Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
12 minut temu, Yap napisał:

Chcialbym Burnouta. Dwa razy wiekszego od Paradise City + BSI razem wzietych. Zadnych symulacji, zadnych udziwnien. Czysty fun i destrukcja na poteznej konsoli.

A ja Burnouta, ale bez tego poyebanego otwartego miasta. Fajnie się grało, ale miałem odczucia kolejnego nfs-a.

• Odpowiedzi 35 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano

Też tak średnio mi leżą otwarte miasta w wyścigach. Wolę coś na kształt starych części albo Need for Speed: Underground. Wybierasz wyścig i jedziesz. A wyścigi traktują otwartą mapę jako sztuczne wydłużenie rozgrywki. Masz wyścig w jednym miejscu i musisz spędzić chwile aby dojechać do następnego. Dużo bardziej wolałbym to w formie menu i wybierania wyścigów albo chociaż niech dadzą wybór. Tak mnie to denerwuje ,że nie mogę się w takie gry wkręcić. 

Opublikowano

Moze sie zle wyrazilem - z dwa razy wiecej atrakcjami niz e BP i BSI razem wzietymi. Moim ulubionym Burnoutem jest Revenge.

Opublikowano

A ja chciałbym nowego Ninja Gaiden, takiego o którym można by śmiało powiedzieć, że jest najgodniejszym z godnych następców mesjańsko-legendarnego POTĘŻNEGO Ninja Gaiden Black:banderas:

Opublikowano
9 minut temu, Yap napisał:

Moze sie zle wyrazilem - z dwa razy wiecej atrakcjami niz e BP i BSI razem wzietymi. Moim ulubionym Burnoutem jest Revenge.

Revenge był fajny, ale przez próbę urealnienia filtrami map wszystkie wydawały mi się podobne i nijakie. B3, to jednak mój ideał jeśli chodzi o ścigałki. Nawet dłuższy czas po premierze PS3 odpalałem b3 i quick race. Wybierałem mapę, samochód i jazda. To co teraz oferuje mi Modern warfare. Pół godziny zabawy i odchamienia. 

Teraz, Czezare napisał:

A ja chciałbym nowego Ninja Gaiden, takiego o którym można by śmiało powiedzieć, że jest najgodniejszym z godnych następców mesjańsko-legendarnego POTĘŻNEGO Ninja Gaiden Black:banderas:

Tak:touche:

Opublikowano

Co chciałbym na nowej generacji z dawnych zasłużonych marek? Kontynuacje takich sztosów jak:

Sleeping Dogs

JadeEmpire

Mercenaries

Aż się podjarałem na samą myśl :obama:

Opublikowano

Przeglądając jakie gry wymieniliście, to tak: Mercenaries - wątpliwe, ale nie totalnie niemożliwe, Criterion robi nowe IP, więc kolejny Burnout jest bardzo mało prawdopodobny, Bioware może kiedyś wróci w jakiś sposób do Jade Empire, przynajmniej EA nadal zachowuje trademark*, Ninja Gaiden -  KOEI pewnie kiedyś wróci do IP, tymczasem kują Nioha, póki gorący, hehe. Sleeping Dogs? Zero szans raczej, samo UFG jest [*], IP też ma skomplikowaną historię.

EA w w najbliższej przyszłości planuje kilka rzeczy: odświeżenie swoich IP, nowe IP oraz kontynuacja gier-usług (i dalsze korzystanie z praw do SW, Fallen Order 2 był klepnięty jeszcze przed premierą).

Opublikowano

Ja już tak wymieniamy co do powrotu marek . To mam nadzieję z PG z nowym FH pójdzie w stronę PGR . Robią sobie tego RPG więc będę mogli zaszaleć z otwartym światem ,a FH wrzucić na tory PGR :miasta ,warunki atmosferyczne, do(pipi)ane zniszczenia samochodzików .

Opublikowano

A wiadomo co sie dzieje z marka Vigiliante 8? Pamietam, ze za dzieciaka zagrywalem sie w to jak gupi. Dziwie sie, ze nie zostala jeszcze reaktywowana. Dobra pozycja pod multi. 

Opublikowano

o jezu ale to były wyścigi :fsg: zaraz obok Colin 2.0, PGR4 i FH moja ulubiona ścigałka 

brakuje mi tego typu gier teraz

Opublikowano
  • Autor

Jeśli jesteśmy już przy życzeniach, to mi marzy się powrót:

- Fable z tym charakterystycznym baśniowym klimatem i wyspiarskin humorem

-  PGR tak jak koledzy piszą, bo xboxowi nie zaszkodziłaby dla urozmaicenia 3 seria wyścigowa

- stary dobry Mass Effect, to chyba jedyna gra której jesten pewny że powróci bo z tego co wiemy Bioware pracuje nad nową odsłoną.

Opublikowano
6 minut temu, ASX napisał:

- Fable z tym charakterystycznym baśniowym klimatem i wyspiarskin humorem

99% szans na to, że się potwierdzi. MSowi brakuje open world'a w portfolio gier. Sens marketingowy i biznesowy jest, na pewno dłubią przy tym.

Zaś co do wykupywania gier na wyłączność, to obecne trendy są takie, że raczej rok eksluzywności, niż pełen exclusive. Z drugiej strony, kupno studiów wskazuje, że MS woli opierać się na własnych siłach w tej materii.

Opublikowano
  • Autor
40 minut temu, aph napisał:

99% szans na to, że się potwierdzi. MSowi brakuje open world'a w portfolio gier. Sens marketingowy i biznesowy jest, na pewno dłubią przy tym

Brakuje im openworlda w stylu gier sony, zgadzam się bo kilka innych gier w otwartym swiecie mają.

Co do kupowania exów, to Spencer kilka lat temu jasno powiedział że nie zamierzają kupować czasowych exów bo to antykonsumenckie i jak do tej pory dotrzymuje słowa.

Opublikowano
3 minuty temu, Figuś napisał:

Na netflixie ;)

I Blu Ray

Jak oni bulwa zamiast dawać 60fps i zniszczenia otoczenia będą ścigać się z pc na rozdzielczości, to uważam tą generację za straconą:facepalm:

Opublikowano
  • Autor

To samo pisali forumowi eksperci przed premierą KOXa, wtedy czytalem że 4K będzie co najwyżej na YT i przy patrzeniu w podłoge, że będą musieli ciąć detale żeby osiagnąć 4k itp. teksty.

A potem wyszła weszedł xbox one x i zamknął usta niedowiarkom

Opublikowano

No i poza paroma wyjątkami przez ta z dupy wojnę na rozdzielczość trzeba grać w 25 fpsach z wyłączonymi efektami i grafiką. No ale podobno "tego chcą gracze". (pipi) że taki Control prezentuje się 10 razy lepiej gdy chodzi w niższej rozdzialce, ale za to w 60 fpsach, dajmy skalowane 4k w 15!

Edytowane przez easye

Opublikowano
5 minut temu, ASX napisał:

To samo pisali forumowi eksperci przed premierą KOXa, wtedy czytalem że 4K będzie co najwyżej na YT i przy patrzeniu w podłoge, że będą musieli ciąć detale żeby osiagnąć 4k itp. teksty.

A potem wyszła weszedł xbox one x i zamknął usta niedowiarkom

Chodzi o to, że producenci gier będą specjalne ograniczać gry żeby pójść na łatwiznę z tekstem "no przecież chcieliście 8k".

Ja mam na to wywalone, przy zapowiadanej mocy nowych konsol to ja chcę płynnej rozgrywki, dużych map jeżeli taką przyjmują koncepcję i (pipi) fizyki minimum jak w Breath of the wild.

Opublikowano
  • Autor

No to musisz miec ewentualne pretensje do producentow gier, bo chyba nie będzie żadnego zewnetrznego nacisku na robienie gier w 8k. Developerzy tak jak teraz będa mieli wolna ręke co zrobią z mocą konsoli.

A o 60fps jestem spokojny, przynajmniej jesli chodzi o gry first party, kto jak kto ale MS udowodnił w tej generacji że jest chyba jedynym wydawcą obok Nintendo ktory przykłada uwage do wysokiego klatkarzu, czesto kosztem dodatkowych wodotrysków graficznych. I nie zapowiada się żeby w przyszłej generacji coś się zmieniło, bo nawet Halo Infinite - tytuł startowy zapowiedziany jest jako gra w 60fpsach.

Edytowane przez ASX

Opublikowano

Wybór między 8k/30, 4k/60 i fhd/120 brzmi jak plan. 8k to 4razy więcej pixeli niż 4k, GPU jest tylko 2x mocniejsze jak w koksie. Tak więc te 8k to tak samo jak 4k na ones czyli skalowanie, blu-ray, youtuby netflixa.