Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 28 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano
11 minut temu, devilbot napisał(a):

Sony zrobiło to brutalnie po chamsku.

Ogłoszenie półtora roku wcześniej to chyba nie jest aż taki chamski ruch.

Opublikowano
1 minutę temu, drozdu7 napisał(a):

Przecież gracze nadal mają w swoich rękach oręż jakim są ich portfele. Ale go nie używali (czyli używali za mocno hehe) i tym razem też tego nie zrobią.

A szkoda bo oczyma wyobraźni widzę wielką wojnę z korporacją gdzie rebelianci prowadzeni przez Pissariona 3000 przeprowadzają ostateczną bitwę na moście Golden Gate

68747470733a2f2f73332e616d617a6f6e6177732e636f6d2f776174747061642d6d656469612d736572766963652f53746f7279496d6167652f77454d475163646c4b72777747413d3d2d3831322e313764363432303730376365613866303830303639323035373436382e676966.gif

Jestem bardzo ciekaw startu ps6, brak pudełek, brak exów, cena będzie wysoka, fajnie gdyby sobie ten głupi ryj rozjebali jak w pierwszych latach ps3.

Opublikowano
Teraz, Square napisał(a):

Patrząc na reakcję tu na forum albo ogólnie w całym internecie wygląda na to, że jest.

Opublikowano
3 godziny temu, Ken Adams napisał(a):

A moze wiekszosc ludzi po prostu chce sobie pograc w gry wideo a nie filozofowac o tym co? z kim? za ile? i komu?

Nie możesz tak mówić, idziesz do więzienia!

Opublikowano

No właśnie te reakcje to mocno przesadzone się wydają, jakieś deklaracje o porzuceniu grania itp.

Opublikowano

To jest próbka Stana do Totokiego:

Drogi Hiroki,
Pisałem już kilka razy, ale chyba moje wiadomości gdzieś przepadły. Zostawiłem wszystkie dane kontaktowe, więc nie wiem, czy to kwestia filtrów, czy po prostu nie było czasu. Wiem, że codziennie trafiają do Ciebie setki próśb, ale liczyłem, że choć na chwilę zwrócisz uwagę na ten temat. Naprawdę zależy mi na odpowiedzi i mam nadzieję, że tym razem ten list dotrze.

Jeszcze coś się doszlifuje i można wysyłać.

Opublikowano
33 minuty temu, Square napisał(a):

No jest. Nie chodzi o to, że dali znac wcześniej, ale że uwalili całość takze dla 3rd party, limited game itd. Technika krojenia ogona jak xbox, powolutku, po cichu ma większy sens. A Ci jeb urwali od razu cały ogon i wyj'ebane

Opublikowano

Jak by ubili tylko swoje i dali innym wydawcom wybór, to by wyszło, że mało kto by się rzucił na ich exy(nawet jeśli byłyby świetne), ale bez alternatywy, to co zrobisz, jak nic nie zrobisz.

Opublikowano

Najlepsze jest to, że oni naprawdę mogli zostawić te płytki. Ale robią to tylko ze chciwości i chęci maksowania zysków. No bo w kapitalizmie wykresik musi iść coraz wyżej :)

Opublikowano

32 minuty temu, Square napisał(a):

Wiesz wydaje mi się że nie sama data wprowadzenia zmian jest chamska, ale bardziej jak została zapowiedziana.

Nawet Xbox jak próbował wprowadzać mniej drastycznie pomysły w 2013 r. To starał się rekompensować to jakimiś pomysłami dzieleniem cyfrowej biblioteki z rodziną, czy pożyczaniem cyfrowek znajomym itd.

Teraz Sony zapowiedziało całkowite odcięcie od płyt, a jednocześnie nie zaproponowali swoim klientom nic w zamian. Kto wie może za jakiś czas jakoś będą chcieli złagodzić tę decyzje, ale aktualnie ich klienci mają prawo czuć się chujowo potraktowani.

Opublikowano

Nie wiem, może, ale np. dzielenie konta z "rodziną" jest od zawsze. Ten pomysł MS o przypisywaniu płyty jest spoko, można grać jak w cyfrę , a jak chcesz to możesz sprzedać.

Ja w sumie jestem tylko zaskoczony, że robią to już teraz, bo obstawiałem, że do PS6 będzie opcjonalny czytnik.

Opublikowano

W 2013 Sony zrobiło to samo: płytki od PS1, PS2, PS3 nie działały na PS4. Graczom to nie przeszkodziło, sprzedano 100+ milionów nowego sprzętu. Nintendo też odcięło wszystkie płytki, sprzedało 100+ milionów.

Będzie powtórka?

Opublikowano

Oczywiste że nie będzie powtórki. Mimo wszystko przeskok z PS3 która ledwo zipała pod koniec żywota na PS4 był duży. Lepszy pad, system, ładniejsze i bardziej stabilne gry. Teraz niby co będą mieli do zaoferowania? Tym bardziej jeśli wydadzą też przenośną konsolę która ma odtwarzać wszystkie gry z PS6 więc z automatu to będzie to samo tylko w wyższej rozdzielczości/FPSach/z lepszym RT. Gdyby dali okres przejściowy i przykładowo do ~2030 i ostatniego crossgenowego exa dostępne by były zarówno płyty jak i kody w sklepach i klient sam wybiera czy chce płytę którą może tylko odpalić na konsoli stacjonarnej czy kod który będzie działał też na handheldzie to przejście na cyfrę naturalnie by nastąpiło.