Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ej, ale to chyba normalne że jak gra się dobrze sprzeda, to powstaje kolejna część, a jak się sprzeda kiepsko, to nie powstaje kolejna część. Mimo wszystko, pieniądze są dla wydawców dość ważne Aha, jak to w końcu jest z tą częstotliwością wydawania sequeli? Bo z jednej strony jest zarzut że te sequele wychodzą zbyt rzadko, z drugiej strony, że są klepane do porzygu. Czyli tak co 3-5 lat to jest zbyt rzadko czy może już zbyt często, do porzygu? Bo już się pogubiłem.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. I nawet z takim slabym sony xbox nie moze wyjsc na prosta. Kurtyna.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 minutę temu, Czokosz napisał(a):Gearsy i Forza są zajebiste, więc nie rozumiem o co ta przypierdolka.No o to że nie ma ich na PlayStation.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor IMO w ostatnich latach IMO było zdecydowanie za mało Halo, Gearsów czy Fallouta, więc jeśli teraz faktycznie zwiększy się częstotliwość wydawania nowych odsłon to wydaje mi się że żaden fan się nie obrazi.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 9 minut temu, Mejm napisał(a):kupi wszystko ze znaczkiem xboxaAhahaha wy nie macie wstydu xd lataliscie po każde guwno z logo Sony. Wciskaliscie ludziom że Portal to najlepszy handheld, pro to poziom 4090. Zamawialiscie napędy z Zanzibaru.Nie kupiliście tylko Astrobota Sarosa i Ds2
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Teraz, ASX napisał(a):IMO w ostatnich latach IMO było zdecydowanie za mało Halo, Gearsów czy Fallouta, więc jeśli teraz faktycznie zwiększy się częstotliwość wydawania nowych odsłon to wydaje mi się że żaden fan się nie obrazi.Napisalem dokladnie to samo. Ze dla fanow czyli stalej bazy git. Tylko, ze dyskusja jest o przyciaganiu nowych uzytkownikow i poszerzaniu zasiegu. A tymi trzema kotletami tego nie zrobia bo mlode pokolenie gra w Fortnieta na pc. Trzeba sie zaczac godzic, ze rynek jest wysycony.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Prędzej nowych użytkowników przyciągnie nowa Forza, Fallout, Fable, Gearsy, Halo, a nie nordycka trylogia o kobiecie chorującej na schizofrenię albo gra o formowaniu dzbanków. Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez Czokosz
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 8 minut temu, Mejm napisał(a):I nawet z takim slabym sony xbox nie moze wyjsc na prosta. Kurtyna.Nic dziwnego skoro fanbaza wszystko łyknie i będzie białorycerzyć w internecie. Nawet ostatni tydzień - plotki o Xboxie zamykającym studia? Kek, jakie cwele, pół internetu pisze "Xbox is dead". Plotka, że Sony zamyka studia? No tak, taka kolej rzeczy, pewnie teraz przesuną wszystkich do robienia bengerów pokroju nowego GoWa, a i może remake MGSa od Bluepoint i Bloodborne 2 będą, super decyzja, pół internetu pieje, że teraz to dopiero będzie super. A co do tego kupowania wszystkiego ze znaczkiem: czy to nie fani PlayStation rzucili się na martwe PSVR i Portala, który podobno jest najlepszym handheldem w dziejach ludzkości? Już nie wspomnę o wariatach kupujących piloty do PS, a i tacy na forum się znaleźli. Najpierw wyfarmić plusiki na pilocie ze znaczkiem, a potem iść do CW i napisać "a pamiętacie TV TV TV hehe" xD No nie wymyślisz choćbyś chciał.Także tak, po PS4 rozstanie z Sonką było dla mnie słuszną decyzją, a obecna generacja w nawet minimalnym stopniu nie spowodowała, żebym żałował tej decyzji. No, może dwóch gierek szkoda, ale oh well, jakoś przeżyję.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Autor 3 minuty temu, Mejm napisał(a):Napisalem dokladnie to samo. Ze dla fanow czyli stalej bazy git. Tylko, ze dyskusja jest o przyciaganiu nowych uzytkownikow i poszerzaniu zasiegu. A tymi trzema kotletami tego nie zrobia bo mlode pokolenie gra w Fortnieta na pc. Trzeba sie zaczac godzic, ze rynek jest wysycony.No też mi się tak wydaje, nawet pisałem o tym że wydaje mi się, że bardziej dlatego zrobili z tych Gearsów konsolowego eksa by zadowolić starych pryków jak my, niż próbować przyciągać jakiś nowych użytkowników, których za bardzo nie ma skąd brać.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 6 minut temu, RoL napisał(a):Aha, jak to w końcu jest z tą częstotliwością wydawania sequeli? Bo z jednej strony jest zarzut że te sequele wychodzą zbyt rzadko, z drugiej strony, że są klepane do porzygu. Czyli tak co 3-5 lat to jest zbyt rzadko czy może już zbyt często, do porzygu? Bo już się pogubiłem.Największy minus to czas potrzebny na zrobienie bezpiecznego sequela, bo co innego gdyby np. GoW Ragnarok wyszedł 2 lata po GoW 2018, po kolejnych 2ch latach Laufey i developer wycisnął wszystko z formuły, a co innego czekanie 4 lata na lepszy ale mało wnoszący sequel. W poprzednich generacjach dostawało się 3-4 bezpieczne sequele a jeśli jakiś sprawdzony developer siedział nad projektem więcej niż 3 lata to oznaczało że pichci coś nowego a nie powtórkę z rozrywki.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Gracze są straszni, od zbawcy do szatana w kilka dni. Jak na razie mamy plotki o zwolnieniach w dziale Xbox'a, bo "xbox ma być mniejszy", może jednak trzeba poczekać na jakieś konkrety kogo dokładnie dotkną zwolnienia i zamknięcia.Teraz takie wróżenie z fusów, bo nic nie wiem.Opcja 1 - Po zakupie Bethesda i Acti, firmy te zachowały sporą autonomię do tego całe XGS, więc podejrzewam, że jest w nich sporo dublujących się działów, wydziałów, jak prawny, finansowy, kadrowy itd. Możliwe, że zmniejszenie struktury Xbox'a zacznie się więc od tych działów nazwijmy to administracyjnych i nie koniecznie dotknie bezpośrednio twórców. I wszystkie te zagadnienia trafią do jednego podmiotu obejmującego całą strukturę xbox'a.Opcja 2 - W ostatnich kilku latach wydajesz ponad 100mld na zakupu studiów, kończy się bycie "nieznaczącym" działem w strukturze MS, tylko działem w który zainwestowano górę kasy i na się pojawić chociaż światełko w tunelu "zarabianie kasy". Część zakupionych deweloperów wydaje swoje gry, i są poddawane weryfikacji jeśli chodzi o zyski i odbiór społeczny. Jeśli nie jest dobrze, to czasem trzeba podejmować drastyczne decyzje. Microsoft to nie jest Polska, gdzie przez lata dokłada się do nierentowych kopalni, które wykazują wielomilionowe straty, a udaje się, że jest dobrze. To gigantyczna korporacja która ma przynosić zyski akcjonariuszom.Możliwy jest też mix obu opcji powyżej. No chyba, ze wszyscy tam powariowali i nikt nie wie ci się dzieje, ale może to też jakaś droga. Jak mawiał Littlefinger - Chaos to drabina Edytowane 27 minut temu27 min przez tedi007
Opublikowano 52 minuty temu52 min Mam już tego dosyć. Codziennie to samo.Podpisałem się pod tą petycją gears na ps5.
Opublikowano 29 minut temu29 min Godzinę temu, devilbot napisał(a):Ale się nie sprzeda bo nie wychodzi Zresztą takie odbicia i zniszczenia otoczenia nie poszły by na architekturze ps5 i mocno trzeba by było grę ciąćChyba zapomniałeś o Xbox Series S
Opublikowano 27 minut temu27 min 1 minutę temu, nikt napisał(a):Chyba zapomniałeś o Xbox Series SNie chodziło mi o moc tylko o architekture. Programowanie na ps5 w tej generacji to koszmar dlatego gry działają i wyglądają słabiej
Opublikowano 26 minut temu26 min Teraz, devilbot napisał(a):Nie chodziło mi o moc tylko o architekture. Programowanie na ps5 w tej generacji to koszmar dlatego gry działają i wyglądają słabiejSerio? Ja myślałem że jest odwrotnie.Nawet AI podpowiada że PS5 jest łatwiejsze w programowaniu. Oni od czasu PS3 totalnie zmienili podejście do tego tematu. CDP to często podkreślało.Na Xboxa muszą brać pod uwagę jeszcze Series S. Edytowane 24 minuty temu24 min przez nikt
Opublikowano 13 minut temu13 min Nieprzyjazna architektura była w czasach PS3. PS5 i XSX nie mają tego problemu. Porty są często outsource'owane. Jedne studia portingowe znają się na rzeczy, inne niekoniecznie.