Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Noob kupuje telewizor bądź monitor pod PS5/XSX

Featured Replies

• Odpowiedzi 19,8 tys.
  • Wyświetleń 1,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wyobraźcie sobie że pracujecie w takim Media Markecie i przychodzi taki typ nazwijmy go dla przykładu BiBOlino (postać fikcyjna, zbieżność nazw kompletnie przypadkowa) po telewizor, wyciąga z torby pł

• Bartolinsky
    Bartolinsky

@gtfan jak te kropki po edycji postów są wołaniem o pomoc w alfabecie morsa, bo żonka zobaczyła co wypisujesz to tu masz ściągę byczku.       

• 5 złych decyzji w pakiecie. 

Opublikowano

Na moim LG B8 zaczęły się pojawiać czarne pasy. Jakby było wypalenie. Pewnie nie można nic z tym zrobić...

Zaczynam rozglądać się za nowym tv. Co polecacie? LG najnowsze? Samsung? Mam 55, ale zaczynam myśleć o większym

Opublikowano
20 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

No ja też miałem B8 ( martwe piksele ponad 60) i przeszedłem na C3. Więc tylko to jestem w stanie polecić. 

I jak różnica? Wiadomo, że nowy itd, ale zauważę jakieś duże różnice w obrazie?

Opublikowano
7 minut temu, Basior napisał(a):

I jak różnica? Wiadomo, że nowy itd, ale zauważę jakieś duże różnice w obrazie?

Wiesz, obraz jest już na tyle dobry, że chyba przeskoku nie bedzie prędko i bardzo zauważalny jeśli chodzi o obraz. Za to jest hdmi 2.1 i można grać powyżej fhd w 120fps jak gra ma opcje takie. Ostatnie też testowałem Starfield na b8 i c3 po ostatnim patchu i na b8 zamula, a c3 chodzi płynnie jak zloto.  Różnice zauważyłem za to w filmach dzięki trybowi filmmaker. Ja jestem mega zadowolony. Trzeba tylko umiec dostrzec szczegóły, które z modelu na model są wprowadzane. 

Ja kupiłem też no bo piksele, tak to bym dalej siedział na b8 pewnie i był zadowolony, bo to nie rewolucja tyli już ewolucja z przydatnymi opcjami.

Opublikowano

Witam.
Może ktoś polecić dobry monitor 1440p/120Hz z HDMI2.1, 27'', najlepiej żeby wspierał VRR w PS5.

Monitor głównie pod strzelanki, budżet do 2k, ale im mnie tym lepiej :P

Opublikowano
5 godzin temu, Mustang napisał(a):

To fajne te B8, takie nie za trwałe. TV powinien służyć bezproblemowo przez więcej niż 5-6 lat.

Powinny. W moim po 4 latach z dnia na dzień pojawiła się pozioma linia na środku. Po 2 próbach "odświeżania pikseli" tv wyłączą się po kilku sekundach. Co prawda kilka tys godzin miał nabite, ale od tv za 7 tys oczekiwałem więcej. W drugim pokoju śmiga sony w756. Nabite z 3 razy tyle godzin co b8, ale działa bez zastrzeżeń.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Miał ktoś problemy z c+ online na telewizorach samsunga? Wczoraj zainstalowałem apke i jak na lg wszystko ładnie śmiga tak na samiku za cholere nie idzie odpalić aplikacji. Wyprdala jakiś error i kupa. Zgłosiłem problem na infolini c+ ale te łosie  na pewno nie są w stanie nic z tym zrobić. 

Opublikowano

Ehh pierwszy raz Oledzik od LG zaczał sie psuć w czym innym niż matryca :reggie:

Randomowe wyłączenia nawet na mniej niż sekunde + czasami nie chce się właczyć :D

LG C3 - czy ktoś już to miał po najnowszym updejcie?

Opublikowano
Godzinę temu, KOŁD napisał(a):

Ehh pierwszy raz Oledzik od LG zaczał sie psuć w czym innym niż matryca :reggie:

Randomowe wyłączenia nawet na mniej niż sekunde + czasami nie chce się właczyć :D

LG C3 - czy ktoś już to miał po najnowszym updejcie?

U mnie wszystko oki. 

Opublikowano

Mam pytanie: używam stareńkiego LGka sprzed 10 lat i myślę nad zakupem nowego. Widziałem jednak tu i ówdzie u znajomych, że ruch w filmach na nowych telewizorach jest przyspieszony i wygląda to tragicznie (tak jakby film działał w większej liczbie fpsów). Wiem, że nowe LGki miały takie coś jak tryb Real Cinema, ale jak to wygląda w innych firmach?

Myślę nad jakimś Samsungiem (np. takim), ale boję się wpakować w sprzęt, który nie wie jak mają ruszać się filmy.

Dajcie znać proszę.

Opublikowano
4 minuty temu, Wojtq napisał(a):

Mam pytanie: używam stareńkiego LGka sprzed 10 lat i myślę nad zakupem nowego. Widziałem jednak tu i ówdzie u znajomych, że ruch w filmach na nowych telewizorach jest przyspieszony i wygląda to tragicznie (tak jakby film działał w większej liczbie fpsów). Wiem, że nowe LGki miały takie coś jak tryb Real Cinema, ale jak to wygląda w innych firmach?

Myślę nad jakimś Samsungiem (np. takim), ale boję się wpakować w sprzęt, który nie wie jak mają ruszać się filmy.

Dajcie znać proszę.

Chyba  w każdym nowym tv masz funcke on/off upłynniacza .

Bierz SONY i bądz spokojny.

Opublikowano

Wstępnie, po ,,technologiczno-cenowej" burzy mózgów, którą sobie niedawno zrobiłem w kwestii doboru idealnego dla mnie 85-calowego TV do pokoju, zdecydowałem się na kontr-technologię w stosunku do OLEDów, na dwa modeli TV. I teraz muszę wybrać, który to będzie konkretnie. Gdybym dysponował większą kwotą być może kupiłbym OLED TV 85/86 cali, jednakże na rynku TV tej kategorii monopol mają prawie że tylko LG (a ta marka mnie obecnie nie interesuje; LG nie do końca spełniło moje oczekiwania jako OLED 65calowy, który posiadam), SONY bardzo, bardzo rzadko się pojawia, najczęściej w 55 cali i 75, no ale to dla mnie temat zbędny. Mam w budżecie 15000zł na TV 85 cali właśnie, łącznie z kalibracją i montażem. Który byście z tej dwójki wybrali? Co polecacie?

Mini LED QLED Sony Bravia 7 85 Cali K-85Xr70

https://www.ceneo.pl/169100496

Model na obecny sezon, praktycznie świeżynka technologiczna, ale mało się różniąca na swoją korzyść w stosunku do poniższego modelu. Jak się kupi wcześniej to i rzekomo zwrot będzie 1500zł z tego modelu (zależy gdzie się sprzęt kupi) to i na kalibrację w HDTV starczy. XD

Telewizor Mini LED Samsung QE85QN95C 85 cali 4K UHD

https://www.ceneo.pl/149773848

Samsung to najlepsza na świecie wśród producentów TV w technologii LCD, Mini-LED i QLED marka. Niejeden specjalista z tej branży mi o tym mówił. Coś chyba w tym jest. Nikt nie robi od Samsunga Mini-LEDów i QLEDów właśnie. 

Ogólnie telewizor przeznaczony na powiedzmy to: 80% czasu spędzanego z wysokiej jakości treścią filmowo-serialową, czy to ściąganą (pliki np. po 80 GB), czy to z płyt 4K, czy Streamingu w najwyższych jakościach. 20% to czas spędzany na takim sprzęcie z grami video, YT etc.

Opublikowano
2 godziny temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):

Wstępnie, po ,,technologiczno-cenowej" burzy mózgów, którą sobie niedawno zrobiłem w kwestii doboru idealnego dla mnie 85-calowego TV do pokoju, zdecydowałem się na kontr-technologię w stosunku do OLEDów, na dwa modeli TV. I teraz muszę wybrać, który to będzie konkretnie. Gdybym dysponował większą kwotą być może kupiłbym OLED TV 85/86 cali, jednakże na rynku TV tej kategorii monopol mają prawie że tylko LG (a ta marka mnie obecnie nie interesuje; LG nie do końca spełniło moje oczekiwania jako OLED 65calowy, który posiadam), SONY bardzo, bardzo rzadko się pojawia, najczęściej w 55 cali i 75, no ale to dla mnie temat zbędny. Mam w budżecie 15000zł na TV 85 cali właśnie, łącznie z kalibracją i montażem. Który byście z tej dwójki wybrali? Co polecacie?

Mini LED QLED Sony Bravia 7 85 Cali K-85Xr70

https://www.ceneo.pl/169100496

Model na obecny sezon, praktycznie świeżynka technologiczna, ale mało się różniąca na swoją korzyść w stosunku do poniższego modelu. Jak się kupi wcześniej to i rzekomo zwrot będzie 1500zł z tego modelu (zależy gdzie się sprzęt kupi) to i na kalibrację w HDTV starczy. XD

Telewizor Mini LED Samsung QE85QN95C 85 cali 4K UHD

https://www.ceneo.pl/149773848

Samsung to najlepsza na świecie wśród producentów TV w technologii LCD, Mini-LED i QLED marka. Niejeden specjalista z tej branży mi o tym mówił. Coś chyba w tym jest. Nikt nie robi od Samsunga Mini-LEDów i QLEDów właśnie. 

Ogólnie telewizor przeznaczony na powiedzmy to: 80% czasu spędzanego z wysokiej jakości treścią filmowo-serialową, czy to ściąganą (pliki np. po 80 GB), czy to z płyt 4K, czy Streamingu w najwyższych jakościach. 20% to czas spędzany na takim sprzęcie z grami video, YT etc.

Poszukaj Sony mini leda z 2023 ale z wyższej serii niż 7.

Opublikowano

No i w końcu wielki skurczysyn zajął swoje honorowe miejsce :obama:

IMG20240705085419.jpg

Świeżo po przeprowadzce, wszystko na kartonach, ale ścianka RTV miała absolutny priorytet w aranżacji :gigachad:

I jedna rzecz. Zakup soundbara z subem to był świetny pomysł - w połączeniu z telewizorem w trybie Q-symphony przepaść w jakości dźwięku względem samych pierdów z telewizora nie do opisania. Myślę jeszcze nad dwoma dodatkowymi głośnikami za kanapą, ale kwota 999 zł trochę mnie odstrasza. 

Edytowane przez ginn

Opublikowano

Podziwiam jak ktoś może korzystać z wbudowanych głośników. Ile to cali, 77?

Btw. Odpalał ktoś już update na LG? Prawie 1,5GB waży.

Opublikowano
54 minutes ago, ginn said:

No i w końcu wielki skurczysyn zajął swoje honorowe miejsce :obama:

Świeżo po przeprowadzce, wszystko na kartonach, ale ścianka RTV miała absolutny priorytet w aranżacji :gigachad:

I jedna rzecz. Zakup soundbara z subem to był świetny pomysł - w połączeniu z telewizorem w trybie Q-symphony przepaść w jakości dźwięku względem samych pierdów z telewizora nie do opisania. Myślę jeszcze nad dwoma dodatkowymi głośnikami za kanapą, ale kwota 999 zł trochę mnie odstrasza. 

Jak mówisz o samsungach tylnych z atmosem to polecam w opór mimo ceny, robia świetna scene i do tego wbrew temu co piszą w necie bo dobrym ustawieniu poziomów potrafia zagrac naprawdę głośno 

Opublikowano
1 hour ago, Square said:

Podziwiam jak ktoś może korzystać z wbudowanych głośników. Ile to cali, 77?

Ja korzystam, do słuchania dialogów mi wystarczy, nie jestem fanem kina akcji. Do tego sąsiedzi pewnie też to doceniają. 

A do poważnego grania zawsze mogę założyć słuchawki. 

Opublikowano

Mam podobnie to filmów czy seriali dźwiek z tv wystarcza, do grania tylko słuchawki na głowie :)

Ziomek w domu ma soundbar i do tego kilka głośników dołożonych gra to zacnie, ale żeby z tego skorzystać w bloku to sąsiedzi muszą być wyrozumiali.

Opublikowano

Wiadomo, subwoofer skręcony mocno być musi w bloku. Ale przestrzenny dźwięk i całkiem spoko atmos jednak robi różnicę nawet przy normalnym słuchaniu. Jeszcze jakby wydarzenia sportowe częściej nadawali chociaż w 5.1, a nie stereo to też by było spoko.