Aleks 488 Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Z łukiem miałem najwięcej problemów. Najwięcej przejść - karabinem. Świetne jest to, że dla każdego coś miłego. Może nie najszybciej, ale najłatwiej mi się gra bez broni. Z dwa razy ubiłem ojczulka na samym dashu + strzał kryształem. Oczywiście odpowiednie modyfikacje w różnych konfiguracjach. Tu podstawą pomoc od Hermesa - większą prędkość poruszania i większą ilość dasha. Czapki z głów za przejście bliżej 20 min. Ja najszybciej - niecałe 30. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 958 Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Ja miałem coś koło 15 minut z rękawicami+aspekt demeter+duża szansa na critical (ale to już po graniu z 40h). Dało by radę szybciej ale pod koniec dopiero w 3 pomieszczeniu trafiło się jedzonko. Najgorzej mi się grało z tarczą i łukiem (chyba że trafi się młotek wywalający chargowanie strzał). Tak po 5 przejściu już z automatu się przechodzi nawet z heatami, no chyba że wylosują się jakieś tragiczne boony. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 35 minut temu, Aleks napisał: Z łukiem miałem najwięcej problemów. Najwięcej przejść - karabinem. Świetne jest to, że dla każdego coś miłego. Może nie najszybciej, ale najłatwiej mi się gra bez broni. Z dwa razy ubiłem ojczulka na samym dashu + strzał kryształem. Oczywiście odpowiednie modyfikacje w różnych konfiguracjach. Tu podstawą pomoc od Hermesa - większą prędkość poruszania i większą ilość dasha. Czapki z głów za przejście bliżej 20 min. Ja najszybciej - niecałe 30. to co powiedzieć o tych typach, co przechodzą poniżej 6 minut chorzy ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Jezu, spróbujcie aspekt Chirona, tak jak pisałem na poprzedniej stronie, bossowie padają w kilkadziesiąt sekund, aż mi ich szkoda xd A włócznią robiłem moje pierwsze przejście, i to jest dla mnie najgorsza broń obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 IMO jak się trochę więcej pogra to wszystkie brońki są dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Dobra, czas na przerwę. Próbuję wymaksować bondy z Posejdonem, Artemidą, robię wszystko co trzeba, a dialogi nie idą dalej, jebane RNG. Cytuj Odnośnik do komentarza
tedi007 626 Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 38 minut temu, Rozi napisał: Dobra, czas na przerwę. Próbuję wymaksować bondy z Posejdonem, Artemidą, robię wszystko co trzeba, a dialogi nie idą dalej, jebane RNG. Z Artemidą wystarczy tylko gadać w końcu wpadnie, z Posejdonem zanim z nim pogadasz musisz mieć złapana rybę właśnie w tym runie, wtedy serca się odblokują. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Ależ ja to wszystko robię i chuj wielki. Odpocznę, bo cisnę codziennie w to. Ale przez to RNG nie zrobiłem platyny w Returnalu, bo też nie chciały wejść odpowiednie pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Wpadłem tylko napisać, że myślałem iż łuk + doom od Aresa to easy-mode, bo pierwsze dwa światy, a w szczególności drugiego bossa, nim PRZEORAŁEM, aż w końcu wpadłem na ziomeczków którzy pozostawiają po sobie "jajo" i gra skończyła się dość szybciutko. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Tam dobrze mieć coś co zadaje bonusowe dmg na pancerz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Armor damage daje któryś z bogów czy to losowy boon? Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 958 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Na pewno młotki do upgrade'u dają taki bonus tylko nie zawsze jest to najlepsza dostępna opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Tak to z młotka jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: aż w końcu wpadłem na ziomeczków którzy pozostawiają po sobie "jajo" i gra skończyła się dość szybciutko. Generalnie to gra bardzo szybko potrafi wyjaśnić gracza, który czuje się potężny i nie do zajebania, zwłaszcza w początkowych runach. Cytuj Odnośnik do komentarza
alb84 943 Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Kurz po hype na Hadesa już trochę odpadł, ale pozwolę sobie na parę zdań. Może nie gram w gierki tyle co większość foruma, ale jak już jakaś "pyknie" to nie ma zmiłuj, potrafię przysiąść i zapominając o obowiązkach ciorać bez opamiętania. Pod wpływem tego tematu, tak też było z Hadesem. Po raz pierwszy stary padł przy 42 podejściu, a 10 ukończenie (wszystkimi broniami) trafiło na 64 próbę. Czego nie zrobiłem, to trudno, generalnie nie będę już grindować i tak to zostawię, ale z dysku narazie nie wylatuje. Jeszcze z ciekawości zrobię parę podejść na kombinacje różnych broni z upgradem na młotki z mocami, których ewentualnie nie widziałem. IMO to jest to chyba największa zaleta tej gry, ilość kombinacji/upgradeów na które można trafić, i cały czas mieć świadomość, że mimo losowości ma to sens. Było zresztą wystarczająco w tym w temacie o mechanice itp. No balans -> MEGA. Podsumowanie ugryzę trochę inaczej. Dla mnie to jedna z tych gier, które utwierdzają mnie w przekonaniu, że z tego hobby się nie wyrasta i choćby takich tytułów miało być zaledwie parę na każdą generację... to warto się w to bawić, i nawet jak te zabawki kurzą się pod TV długimi tygodniami, to przychodzi w końcu taki Hades i syndrom "jeszcze jedej sesji" ciągnie się przez dodatkowe 2/3 h nie pozwalając oderwać się od pada. I wtedy wiesz, że ten ogień jeszcze płonie, a ten mały zapaleniec co migał się od szkoły, by przez cały dzień pograć na pegazusie jeszcze gdzieś tam jest. btw. Jak ja dałem radę przejść bez żadnego God Mode, to każdy tu powinien sobie z tą grą poradzić ;] 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 384 Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 (edytowane) To prawda, ja w wieku 14 lat mówiłem, że będę miał 30, 40, 50 to będę grał. I na razie tak jest, z tego się nie wyrasta. Mam podobnie jak Ty;) Teraz czekam aż mój młody podrośnie żeby z nim wspólnie pykać Edytowane 21 Września 2021 przez michu86- 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 22 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 No to prawda, zmienia się tylko pułap od którego gra naprawdę wciąga. Za dzieciaka się grało we wszystko, a teraz się wybiera tych kilka perełek Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 384 Opublikowano 22 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2021 (edytowane) No właśnie - ale akurat Hades był taka mila niespodzianka bo mocno mnie zaskoczyło to jak mnie wciągnął. A nigdy nie lubiłem rogalikow, dzięki niemu przekonałem się do całego gatunku:) Kupiłem bo mi się kreska podobała i ładnie były narysowane postacie, 0 hypeu a tu taka perełka Edytowane 22 Września 2021 przez michu86- 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Nie no ta gra to jakiś fenomen. Kiedyś na samą myśl o tych rogalach i losowych pomieszczeniach oraz przechodzenia non stop tego samego aż mi niedobrze było. Ale mówię mam gamepassa to sprawdzę. I co się wciągnęłem w tę grę to masakra. Teraz ciągle co wracam z pracy to od razu odpalam konsole i gram. Tak mnie to wciągnęło. Grać w to nie umiem ale wkoncu to przejdę :-D 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 23 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2021 Ja po 10 ukończeniach jednak mam już dość Szkoda, że nie dali jakiegoś DLC czy coś, bo już brak motywacji po napisach. Ogólnie po pierwszym przejściu i odblokowaniu rzeczy w lustrze gra staje się bardzo prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 782 Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Za którą próbą załatwiliście ostatniego bossa za pierwszym podejściem? Ja wczoraj za 17 próbą dotarłem do ostatniej walki korzystając z tarczy, ale niestety przegrałem (ale pół paska poszło!). Podoba mi się to, jak po power-upach jedzie się jak taran przez te zastępy maszkar, gdzie przycisk Dashu i Ataku stapia się w jeden. Jeszcze mi brakuje bodajże 4 umiejętności z lustra (teraz mam blokadę 20 kluczy, więc pogrinduję), ale mam wrażenie, że jeszcze kilka prób i gra pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 374 Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 26 prób chyba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Aha no to spoko u mnie trzydzieści podejść i jeszcze duetu nie rozjebalem :-D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 U mnie niestety trochę fałszywy mesjasz. Pierwsze przejście, trudność, nowości, rozwój postaci i świata, pacing to był Zeusowy grom w me growe serce i chyba nawet 10/10 w powietrzu. Po pierwszym przejściu to niestety siadło ... i wyszło, że Hades to świetna gra, ale przeciętny rogal. Zrobiłem run jeszcze kilka razy i gra się kurzy Ilość przeciwników, wyzwań, lokacji? Zdecydowanie za mało jak na taki typ gierki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 24 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2021 Jedyny rougelike, w którego grałem dużo, długo i ze 100% przyjemnością. Jednak to, że odkrywaliśmy fabułę krok po kroku z każdym runem to coś, czego mi brakuje w innych rogalikach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi