Skocz do zawartości

God of War: Ragnarok

Featured Replies

Opublikowano

Ale dzban ze mnie. Premiera juz 9 a nie 19  :szekle:

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 233,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• W sumie standardowo: do tematu w Graczpospolitej nie każdy zagląda, a może kogoś zainteresuje.   God of War: Ragnarok [PS5] Mocno ogólnie, bez Spoilerów, nawet screeny z początku przygo

• U mnie jeszcze więcej

• tak czytam w swoim zeszyciku walenia w chu ja w robocie i widze, ze dawno nie bylo sraczki.   rano za telefon do szefa i lecimy do midgardu.

Opublikowano

Chyba kogoś poniosło, ale jeżeli są zbliżone poziomem choćby w połowie, to z dużą przyjemnością ukończę wszystkie.

Opublikowano

Jak widzicie na YT jakiś film dotyczący God of Wara, polecam kliknąć 3 kropeczki pod filmem i pacnąć opcje 'nie interesuje mnie to', bo już jeden podejrzany thumbnail mi się pojawił na głównej xd

Opublikowano

Taaa, też już kilka razy mi się podejrzane filmiki na jutubie pojawiły. Strach tam wchodzić. 

Opublikowano
4 godziny temu, Pupcio napisał:

Przecież to dalej były  gry z ps4 i zrobili z nich exy na ps5 żeby nie było, że nie ma nic ekskluzywnego na premiere sonki 5

Skąd takie info? Pierwsze słyszę no, choć nie będę się o to zabijał

. Nie wiem czy grałeś w Ratcheta, ale graficznie szczególnie w trybie 4k + RT + 40ks jest przepiękny. 

Opublikowano

W ratcheta nie grałem, tylko w demonsy chwile. No i są to ładne gry nawet się z tym nie kłóce ale chyba mi nie powiesz że skoro sonka 4 odpala gowa i horizona to nie odpali demonsów i ratcheta

Opublikowano
2 minuty temu, Pupcio napisał:

W ratcheta nie grałem, tylko w demonsy chwile. No i są to ładne gry nawet się z tym nie kłóce ale chyba mi nie powiesz że skoro sonka 4 odpala gowa i horizona to nie odpali demonsów i ratcheta

Dla mnie graficznie Ratchet w 4k z RT >>>> GoW na Ps4.
Wydaje mi się, że efektu wow graficznego nie będzie już jakiegoś wielkiego w tej branży, na polu tradycyjnego gejmingu. 

Opublikowano

Możliwe że masz racje  :nosacz2: ehh kiedyś to były przeskoki w generacjach. Dobrze że jest nintendo, u nich dopiero etap ps2/ps3 więc jeszcze będzie widać przeskok :nosacz3:

Opublikowano
6 minut temu, balon napisał:

Skąd takie info?

remake Demon's Souls powstawał na devkitach PS4, a o Ratchecie wypowiedzieli się inni developerzy, którzy powiedzieli że gra spokojnie mogłaby zadziałać na starszych sprzętach bez superszybkiego SSD.

I nie jest to żaden zarzut, bo niemal wszystkie dzisiejsze gry można bardzo prosto zeskalować w dół, tak aby nawet słabszy sprzęt dał radę je odpalić, a gry crossgeneracyjne nadal potrafią wyglądać przepięknie, czego przykładem jest np. Forbidden West. Dlatego gadki o wierze w generacje, to było czyste marketingowe pierdolo, które miało przede wszystkim usprawiedliwić zakup nowego sprzętu, niż faktyczna decyzja projektowa. A na prawdziwie nextgenowe gry, które faktycznie nie dałyby radę odpalić stare sprzęty jeszcze trochę poczekamy.

Opublikowano

2300 za upgrade gier które by chodziły w 30/1080 bez niektórych efektów i z długimi loadingami? Interes życia. Ludzie kupują karty za 9k by mieć więcej fpsów.

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

Ratchecie wypowiedzieli się inni developerzy, którzy powiedzieli że gra spokojnie mogłaby zadziałać na starszych sprzętach bez superszybkiego SSD

Jeśli mówisz o filmiku od deva odpowiedzialnego za gry Lego to ze swojego oryginalnego filmiku wywalił fragmenty gdzie po uderzeniu kluczem w kryształ zmienia się otoczenie (bo kompletnie nie pasowało to do jego tłumaczenia) a jako przykład podobnego zabiegu dał grę Lego z PS3 która jest nieporównywalnie mniejsza i brzydsza od Ratcheta ale gdzie jego metoda była by prostsza do ogarnięcia, bo PS3 ma tylko ~400 MB RAMu więc HDD/płyta może go w miarę szybko wypełnić (powiedzmy że tylko 200 MB się zmienia więc to potrwa max 5 sek). W przypadku PS4 gdzie jest do dyspozycji 5.5 GB dla gier 'podmiana' nawet 2 GB by trwała min. 20 sek. (w najlepszym wypadku) więc kompletnie by to nie działało i trzeba by było bardzo mocno kroić jakość assetów lub wczytywać je na początku w beznadziejnej jakości (jak w grach na UE).

Opublikowano

nie oglądałem tego filmiku, widziałem tylko wypowiedź developera TT gdzie uważał że to zmienianie światów mogłoby zadziałać nawet na PS3. Ale to co piszesz brzmi sensownie i faktycznie mógł się mylić

Opublikowano

Ktoś oglądał te analizy graficzne? Jestem ciekaw czy w przypadku ps5 60 vs 30 klatek to tylko kwestia dynamicznej rozdzielczości czy też różnica w jakości grafiki. Nie ma co , początek i koniec roku to same mięsko dla graczy , dopiero skończyłem Gotham knights a tu jeszcze czeka MW2 i Bayo 3 . Teraz znowu cały miesiąc tydzień w tydzień coś co mnie interesuje plus taka bomba jak God Of War , Elden ring pewnie nie przeskoczy ale liczę na top 3 tego roku.

Opublikowano

Ten Elden Ring zawsze pozostanie zagadką, co tym ludziom w tych redakcjach się stało.

Opublikowano
1 minutę temu, Rtooj napisał:

Ten Elden Ring zawsze pozostanie zagadką, co tym ludziom w tych redakcjach się stało.

Za późno pewnie dostali grę i mamy oceny bez poznania całości. 

Opublikowano
Teraz, messer88 napisał:

Za późno pewnie dostali grę i mamy oceny bez poznania całości. 

To jedno, ale ile kłamstw w tych recenzjach było, że każdy m2 gry jest jak wyjęty z obrazu, że gra na każdym kroku zachwyca i zaskakuje, każda lokacja dopieszczona. Bardzo złe wspomnienia z tych 150h.

Opublikowano

Nie czytałem recek ale jakbym był taki redaktorkiem i zdążył w te 20+h zrobić tylko Limgrave i ten cypel może trochę Liurnii to 90+ bankowo bym wystawił. 

Opublikowano
9 minut temu, SpacierShark123 napisał:

Ktoś oglądał te analizy graficzne?

Troszkę lepsze cienie są w 30 fps a tak to identyko. 

Opublikowano
Teraz, messer88 napisał:

Nie czytałem recek ale jakbym był taki redaktorkiem i zdążył w te 20+h zrobić tylko Limgrave i ten cypel może trochę Liurnii to 90+ bankowo bym wystawił. 

Tym bardziej że jedyny duży zamek jest na początku, i każdy mógł się spodziewać podobnych lokacji później ;] Dobra, koniec o ER.

Opublikowano
14 minut temu, Szymek napisał:

Troszkę lepsze cienie są w 30 fps a tak to identyko. 

Performance mode on PS4 Pro and PS5 reduces the quality of some reflections, shadows, particles and draw distance.