Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PlayStation 5 - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• O wlasnie, niektórzy zmieniają telefon co roku na kolejny klon Samsung Galaxy za 4 klocki, a ja będę się zastanawiał kiedy będzie ten najlepszy moment, by kupić konsolę, która wychodzi raz na 7 lat.

• Przejebane będą teraz te rozprawki niektórych czy i za ile warto brać Pro konsolę, a za ile nie warto, a czy będą gry i czy ładna czy brzydka, a w ogóle jaka będzie stopa zwrotu z zainwestowanej złotó

• Piękny jest, nie wiem o co chodzi   

Opublikowano

Wiadomo, że dopóki Drukman jest w ND to każdy nowy tytuł od nich będzie miał pod górkę. Ale jak oleją hejt, skupią się na dostarczeniu dobrej gierki, a drukman nie wsadzi zbyt wiele scen seksu między dwoma nakoksowanymi kobietami to będzie dobrze.

Opublikowano
3 minuty temu, Pix napisał(a):

Wiadomo, że dopóki Drukman jest w ND to każdy nowy tytuł od nich będzie miał pod górkę. Ale jak oleją hejt, skupią się na dostarczeniu dobrej gierki, a drukman nie wsadzi zbyt wiele scen seksu między dwoma nakoksowanymi kobietami to będzie dobrze.

Z tym ostatnim niestety może być problem xD.

Trzeba zdefiniować jeszcze, co oznacza zbyt wiele, bo podejrzewam, że dla wielu jedna 5 sekundowa już spowoduje wylew.

Btw. wielu nazywało Yotei przed premierą "Wokei", ciekawe, jak tam po zagraniu. Bo trzeba przyznać, że więcej woke to było w nowym God of Warze, niż w Yotei, gdzie kompletnie te tematy nie dotykały gry. Mogę powiedzieć, że ta gra była wręcz anti-woke. Sucker Punch ładnie odbił tarczę w tempo i pokazał, że żeńska protagonistka w 2025 roku nie oznacza od razu "ten tego".

Opublikowano

Intergalactic widać ze celuje w modern audience niki

Opublikowano
3 minuty temu, oFi napisał(a):

Intergalactic widać ze celuje w modern audience niki

No tak, ale w zasadzie co w tym złego, że gierki robi się pod Zetki? My, stare dziady, mamy mieć monopol na gierki DLA DZIECI po wsze czasy, a reszta pokoleń? Sorry, staruchy się wykruszają, przyszłość to młodzi i na nich się zarabia.

Opublikowano

Jeszcze trochę i docelowy odbiorca zdąży się zestarzeć albo zejść z tego świata jak będą tyle te gry robili.

Opublikowano
2 minuty temu, krzysiek923 napisał(a):

No tak, ale w zasadzie co w tym złego, że gierki robi się pod Zetki? My, stare dziady, mamy mieć monopol na gierki DLA DZIECI po wsze czasy, a reszta pokoleń? Sorry, staruchy się wykruszają, przyszłość to młodzi i na nich się zarabia.

niech lepiej ND przepisze tę niesympatyczną murzynkę dla łoma na forum psx extreme bo jak nie to bedzie łapka w dół i klapa finansowa

Opublikowano

Fajnie że sobie coraz więcej dopowiadasz. Z drugiej strony chciał bym zobaczyć kolejne kieprawo napisane przez ND postacie a później ich obronę i szukanie głębi tak jak w przypadku TLOU2 kekw

Opublikowano

Na mojej oczekiwanych gier dużych liście Intergalactic jest wysoko i najbardziej intryguje mnie w sumie to, że tak mało o tej grze wiemy, prócz tego, że fajna muzyka, animacje, klimat lat 80' i tego, że będą roboty.

1. The Witcher IV

2. Grand Theft Auto VI

3. Intergalactic: The Heretic Prophet

4. Saros

5. The Blood of Dawnwalker

Mam nadzieję, że dzisiaj na listę wpadnie Half-Life 3 wraz ze Steam Frame xD.

Opublikowano
Godzinę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

1. The Witcher IV

2. Grand Theft Auto VI

3. Intergalactic: The Heretic Prophet

4. Saros

5. The Blood of Dawnwalker

A gdzie Tides of Annihilation I czemu nie w top3?

Opublikowano

37 minut temu, Pupcio napisał(a):

Zemsta jest zła. Kurde głębokie. Można by zrobić o tym gre

Wydaje się, że wszystkie gry Sony muszą o tym być teraz lol, ale szczerze to mnie nie dziwi.

Duże gry muszą być o mordowaniu ludzi, to po prostu najbardziej przyciągająca tę demografię aktywność. Gry bez szczelania czy siekania nazywane są często pogardliwie "symulatorami chodzenia" itp., są postrzegane mniej lub bardziej poza mainstreamem w tym segmencie rynku. To w sumie kluczowe dla gier video od zawsze.

By robić "postęp", hity Sony mają wyróżniać się coraz większym realizmem, filmowością, "mhroczną powagą dla dorosłych" itp. Czyli masz w grze mordować brutalnie i efektownie mnóstwo ludzi, ale też ma być poważnie i "dorośle" więc nie można się za bardzo cieszyć tym mordowankiem - trochę to zamyka opcje. Przy pierwszym Last of Us znalazła się metoda, by to połączyć w sposób, który ludzi przekonuje, no i w sumie nie wiem, co innego jeszcze można robić, by spełnić te warunki.

Więc taka jest teraz metoda, gra Sony to "poważna" muzyczka i oglądanie (w formie chodzenia powoli gdy ktoś mówi, by było GROWO ale i POWAŻNIE), że naszej postaci zrobiono te i owe złe rzeczy, i ta postać musi iść i siekać lub szczelać, ale jest dojrzale i poważnie bo postać sama się zastanawia, czy to, czym się stała, nie jest tak naprawdę złe, czy nie stała się pustą skorupą, której poza ŻAŁOBĄ za utraconą osobą nic innego w życiu nie napędza... Krąg przemocy trwa... Głębokie wątki rodem z arcydzieł sztuki... Niemniej siekać i szczelać musi, co zrobić, no MUSI (zawsze mnie bawi ta oczywistość w tych scenariuszach). Odbiorcom się to ogólnie podoba.

Jakiś bukmacher zbiera zakłady, jak z tym będzie w GTA VI, czy innym Intergalatyku, czy dowolnej grze AAA chcącej sprzedać singlową opowieść za 300 zł milionom 40-letnich facetów?