krzysiek923 1 592 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Jeszcze tylko dodam jako ciekawostkę, że TCL jako pierwszy wprowadził TV z Mini LED. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 4 godziny temu, krzysiek923 napisał: https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-tcl-65c735-65-qled-4k-144hz-google-tv-dolby-atmos-dolby-vision-dvb-t2-hevc-h-265 Nowy model, na ten rok. Są gdzieś recenzje?? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Problem z TCL byk zawsze taki ze na rynku EU to zawsze były zupełnie inne telewizory niż na rynku Azji/USA i wszystkie bolączki LCD można było dostrzec nawet w markerach. 2 lata temu sprawdzałem jeden z najwyższych modeli i już w markecie mocno było widać nierówno podświetlona matrycę, rozmazywanie, clouding, a co dopiero jakby człowiek go w domu włączył... Dlatego też każdy te telewizory olewał, czy się poprawiło nie wiem, ale pamiętam że nawet tamtego crapa HDTV Polska standardowo Rekomendowala xD Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 592 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 C825 ma bardzo dobre opinie w internecie, nie widziałem zarzutów pod kątem sprzętowym i właściwie wyróżnia się tylko jeden problem: oprogramowanie/system. Początkowo C825 były wypuszczane z Androidem, ale później wyprodukowane mają już zainstalowany soft Google. Cytuj Odnośnik do komentarza
boywrc 18 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Jest jeszcze C835 ale cena już zaporowahttps://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-tcl-led-65c835-qled-4k-144hz-google-tv-2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 (edytowane) https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-tcl-led-98c735-qled-4k-60hz-google-tv-2022 98 jest w tak dobrej cenie że rozważam sprzedaż 85.... ale na boga może ktoś z was ma pomysł jaki wall mount pod to znaleźć vesa 850x400 to nie jest coś co jest dostępne no i tu mam pewną zagwozdkę co zrobić. edit: dostałem info z TCL POLSKA że to vesa 400x400 mimo że cały internet mówi co innego i bądź tu mądry... Edytowane 17 Czerwca 2022 przez kislawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2022 No szacun panie, 26 tysi za telewizor Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 W dniu 17.06.2022 o 12:05, kislawa napisał: https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-tcl-led-98c735-qled-4k-60hz-google-tv-2022 98 jest w tak dobrej cenie że rozważam sprzedaż 85.... ale na boga może ktoś z was ma pomysł jaki wall mount pod to znaleźć vesa 850x400 to nie jest coś co jest dostępne no i tu mam pewną zagwozdkę co zrobić. edit: dostałem info z TCL POLSKA że to vesa 400x400 mimo że cały internet mówi co innego i bądź tu mądry... A to do filmów czy także i konsola? bo może lepiej JVC Dila + 130" Cytuj Odnośnik do komentarza
eloszki 109 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Znajomy kupił lg c1, ja mam b8 czyli i telewizor starszy i z niby gorszym procesorem. Sytuacja wyglada tak ze u niego wszystko działa dużo dużo wolniej niż na tym moim starociu. Ktoś robił taka przesiadkę i ma jakieś porównanie? Wydaje się ze jednak nie jest to normalne, ale cholera wie jak to zareklamować… Sam chciałem zrobić podobna zmianę, ale teraz coś słaba by to była zmiana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
Rash 204 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 2 godziny temu, eloszki napisał: Znajomy kupił lg c1, ja mam b8 czyli i telewizor starszy i z niby gorszym procesorem. Sytuacja wyglada tak ze u niego wszystko działa dużo dużo wolniej niż na tym moim starociu. Ktoś robił taka przesiadkę i ma jakieś porównanie? Wydaje się ze jednak nie jest to normalne, ale cholera wie jak to zareklamować… Sam chciałem zrobić podobna zmianę, ale teraz coś słaba by to była zmiana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Chodzi o działanie samego webosa? Jeśli tak to gdzie taka sytuacja ma miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza
kislawa 548 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 15 godzin temu, Fanek napisał: A to do filmów czy także i konsola? bo może lepiej JVC Dila + 130" Chciałem jedno rozwiazanie do wszystkiego, ale po namyśle zostawiam 85 do grania i do filmów kupię coś z nowych epsonów alb jvc i 126 cali. Cytuj Odnośnik do komentarza
eloszki 109 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 18 godzin temu, Rash napisał: Chodzi o działanie samego webosa? Jeśli tak to gdzie taka sytuacja ma miejsce? Cały systemdziała wolniej, netflix uruchamia się też 2 razy dłużej. Ogólnie zamulony mocno TV Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Na LG CX wszystko ładuje się jak zawsze, szybko i bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
eloszki 109 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Czyli pewnie ma zwalona sztuke, albo mój staroć tak zapierdala Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza
adasiulko 201 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Potrzebuję kupić telewizor maks 43 cale jako drugi tv, zastanawiam się czy jakiś Samsung czy może Sony? W opisach telewizorów Sony podają na rtveuroagd google tv, co to jest? To jest tożsame z android tv czy to coś innego nowego, lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 14 godzin temu, eloszki napisał: Czyli pewnie ma zwalona sztuke, albo mój staroć tak zapierdala Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk na c2 też tak średnio działa ten webos, tzn nie mam porównania ale czasami se lubi pokręcić jak się wchodzi w liste aplikacji bo netfliksy itp normalnie szybko odpala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 689 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Ten nowy webOS nie dość, że gorszy to i bardziej zamula. Na moim starym B7 lepiej działał niż teraz na G1. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
boywrc 18 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Potrzebuję kupić telewizor maks 43 cale jako drugi tv, zastanawiam się czy jakiś Samsung czy może Sony? W opisach telewizorów Sony podają na rtveuroagd google tv, co to jest? To jest tożsame z android tv czy to coś innego nowego, lepszego? Nowa nazwa Android TV, będzie pan zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Są gdzieś do ściągnięcia na usb jakieś plansze testowe do tv? Na drugim tv lcd wydaje mi się, że na szarym tle pojawiają się jakieś jaśniejsze pasy, czerń jest żyleta. Powiem Wam, że z tymi tv jest za przeproszeniem skur...... kumpel kupił XR 75" i też wyszły jakieś jaśniejsze pasy na matrycy oddał na reklamację do Sony i mu odrzucili reklamację bo podświetlenie spełnia jakieś wymogi i dla nich wszystko jest git. Poszarpał się z nimi trochę, a teraz poszedł do rzecznika praw konsumenta bo Sony odpisało, że decyzja serwisu jest ostateczna i niezmienna. Nie wiem czy są lepsze serwisy od Sony, ale mam nadzieję, że z moim XR się nic nie wywali. Kupuje człowiek za grubą kasę wydaje się dobrej klasy telewizor, tu takie cięcie w ciula. Cytuj Odnośnik do komentarza
voi tekku 119 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 (edytowane) Myślicie że warto brac ten model: https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/sony-kd65x85jaep-led-4k-goole-tv-sony.bhtml?gclid=CjwKCAjwwdWVBhA4EiwAjcYJEHiJCoMFGpJKTU7XVlQpzNv4Z32vk-MOjbLbZC3QAYE6fcu64kDW1RoC3uUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Wczoraj bylem w MM i sprzedawca nam go zachwalał mocno. Faktycznie obraz wyglądał calkiem spoko. TV ma byc głównie do gier (Switch i XSX), do ogladania piłki nożnej (apka Eleven) oraz Netflixy itp. Co myslicie? Brać go czy można jakiś lepszy w tych rozmiarach i cenie znaleźć (widze ze cena spadla dzisiaj do 4k w MM i ME). Edytowane 24 Czerwca 2022 przez voi tekku Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Są gdzieś do ściągnięcia na usb jakieś plansze testowe do tv? Na drugim tv lcd wydaje mi się, że na szarym tle pojawiają się jakieś jaśniejsze pasy, czerń jest żyleta. Powiem Wam, że z tymi tv jest za przeproszeniem skur...... kumpel kupił XR 75" i też wyszły jakieś jaśniejsze pasy na matrycy oddał na reklamację do Sony i mu odrzucili reklamację bo podświetlenie spełnia jakieś wymogi i dla nich wszystko jest git. Poszarpał się z nimi trochę, a teraz poszedł do rzecznika praw konsumenta bo Sony odpisało, że decyzja serwisu jest ostateczna i niezmienna. Nie wiem czy są lepsze serwisy od Sony, ale mam nadzieję, że z moim XR się nic nie wywali. Kupuje człowiek za grubą kasę wydaje się dobrej klasy telewizor, tu takie cięcie w ciula.Ale zaraz... Myślałeś że tv o takiej przekątnej będzie miał równomierne podświetlenie? Pomarzyć dobra rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 To nie chodzi, że mam mieć ideał obraz bo takich telewizorów nie ma, ale wiesz jak patrzysz ta ciemniejszą scenę w tv i widzisz pionowe jaśniejsze pasy to trochę słabo. Jestem w stanie wybaczyć pewne niedociągnięcia ale to po prostu wygląda fatalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Godzinę temu, voi tekku napisał: Wczoraj bylem w MM i sprzedawca nam go zachwalał mocno bo ma prikaz je wypchnąć ze sklepu i za to bonus Cytuj Odnośnik do komentarza
voi tekku 119 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 19 minut temu, messer88 napisał: bo ma prikaz je wypchnąć ze sklepu i za to bonus Pewnie tak, stąd moje pytanie czy TV wydaje sie spoko? Myslalem tez o LG OLED 55C1, ale zobaczylem w sklepie i chyba wole wiekszy LCD Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 ja ostatnio wziąłem oleda i bym nie chciał nic innego nawet kosztem rozmiaru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi