Schranz1985 672 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Za 2 lata na olx więc nie sądzę.Póki co jest miazga nic już nie ustawiam nie sprawdzam.Odpaliłem wczoraj TLOU2 to mnie zabiło, chyba 2 raz przejdę.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 (edytowane) Oby przed komcem gwarancji Edytowane 20 Listopada 2021 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 No podobno jest tyle zabezpieczeń z modelu na model coraz lepsze.Nie oglądam tv, służy jako monitor do ps5 gdzie gram wieczorami po 3h.Przy takim użytkowaniu jak nie wytrzyma 3 lata to "nigdy wincyj oleda" Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Są jakieś różnice w jakości obrazu między matrycą 48, a 55 cali w LG C1? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Obraz jest mniejszy przy 48" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 13 godzin temu, Schranz1985 napisał: No ja liczę na to ze mam git egzemplarz. No i 48" a im mniejszy ekran tym lepsze unifirmity. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Z jakich plansz korzystasz? Odpalasz na YT czy natywnie z pendrive'a? Aż sobie z ciekawości sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 To był film z yt.Z tym że lekko pod kątem i w folii która dopiero dziś zerwałem i takie wrażenie może jest że lewy bok ciemniejszy.Wg mnie screen uniformity jest bdb.Jak oglądałem foty na necie to faktycznie ludzie maja czasem masakryczny zafarb żółty/różowy po środku nawet.Zresztą oglądając mecz czy grając w RL gdzie jest jednolite zielone tło nic nie widzę.Tak samo w menusach gier itdNic już nie wymieniam nie zwracam i nie sprawdzam.Sprawdzę po 1000h jakie zmiany zachodzą pod kątem ewentualnego bandingu.Rozumiem ze zafarb sam w sobie nie może wyjść z czasem powiększyć się?Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Zafarb jest stały. Stety lub niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 (edytowane) Banding i zafarb może się pojawić z czasem. Natomiast jak masz matryce bez żadnych ciemniejszych plam gorzej być nie powinno. Mi zafarb na b7 pojawił się po pół roku (ok nie pojawił bo był lekki od początku ale się nasilił) edit: ale ty masz 48 wiec tu bym się nie obawiał o banding, generlanie im mniejsza matryca tym mniejszy problem z uniformity Edytowane 20 Listopada 2021 przez kislawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 he he ja tam nic nie widzę niepokojącego na tym ekranie, ale ja się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza
Zajcik 64 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Coś na razie nie widzę obnizek cen LG C1 na Black Friday. W zeszłym roku już chyba coś się pojawiało? Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 No właśnie były co chwilą promo na oleda ale i na xh90 to już co 3 dni lepsza oferta na pepperku wpadała....W tym roku nic.Jedyne co to te 3 raty gratis w rtv/me.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Piotrw97 0 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Jaki monitor do ps5 polecacie 32 cale do 2500zl Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 20 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 Coś na razie nie widzę obnizek cen LG C1 na Black Friday. W zeszłym roku już chyba coś się pojawiało? https://allegro.pl/oferta/telewizor-lg-oled65c11lb-65-4k-uhd-smart-tv-11418151938 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 2 szybkie pytanka do oledowcow.Jak sprawdzić na tv jakiej jakości idzie sygnał?Wiecie zeby pokazało czy sdr/hdr jaka rozdzielczości itd.Jak gram w rdr2 i bym zmienił tryb gry na np kinowy i odpalił te uplynniacze to poprawi ciut płynność czy efekt jeszcze gorszy?Wiem że jest 80ms laga ale nie ma tragedii za to te 30kl i te szarpanie przy obrocie kamery itd psuje mi frajdę z podziwiania świata gry.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Na B8 naciskam do góry na pilocie i następnie w lewo/prawo aby zaznaczyć źródło i wtedy OK. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiPoLiNiO 784 Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 2 szybkie pytanka do oledowcow.Jak sprawdzić na tv jakiej jakości idzie sygnał?Wiecie zeby pokazało czy sdr/hdr jaka rozdzielczości itd.Jak gram w rdr2 i bym zmienił tryb gry na np kinowy i odpalił te uplynniacze to poprawi ciut płynność czy efekt jeszcze gorszy?Wiem że jest 80ms laga ale nie ma tragedii za to te 30kl i te szarpanie przy obrocie kamery itd psuje mi frajdę z podziwiania świata gry.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu TapatalkaAle Ty jesteś uparty. Lol. Kupić oled i w grach używać tryb filmowy. Najpierw profanacja z ustawieniami kolorów, teraz to... Niektórzy nie powinni kupować oled bo marnują swoje pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Pisałem już że gram w trybie gry.Pytanie było czysto hipotetyczne.Może w ogóle nie powinienem kupować żadnego tv i grać na crt albo monitorku?Bo z tego co wiem to uplynniacze nie są jakimś dobrem zarezerwowanych tylko dla oleda.Mądrości Pipolino jakby łyknął coccolino.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 1 hour ago, Schranz1985 said: 2 szybkie pytanka do oledowcow. Jak sprawdzić na tv jakiej jakości idzie sygnał? Wiecie zeby pokazało czy sdr/hdr jaka rozdzielczości itd. Jak gram w rdr2 i bym zmienił tryb gry na np kinowy i odpalił te uplynniacze to poprawi ciut płynność czy efekt jeszcze gorszy? Wiem że jest 80ms laga ale nie ma tragedii za to te 30kl i te szarpanie przy obrocie kamery itd psuje mi frajdę z podziwiania świata gry. Jeśli gra tnie w 30 klatkach, to włączenie upłynniaczy trochę pomaga. Samsung ma upłynniacze w trybie gracza, ale chyba nie LG. Jeśli jednak gra to samograj i ciężko się gra z szarpaniem, to można sobie włączyć. Sam tak kiedyś grałem w Lords of the Fallen na PS4. Jedyna gra, gdzie warto dla mnie było skorzystać z tej opcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kafaresko 37 Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 2 godziny temu, Schranz1985 napisał: 2 szybkie pytanka do oledowcow. Jak sprawdzić na tv jakiej jakości idzie sygnał? Wiecie zeby pokazało czy sdr/hdr jaka rozdzielczości itd. Jak gram w rdr2 i bym zmienił tryb gry na np kinowy i odpalił te uplynniacze to poprawi ciut płynność czy efekt jeszcze gorszy? Wiem że jest 80ms laga ale nie ma tragedii za to te 30kl i te szarpanie przy obrocie kamery itd psuje mi frajdę z podziwiania świata gry. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka W lg w trubie gra jest chyba opcja black frame insertion, przyciemnia to nieco obraz ale zwiększa płynność 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 (edytowane) Black Frame Insertion to Motion Pro. Ta opcja zmniejsza rozmazanie ruchu, ale daje uczucie ciemniejszego obrazu i może powodować migotanie. Trochę jak CRT. Motion Flow generuje dodatkowe klatki pomiędzy. To ten efekt Soap Opery, który zmienia gry 30fps w 60fps. (oczywiście, że nie zmienia. Jaja sobie robię, ale niektórzy w to wierzą. trochę jednak czasem może pomóc). Motion Flow nie jest dostępne w game mode. Wyjątkiem jest Samung, gdzie taka jest - za cenę "zaledwie" podwojenia input laga. Jednak 20ms da się zaakceptować, ale 100ms w innych TV już ciężko. Edytowane 21 Listopada 2021 przez C1REX Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Nadszedł czas wymiany starej bravi. Chciałbym kupić coś między 45-55 cali OLED do swojego kącika i LCD do salonu 60-70 cali. Budżet mam 12k na oba więc niby dużo ale jednak nie patrząc po cenach TV. Niedługo oszukany promocyjny piątek więc chciałbym wiedzieć na co polować. Priorytetem dla mnie jest OLED pod gierki a TV do salonu jest dla mnie zdecydowanie mniej ważny. Chciałbym kupić coś od Sony, użytkuję ich TV większą część swojego życia i jestem zadowolony. Jednak wiem ,że ta firma lubi sobie doliczać sporo hajsu za znaczek więc jak różnice w cenie będą duże to może zmienię zdanie. Do salonu myślałem nad x90 65 cali, koszt niecałe 5k więc na oleda zostaje mi 7k. I tutaj pytanie brać jakiegoś oleda 48 cali od Sony za 6k czy dużo tańsze LG? Czy ciąć na TV do salonu i zwiększyć budżet na oleda? Ogólnie lubię kupować coś gdzie stosunek ceny do jakości jest najlepszy tylko nie chce mi się doktoryzować z TV. Niedawno kupowałem laptopa i mam dość czytania przez kilka dni artykuły i fora aby wybrać optymalnie. A widzę ,że do salonu mogę kupić i 70 cali Philipsa za dobry hajs xd Ogólnie jak z tego budżetu zostanie to super, wydam na gierki. Cytuj Odnośnik do komentarza
malin1976 109 Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Jeśli gra nie działa w 60 fps to się ją wyrzuca z dysku a nie włącza upłynniacze Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Do salonu duży (75 cali) i dobry led (ew 65 to jeszcze ponad 2 tysia zostanie) https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-sony-led-ke75xh9005baep-uhd-4k-hdr-android-tv-procesor-x1?gclid=Cj0KCQiA-eeMBhCpARIsAAZfxZCeUGXMyhYDTVguW3xlEL_qe_lWAqC6yMYyFiFLUPo44XHe_4huuicaAoXTEALw_wcB Ja mam takiego od roku i jestem mega zadowolony (gierki na różnych konsolach + sport + streaming w wysokiej jakości) Do grania LG Oled https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-lg-oled-55c11lb-tv-4k-100hz-a9-gen4-dolby-vision-dolby-atmos?gclid=Cj0KCQiA-eeMBhCpARIsAAZfxZCD-Ga8F8Ii2Mg3_RQ2QraP_3MVBOlSG2jc1N16xPA-L3FUQMcnbm4aAlV8EALw_wcB Po opiniach z tego tematu (i nie tylko) LG to liderzy pod kątem jakość/cena w segmencie oled. Ja bym tak zrobił na twoim miejscu i olał już czytanie. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 21 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 @Ukukuki - Sony robi spoko LCD do salonu, ale tak jak kolega powyżej polecam 75cali. A do grania LG robi najlepsze jednak. Niby każdy ma matrycę LG, ale LG ma też dobrą elektronikę i najmniejszy input lag. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi