Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
1 godzinę temu, ASX napisał(a):

Więc prawdą może być to że mają jednocześnie rekordowe wyniki, a równolegle mogą szykować się już na trudniejsze czasy.

No bo fajnie to brzmi: "rekordowe wyniki", ale nie oszukujmy się, że to ta legendarna jakość Sony pozwoliła je wykręcić. Zupełnie nie miał znaczenia fakt braku konkurencji na rynku konsol, wycofywanie Xboksa ze sklepów, cała ta burza internetowa i kolejne kompromitacje PR-owe (zwłaszcza dla konsolowców) za rządów Spencera. Wielu dotychczasowych użytkowników konsol Xbox pomogło go wykręcić. Switcha nie liczę, bo przecież to jednak trochę inny target, nie dla typowego casuala z "dużych" konsol, który wszystkiego czego szuka tam nie dostanie. Ciężko nie wykręcać rekordowych wyników, kiedy przez samozaoranie znika konkurencja, MS w ogóle przestaje zależeć na ogólnej dostępności konsol w sklepach i jakimkolwiek promowaniu. Przecież jednocześnie Sony porzuciło wydawanie gier na PC i zobaczymy, czy koniec końców da to więcej zysku niż wydawanie na obu platformach, czy jednak nie będą już tak przekonujący swoją ofertą (podniesienie cen gier, brak pudełek, podniesienie cen konsol, ta jakość eksów kontrowersyjna...)

PS. Co do usuwania kont użytkowników przez Sony:

https://www.purepc.pl/ubisoft-odpowiada-na-zarzuty-dotyczace-usuwania-kont-proces-ma-nie-obejmowac-osob-ktore-posiadaja-zakupione-gry

Edytowane przez krzysiek923

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Wyświetleń 2,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To my mamy nie mieć wyboru bo Ty masz burdel w pudełkach

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

Opublikowano

dawaj Sonka już to info o handheldzie, po Vicie i Portalu oczekuję kolejnego porządnego hardware'u fsg

Opublikowano

Ciekawe czy handheld też będzie biały i obrzydliwy

Opublikowano

Obstawiam powrót do czarnego koloru i prostszego, spójnego designu PS6/HH. Fajnie jakby to sprawiało wrażenie jednego hybrydowego urządzenia jak u Nintendo

Opublikowano

Handheld xd

Przy tych cenach podzespołów zobaczycie handheld xd

Opublikowano

Jak dobrze, że Nintendo opatentowało hybrydowość. Ogólnie jestem wielkim fanem patentów.

Opublikowano

jak to jest, że każdą informację w tej branży poprzedza jakikolwiek leak, a tutaj żaden samuraj z ucha nie strzelił i wszyscy dowiedzieli się z oficjalki

Opublikowano
17 minut temu, devilbot napisał(a):

Handheld xd

A może poszli w przyszlosc jeszcze bardziej i zaoferują cloud gaming? To by był dopiero ogień w necie xD

Opublikowano

Też jestem fanem jak np. opatentowany system Nemesis z LOTR, studio poszło do gleby, ale nikt nie może go używać. To takie fajne.

Opublikowano

Ciekawe czy jak kupi sie cyfrę na PS6 to czy ona z automatu będzie działać na handheldzie. Kazdy z góry tak zakłada ale coś czuje, że te pazerne gnidy będą chciały to jakoś zmonetyzować i bedzie dodatkowe 10$ za taką "przyjemność" xD

Opublikowano
8 godzin temu, messer33 napisał(a):

Schranz a Ty jak wiedząc że generalnie ogrywasz grę i cyk paczkomat jak się zapatrujesz na PS6? Wyjdzie jakiś kosior trudny soulslike polecany przez Kiszczaka a tu cyfra only to jak?

Widzę, że tu niektórzy cisną bekę z "grania na czas" i tzw paczkomatow .

A to pewnie 1% oszołomów kupujących gierki.

Wg mnie ja miałem bardzo rozsądne podejście do gierek.

Mam grupkę kilku znajomych + szwagier i tak się wymieniamy gierkami albo dogadujemy ja kupię re9 ktoś kupi pragmate itd

Nigdy w życiu w żadna grę nie gralem " na czas " raczej długo schodzi mi z przejściem gry, czesto maxuje wbijam platyne itd.

Teraz np. kupiłem goticzka i przez 2 tygodni nabiłem raptem 25h i nie mam ciśnienia ze musze grać bo gra spadnie w msc 20zl xd.

Poza tym bardzo wiele gier trzyma cenę latami na bardzo podobnym poziomie.

Co jest złego w tym ze kupię grę po przejściu pożyczę szwagrowi i za 2 msc sprzedam bo nie zbieram plastiku.

A zawsze jest to jakas kasa na następny zakup.

Uważam ze to jak najbardziej rozsądne podejście do tematu.

Co zrobię?

Nic, czekam zobaczę jak będzie.

Na sony się swiat nie kończy.

Poza tym to nie jest kwestia tego czy mnie stac tylko tego ze uważam ze większość gier obecnej generacji nie jest warta 350zl.

Aktualnie czekam tylko na 2 gry, remake sh1 i ff7 part3.

Czy dałbym za te gry 3 i pół bomby w cyfrze? Nie.

Ale już np na pół z kolegą i doladowujac 100 za 80 to te 150 mógł być przemyśleć .

Ale to serio nieliczne gierki mogą liczyć na to ze się nimi zainteresuje w okolicy premiery przy cyfrze.

Edytowane przez Schranz1985

Opublikowano
59 minut temu, devilbot napisał(a):

Handheld xd

4 bomby wydałeś na wyścigi Sonica więc o cenę HH się nie martw kaz

Opublikowano

Chłop będzie FF7R-3 na 3 osoby na spółkę kupował. Jest co raz lepiej.

Opublikowano

Przydałoby się nauczyć czytać ze zrozumieniem.

Ale czego można wymagać od typow preorderujacych cyfrę beka

Edytowane przez Schranz1985

Opublikowano

Sony zaskoczy po raz kolejny i wypuści kadridże na gen 10 pod HH i PS6.

Ale by było

1783361915312372872027091840336.jpg

Opublikowano

Jak dla mnie mogą zrobić wersję ps6 z nagrywarka blu ray, zeby wypalała płytki podłączona do neta.

Opublikowano

No to trudno. Będziecie musieli mieć gierki uwięzione w systemie sony. Wszystko będzie pod dyktando korpo

Opublikowano
34 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Sony zaskoczy po raz kolejny i wypuści kadridże na gen 10 pod HH i PS6.

Ale by było

1783361915312372872027091840336.jpg

Przypomniałeś te karty do Vity i ich ceny xd Na szczęście dziś Sony już się poddało i ich sprzęty korzystają ze standardowych kart MicroSD, więc przy ich nowej konsoli by pewnie poszli w tym kierunku. A zresztą chuj ich tam wie, pewnie by znaleźli sposób żeby coś odjebać.

Opublikowano
3 godziny temu, krzysiek923 napisał(a):

jak to jest, że każdą informację w tej branży poprzedza jakikolwiek leak, a tutaj żaden samuraj z ucha nie strzelił i wszyscy dowiedzieli się z oficjalki

Tutaj podobno wyszło to z samej góry więc o tej decyzji wiedział tylko pewnie zarząd i najbliżsi menago z ich otoczenia.

Opublikowano

Sonka nadal cicho? Żadnego komentarza?

pe.jpeg

Opublikowano

Ciekawe ile potrwa to milczenie )

Nawet kanal playstation access nie publikuje nic ale oni chyba sa pod skrzydlami sonki oficjalnie wiec byc moze im zabroniono

Opublikowano

Czekają aż ludzie zapomną i afera przycichnie CoolStoryBro

Opublikowano

nawet Sony Movies obrywa pod każdym filmikiem. Tak trzymać, jak najdłużej. Ja osobiście wysłałem już zdjęcie swojego penisa Jimowi Ryanowi.

Opublikowano

No, ale to co chcieli przekazać już przekazali. Ci co im robią 80% zysku nic się nie odzywają. Mamy tu doczynienia z bezczelną monopolistyczną korporacją, która wie że ten odsetek co afere robi może im naskoczyć. Piszę odsetek, a nie 20% bo pewnie większość z tych ludzi jeszcze nie świadoma. To są te same osoby co "kupią" GTA6 z płytką w środku.