Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, Observer napisał(a):

First party to zgodnie z tym raportem zaledwie około 10% sprzedanych gier, reszta to third party, nie wiem skąd ci się tam wzięło odejmowanie 70%.

chodziło mi o to aby odjąć 70% od wartości cyfrowej sprzedaży. Traktując wszystkie gry jako gry third party, zostawiając dla Sony tylko 30% marże.

• Odpowiedzi 27,9 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano
10 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

skończy się jak zawsze: najpierw "gracze są wściekli", a później pokornie podepną kartę, bo penis w dupę czy nie, zagrać w nowość trzeba, za duże ciśnienie, no jak mogę nie grać, kiedy coś jest teraz modne i na topie? przecież wszyscy grają, muszę być w tym wyścigu. sam już nie wiem, czy większość takich graczy to dzieciarnia, a starsi, dojrzali ludzie z hamulcami nie mają realnego wpływu będąc mniejszością, na co oni wydają pieniądze swoich starych, czy dojrzali ludzie z hamulcami to faktycznie taki oksymoron z wyjątkami wśród graczy. jest też grupa graczy, która ma po prostu w dupie to posiadanie, pudełka etc. stać ją na rozpierdalanie hajsu na przyjemności, ma ochotę to sobie gra, nie wybiega myślami w przyszłość gejmingu i ma to gdzieś, a jak im zabiorą cyfrowe gierki to też nie będą mieli większych pretensji do nikogo poza sobą koniec końców. no i trudno mieć do nich pretensje, że nie jest to taki święty graal jak dla wielu, a po prostu rozrywka typu carpe diem, nie każdy musi ją darzyć sentymentami

Krzysiu, tu sie z tym nie przebijesz. Chlopy porobily juz cyfrowe preordery GTA 6 za 4 stowy bez zadnego gameplayu.

Opublikowano

No niesamowite że nie potrzebują gameplayu z gta pawel ciekawe czy zrobią z tego strzelanie w kosmosie po intrze!

Opublikowano

Spokojnie, jak Mejm zagra w RDR2 za dziesięć lat i skończy za piętnaście to zobaczy, że Rockstarowi można zaufać co do jakości singielka w ich gierkach. Ale to trzeba na spokojnie.

Opublikowano
10 minut temu, Mejm napisał(a):

Krzysiu, tu sie z tym nie przebijesz. Chlopy porobily juz cyfrowe preordery GTA 6 za 4 stowy bez zadnego gameplayu.

Jeszcze idzie to wytłumaczyć tym, że to jedna z tych firm, która zawsze dowozi. Już zbyt wiele takich nie zostało, ale fakt kupują kota w worku i to za nie małe pieniądze.

Zauważyłem, że starsze gry na płytach ostro lecą w dół i nie wiem czy sobie nie zakupić jakiejś paczki i kisić się jeszcze bardzo długo na ps5, skoro nowa generacja jest tak prokonsumencka.

Opublikowano
27 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Ostatnie Gearsy już wyszły w pudełku na Xboxa czy tylko na plejke?

Nie było płyty na xboxie

Opublikowano

Najgorsze w tym wszystkim jest to ze sony po prostu blokuje wydawanie płyt innym wydawca. Przecież taki Capcom spokojnie by sobie dalej wydawał gierki na płytach. Chociażby wydania specjalne i kolekcjonerskie za gruby szmalec. Jak im sie nie podoba to niech nie wydają swoich gier first party, ale dlaczego innym zabierać angry

Opublikowano
9 minut temu, MEVEK napisał(a):

Najgorsze w tym wszystkim jest to ze sony po prostu blokuje wydawanie płyt innym wydawca. Przecież taki Capcom spokojnie by sobie dalej wydawał gierki na płytach. Chociażby wydania specjalne i kolekcjonerskie za gruby szmalec. Jak im sie nie podoba to niech nie wydają swoich gier first party, ale dlaczego innym zabierać angry

Już nieraz wydawano kolekcjonerki bez samej gry bo gracze to łykają. Nie widzę więc problemu kolekcjonerki z kodem.

Opublikowano

Już widzę jak Capcom tak samo jak pozostali jest niezadowolony z tego powodu iż nie będzie wydawał swoich gier na plejke w postaci fizycznej.

Opublikowano
10 minut temu, MEVEK napisał(a):

Tego nie mogę zrozumieć jak takie firmy jak Capcom, albo FS na to poszły.

Albo Jebony za bardzo cwaniakuje.

Opublikowano

Na PC zakazu nie ma, a nie wiem czy ktokolwiek na PC płyty wydaje. Z tego co kojarzę to kolekcjonerki na PC, te kilka co wychodzi, są i tak bez płyty.

Baldur 3 ma płytę, z tego co słyszałem, na płycie coś jest... odpowiedni instalator Steama.

image.png

Jestem dość pewien, że 7-płytowe wydanie GTA V w 2015 roku to była ostatnia gra na PC z faktyczną grywalną grą na płycie. A nikt tam wydawców nie zmusza - mogą sobie drukować cokolwiek co będzie działać na Windowsie, posiadaczy PC też jest wielu i też nie mają regulacji jakiego kompa, z czym mieć. A jednak 99,999% wybiera od wielu lat nieposiadanie nawet żadnego napędu.

Nota bene teraz wydawca, gdyby chciał, to by nawet nie wyszedł z tej klatki braku popularności, bo płyty BD chyba nadal niespecjalnie działają na Windowsie. Kiedyś Microsoft próbował cisnąć HD-DVD zamiast BD więc była to część tej wojenki, a potem jak wyszło że i tak nikt nie kupuje do PC żadnego czytnika, to w sumie już nikogo nie obchodziło że Windows nie obsługuje specjalnie BD i tak już zostało.

Opublikowano
Godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Spokojnie, jak Mejm zagra w RDR2 za dziesięć lat i skończy za piętnaście to zobaczy, że Rockstarowi można zaufać co do jakości singielka w ich gierkach. Ale to trzeba na spokojnie.

FOMOwca to dobrze posluchac.