Always online coraz bliżej. Yebać.

Dlatego będę wspierał pudełka tak długo jak się da.

Opublikowano

Była już w 2013 taka firma która chciała wprowadzić wymóg logowania online raz na miesiąc ale zebrała takie baty na dupsko za ten pomysł, że musiała szybko się z tego wycofywać i finalnie niemal pogrążyła całą swoją dywizję gamingową.

Opublikowano

Nie raz na miesiąc tylko raz dziennie miało być na Xboxie. Idź powielać swoje kłamstwa do CW.

Opublikowano

Kolejny dowód że nie ma specjalnej różnicy w podejściu do klienta między Xboxem, a Playstation. Jedno i drugie w gruncie rzeczy dąży do tego samego

green-giant-green-beans-and-bushs-baked-beans-both-lead-to-a-fulfilling-great-meal.png

Opublikowano

A czy ta firma nie chciała tego wprowadzić dla pudełek i o to poszło wtedy?

Ok teraz można powiedzieć, że cyfra jest główną dystrybucją i też powinien być taki odzew, ale użytkownicy cyfry tego pewnie w ogóle nie odczują.

Opublikowano

Mój błąd, faktycznie miało być codziennie. Ale zasada ta sama, masz być online raz na X czasu? Tak jest. Żadne kłamstwa, zwykły błąd z mojej strony.

Opublikowano
3 minuty temu, Square napisał(a):

A czy ta firma nie chciała tego wprowadzić dla pudełek i o to poszło wtedy?

Ok teraz można powiedzieć, że cyfra jest główną dystrybucją i też powinien być taki odzew, ale użytkownicy cyfry tego pewnie w ogóle nie odczują.

tak, pudełka wymagały przypisania licencji, ale też weryfikacja cyfry miała być raz na 24 godziny. Czyli pierwotne plany Xboxa One były jeszcze gorsze niż to co robi Sony, ale i tak ich nie usprawiedliwiam

Opublikowano

Tak poważnie to jeśli ktoś w tym kraju nie ma dostępu choćby do hotspota z telefonu na 10 minut raz na miesiąc to znaczy, że jest już po apokalipsie i są trochę ważniejsze rzeczy do ogarnięcia od gierek wideo.

Opublikowano

@Bzduras @ASX Po co kłamiecie? To co chciał zrobić MS 13 lat temu to było zwyczajnie podłe i antykonsumenckie i nawet nie stało obok tego co zrobiło Sony. Wtedy spora część kraju nie miała stałego łącza a internet mobilny był drogi i pokrywał w sensownej prędkości tylko miasta w kraju gdzie prawie połowa ludności żyła poza.

Do tego skandaliczna odpowiedź MS, że dla takich osób mają X360.

Oczywiście ich nie bronię bo też kompletnie nie szanuję tak samo jak MS ale po co tak oszukiwać pod tezę?

Do tego klucze licencyjne do gier pudełkowych.

Opublikowano
3 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

@Bzduras @ASX Po co kłamiecie? To co chciał zrobić MS 13 lat temu to było zwyczajnie podłe i antykonsumenckie i nawet nie stało obok tego co zrobiło Sony. Wtedy spora część kraju nie miała stałego łącza a internet mobilny był drogi i pokrywał w sensownej prędkości tylko miasta w kraju gdzie prawie połowa ludności żyła poza.

w którym miejscu skłamałem?

Przecież wyraźnie napisałem dokładnie to samo co ty, że to co planował MS, było zdecydowanie gorsze.

Opublikowano
7 minut temu, Ukukuki napisał(a):

@Bzduras @ASX Po co kłamiecie?

Już napisałem, że się jebnąłem - Patapon mi powiedział, że było to gorsze, poszedłem, zweryfikowałem i przyznałem mu rację. Żeby tylko inni byli tak skłonni przyznać się do błędu jak ja to to forum wyglądałoby zupełnie inaczej.

Opublikowano

Na zdrowie Krzysiu, gdy pisałem "przepraszam za błędy" najmocniej myślałem o Tobie!

Opublikowano
2 godziny temu, ASX napisał(a):

Kolejny dowód że nie ma specjalnej różnicy w podejściu do klienta między Xboxem, a Playstation. Jedno i drugie w gruncie rzeczy dąży do tego samego

green-giant-green-beans-and-bushs-baked-beans-both-lead-to-a-fulfilling-great-meal.png

Czyli dla ciebie nie ma różnicy?

Opublikowano
3 godziny temu, BRY@N napisał(a):

Jak to mówią gotowanie żaby /

Jeszcze frajernia w komentarzach "excuse me, what's the issue?" Xd

Ps store robi papa trudno.

Opublikowano
Teraz, Ukukuki napisał(a):

Czyli dla ciebie nie ma różnicy?

aktualna różnica jest taka że nowo kupiona gra cyfrowa na Playstation wymaga weryfikacji co 30 dni, a na Xboxie kupujesz grę raz i działa. Także jakieś tam drobne różnice są.

Ale ten post odnosił się do tego że docelowo obie firmy, wprowadzając np. konsole bez napędu, czy implementując DRM idą w tym samym kierunku i nie ma specjalnej różnicy czy wybierzesz w PS, Xboxa czy nawet Steama bo uważam że finał w każdym przypadku będzie taki sam. Na tym polega iluzja wyboru, że gotowanie żaby trwa w dwóch piecach, różnice są tylko w aktualnej temperaturze. Nie wierze na przykład że jeżeli ta 30 dniowa weryfikacja przyjmie się u Sony, to Xbox za jakiś czas nie wprowadzi czegoś podobnego.

Jedyną tak naprawdę alternatywą wolną od DRM jest GOG.

Opublikowano

Wygląda mi bardziej na zabezpieczenie przed piractwem ale takie troche biedne jak wystarczy dopisać skrypt do homebrew ktory będzie caly czas wydłużał zegar ostatniego sprawdzenia połączenia z siecią.

Opublikowano

Jaki "problem" zolte ch.ujki probuja rozwiazac ta weryfikacja? Sprzedanie uzywanej konsoli z kontem? Ktos tak jeszcze w ogole robi?

Bedzie to niewygodne dla osob, ktore z jakiegos powodu nie chca laczyc sie z netem i wola grac offline. Wiec po 30 dniach gra im zdechnie. Natomiast nie widze takiej opcji, ze ktos kupi gre, nie odpali konsoli przez pol roku i gra sie nie uruchomi. Nawet na ps4 jest opcja odswiezenia licencji wiec zakladam, ze uzycie tego zalatwi sprawe. NATOMIAST, z wlasnych doswiadczen uzytkowania niebieskiej infrastruktury jestem w stanie wysnuc teze, ze to sie skonczy setkami tysiecy przypadkow gdzie ludzie jednak nie beda w stanie odnowic licencji.

Opublikowano
1 minutę temu, Mejm napisał(a):

wlasnych doswiadczen uzytkowania niebieskiej infrastruktury jestem w stanie wysnuc teze, ze to sie skonczy setkami tysiecy przypadkow gdzie ludzie jednak nie beda w stanie odnowic licencji.

odpowiedź już znasz

Screenshot 2026-04-28 12.16.58.png

Opublikowano

No tak bedzie. W pl to w ogole jeszcze istnieje? Cos tam zamkneli ostatnio.

Opublikowano

Outsourcing do agencji PR, działa nadal jak na obrazku wyżej, to komentarz sprzed tygodnia.