Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

Opublikowano
Ja biorę 55xh9005 ale dopiero przy cenie 4000 zł czyli pewnie w Murzyński Piątek [emoji4]
Słusznie, mam ten sam plan.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano
4 godziny temu, Schranz1985 napisał:

Kto już jest zdecydowany na xh90 łapka w górę.
Pokażmy ilu nas jest.

Ja obecnie planuje XH95, ale jeszcze zobaczy się jesienią. 

Opublikowano
Godzinę temu, Faka napisał:

2.1 hdmi se możecie do dupy wsadzić, bo gdzieś był tu wątek, że nawet nowe konsole nie wykorzystają potencjału tego hdmi. Tak jak i nawet z vrr też nie wiadomo jak to będzie.

Tak, tak, tłumacz sobie brak 2.1 w swoim tv. Kilka gier ma już zapowiedziane wsparcie dla 120fps. Oczywiscie bedzie to bardzo niewielka ilosc, ale takie gry beda.

Opublikowano

Nawet 60 fps nie będzie standardem w nowej generacji, a ty mi wyskakujesz z jakimiś niewielkimi grami, które są indie guwnem (jeśli to miałeś na myśli), to mi się nie chce licytować. Najwyżej za 3-4 lata można myśleć o takim ficzerze, gdy zapowiedzą znowu jakieś konsole pro.

Edytowane przez Faka

Opublikowano

No ale multi idące w esport na bank będzie opcja 120fps nawet kosztem rozdziałki.
5 rok gram w rocket league i czekam na vrr 120 fps jak na zbawienie.
20k meczy kilka tysięcy h.
Nikt mi nie powie ze fortnajty overlocze itd nie da rady w 120fps jak na 8 letnich fat w 60kl latajo.
To nie są niszowe gry w to gra masa ludzi.

Opublikowano

No ale wtedy możesz wyświetlić ta grę bez hdmi 2.1. Hdmi 2.1 jest potrzebne do 120 fps w rozdzielczości 4k, na konsolach? moze za 15 lat...

Edytowane przez easye

Opublikowano

No takie halo infinite w 1440p i 120 fps to byłoby coś. 

Opublikowano

Jak pro daje radę 4k/60 w rl to liczę że 5 4k/120 będzie.
Jak nie to będę fhuj zawiedzony i ide z rl na pc jak prosi.

Opublikowano

Wymień mi te gry w 4k w 60 fpsach na ps4 xD Gry sportowe, 2 indyki i pixel art, na których nie widać rozdzielczości bo sterujesz rozpixelowanym kwadratem.

10 minut temu, lpcl napisał:

No takie halo infinite w 1440p i 120 fps to byłoby coś. 

No ale 1440 p to 2k. fajna rozdzielczość, ale znowu HDMI 2.1 nie jest do tego potrzebne.

Edytowane przez easye

Opublikowano
2 minuty temu, easye napisał:

Wymień mi te gry w 4k w 60 fpsach na ps4 xD

No ale 1440 p to 2k. fajna rozdzielczość, ale znowu HDMI 2.1 nie jest do tego potrzebne.

Nie no wiem, ale może na series x dałoby radę taką opcję wprowadzić, tak sobie marzę. W sumie to cross gen więc jakąś tam nadzieja jest. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
3 godziny temu, Schranz1985 napisał:

Oled jak singlowa gierka trzeba przeliczać cenę na godziny xD.

Kolega z zakonu Sony? :lapka: 

18 minut temu, easye napisał:

1440 p to 2k

2K bliżej do FHD ;) No i też liczę że 1440p/60 nie będzie rzadkością na nowych konsolach. 

Opublikowano

Sony XH95  test

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x950h

Sony XH90 jeszcze brak

Cytat

Kto już jest zdecydowany na xh90 łapka w górę.
Pokażmy ilu nas jest.

Na ten moment :thumbsup:

edit: przed chwilą dostałem maila, ME i euro 65XH95 po 6999zł, opuścili tysiaka w ych dwóch sklepach lub tymczasowe promo

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-sony-led-kd-65xh9505baep&utm_source=MA&utm_medium=e-mail&utm_campaign=24032020_alert_cenowy&utm_content=PV

edit2: a 55" 500zł tańszy tylko lol :D

Edytowane przez Fanek

Opublikowano
25 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Kolega z zakonu Sony? :lapka: 

2K bliżej do FHD ;) No i też liczę że 1440p/60 nie będzie rzadkością na nowych konsolach. 

Różnica między 1440 a 1080 jest ttak duża i wystarczającą, że zdecydowanie grając na konsolach wolałbym 1440p i 60 fpsow, niż 4k w 30. 

Halo myślę do zrobienia, skoro Gearsy potrafili zrobić w 60 na Baku. Taka 5tka na spokojnie może polecieć w 120 fpsach na nowym Xboxie. :obama:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Odnośnie LG i ich „serwisu”

wvr3hAR.png

14 minut temu, Fanek napisał:

Sony XH95  test

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x950h

Sony XH90 jeszcze brak

Na ten moment :thumbsup:

edit: przed chwilą dostałem maila, ME i euro 65XH95 po 6999zł, opuścili tysiaka w ych dwóch sklepach lub tymczasowe promo

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-sony-led-kd-65xh9505baep&utm_source=MA&utm_medium=e-mail&utm_campaign=24032020_alert_cenowy&utm_content=PV

edit2: a 55" 500zł tańszy tylko lol :D

Cena według mnie bardzo dobra jak za 6999 może wejść jeszcze jakiś bonus jak to zwykle przy zakupie 2 lub więcej urządzen

Edytowane przez Starh

Opublikowano
25 minut temu, easye napisał:

Różnica między 1440 a 1080 jest ttak duża i wystarczającą, że zdecydowanie grając na konsolach wolałbym 1440p i 60 fpsow, niż 4k w 30. 

Halo myślę do zrobienia, skoro Gearsy potrafili zrobić w 60 na Baku. Taka 5tka na spokojnie może polecieć w 120 fpsach na nowym Xboxie. :obama:

Tylko czy ms na to pójdzie? No wiesz 60 v 120 fps w multi. 

15 minut temu, Ukukuki napisał:

Oj widzę ,że niektórych nowa generacja zaskoczy :obama:

Oby nie negatywnie ;)

Opublikowano
38 minut temu, easye napisał:

zdecydowanie grając na konsolach wolałbym 1440p i 60 fpsow,

Zgadzam się w pełni. Powiem Ci, że podłączyłem ostatnio mojego złomka (i5 3470 i MSI GTX 1060 Gaming X) i o-nie-mia-łem jak zobaczyłem jak dobrze radzi sobie ten sprzęt z 1440p i jak dobrze to wygląda na 4K. Jestem wręcz zdania, że jeśli pokaz XSX i XSS mnie nie zadowoli to będę inwestował w blachę, bo efekt tak starego sprzętu przerół moje najśmielsze oczekiwania. :obama: 

Opublikowano
3 godziny temu, Faka napisał:

Nawet 60 fps nie będzie standardem w nowej generacji, a ty mi wyskakujesz z jakimiś niewielkimi grami, które są indie guwnem

:facepalm::facepalm::facepalm: no shit geniuszu

Opublikowano
14 godzin temu, easye napisał:

Wymień mi te gry w 4k w 60 fpsach na ps4 xD Gry sportowe, 2 indyki i pixel art, na których nie widać rozdzielczości bo sterujesz rozpixelowanym kwadratem.

2K nie jest tym samym co 1440p

Opublikowano

W ogóle kto wymyślił 2K? Przecież to powinno być oznaczenie równe Full HD.

Opublikowano

Mniejsza o wiekszosc - 2560x1440 — QHD/WQHD (Quad HD) jak tam wolicie / 1440p wyglada i tak lepiej niz 1080p.

obecnie wszystkie chyba gry maja takze opcje dowolnego skalowania, ustawienia 4K i obniżenia jakości obrazu 1 paskiem, na konsolach pewnie standardowo będą się pchać na sile w Natywne 4K kosztem FPSow.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Oj, czasem warto. Odpaliłem sobie dla porównania Ori 2 w 1440p i 4K i różnica jest widoczna gołym okiem, bo im więcej małych szczegółów tym łatwiej jest tę niższą rozdzielczość zauważyć. Przy wielu innych grach gdzie postać/auto wypełnia sporą część ekranu nie będzie to tak w, widoczne dobrze że Moon celowało w 4K na KoXie bo byłoby (pipi) rozmazane w innym przypadku.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Oczywiście, że różnica jest widoczna to jak dobrze pamiętam 4 mln pixeli więcej.