Opublikowano 24 kwietnia24 kwi 22 godziny temu, Pupcio napisał(a):Na Twitterze czego byś nie przeglądał to i tak dostaniesz jakieś negatywne treści pod nos żeby się kłócić i robić ruchtak to niestety wygląda, negatywne informacje są bardziej emocjonalne i lepiej się klikają, tak nas szkolą, a potem zdziwienie że gracze rzucają się sobie do gardeł, plują na wszystko i nic im się nie podoba.Dlatego dla zachowania wewnętrznej pasji warto ograniczyć albo najlepiej całkowicie wyeliminować media społecznościowe. Wczesne lata 2000 są przez wiele osób tak dobrze wspominane nie tylko dlatego, że gry były lepsze, ale też dlatego że nie było tak rozwiniętych mediów społecznościowych i ludzie koncertowali się na tym co im się podobało, zamiast rage'ować na gry i sprzęty w które nie grają.
Opublikowano 24 kwietnia24 kwi 7 minut temu, ASX napisał(a):tak to niestety wygląda i jest to, negatywne informacje są bardziej emocjonalne i lepiej się klikają, tak nas szkolą, a potem zdziwienie że gracze rzucają się sobie do gardeł, plują na wszystko i nic im się nie podoba.Kurcze, to prawie jak u nas w Console Wars
Opublikowano 24 kwietnia24 kwi Console Wars Wystarczy wejść do działu Xboxa i popatrzeć na "turystów" z innego obozu. Już o reszcie forum nie wspominam, bo co chwilę ktoś na coś narzeka, tu już bez sztandaru i w każdym kierunku.
Opublikowano 24 kwietnia24 kwi No współczesne Console Wars to też jest koncept który istnieje dzisiaj bardziej dzięki negatywnym emocjom w mediach społecznościowych, niż jest rzeczywistą konkurencją między korporacjami.Łatwo dostrzec że ci użytkownicy, którzy się w tym zatracili są bardziej skoncentrowani na negatywnych emocjach dotyczących platformy, której nie lubią, zamiast skupiać się na tym co powinno przynosić im radość.Inna sprawa, po której widać jak ludzie są wyszkoleni przez algorytmy mediów społecznościowych to to jak wyglądają dyskusję. Dzisiaj coraz mniej jest miejsca, na jakieś zniuansowane merytoryczne dyskusje. Gdy np. jakaś gra, urządzenie, platforma czy dowolne inne medium radzi sobie gorzej to wg. jutuberów, mediów społecznościowych znaczy od razu że jest martwa (silny nacechowany negatywnie ładunek emocjonalny). Mimo iż często wcale tak naprawdę nie jest. A potem ten sam język, świadomie lub nie, przejmują użytkownicy w komentarzach, forach itd. Co doskonale widać nawet na tym forum.
Opublikowano 25 kwietnia25 kwi W dniu 24.04.2026 o 11:38, Josh napisał(a):Kurcze, to prawie jak u nas w Console WarsAktualnie CW to jest jakaś popierdółka. Końcówka 7 generacji i początek 8 to był absolutny PEAK wojenek na forum. Piękne czasy Edytowane 25 kwietnia25 kwi przez suteq
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Sony ostatnio pcha te woki więc zerowe zdziwionko. Ja tam czekam na Intergalactic, żeby zobaczyć co pan cuckmann tam nawymyśla. Jeszcze powinniśmy dostać Fable w tym roku to też będzie dobry content dla Asmongoldów i innych freakazoidów. Przynajmniej jest z czego się pośmiać.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 11 minut temu, shoegaze napisał(a):SOROS xd jest w tym momencie cancelowany przez anty-woke wariacików pokroju @Josh i @WrednyCzyli osoba wykazująca zdrowy rozsądek to od razu "wariacik"?Woke należy jebać zawsze i wszędzie, bo jest rakiem niszczącym praktycznie każdą dziedzinę życia, w której jest obecne i się panoszy.Należy jednak umieć jednak dostrzegać, że nie każda obecność kogoś o ciemnym kolorze skóry czy np kobiety jest z automatu "woke" - to są zniuansowane sprawy, ale ludzie utracili umiejętność poruszania się w odcieniach szarości i wszystko musi być albo czarne albo białe i zerojedynkowe.Póki co nie zauważyłem w SAROS żadnego "woke", ale dotarłem dopiero do pierwszego bossa, więc ogólnie niewiele jeszcze widziałem.I nie - Hindus, jako główny bohater i stara baba, będąca jego dowódcą nie kwalifikuje się u mnie z automatu pod "woke", więc proszę mnie od "wariacików" nie wyzywać.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Niestety takich czasów dożyliśmy, że ludzie za zdrowy rozsądek są jebani i wyzywani od nazistów.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Sorry, zapomniałem, że niektórzy mają pewnie co najmniej czterdzieści lat i niezbyt ogarniają jak się teraz mówi. W każdym razie „wariacik” jakoś od 2014 i premiery kultowego już dziś mixtape’u „Sos, Ciuchy i Borciuchy” wszedł do potocznego języka jako słowo mające znaczenie pozytywne, żartobliwe i wręcz przyjazne, pozdrawiam serdecznie!Mimo wszystko prosiłbym o zachowanie powagi sytuacji i podjęcie merytorycznej dyskusji na temat wątków przedstawionych w nowej perełce Sony. Edytowane 7 godzin temu7 godz. przez shoegaze
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Też miałem takie wrażenie, że kolega shoegaze nie miał nic złego na myśli
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Godzinę temu, shoegaze napisał(a):Mimo wszystko prosiłbym o zachowanie powagi sytuacji i podjęcie merytorycznej dyskusji na temat wątków przedstawionych w nowej perełce Sony.Szkoda, że ty z powagą nie podszedłeś do sytuacji i wrzuciłeś odkryte spoilery z gry. Także sorry, ale udziału w dalszej dyskusji nie będziesz miał.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Potwierdzam, woki są zupełnie nieszkodliwe i sam nie rozumiem czemu ludzie tak negatywnie do nich podchodzą. Fandom Star Treka, Matrixa, Gwiezdnych Wojen, Velmy, Marvela, Terminatora, Doktora Who i wielu innych serii jest wręcz zachwycony tymi patelniowymi wyrobami. Pewnie dlatego woke-giereczki zdychają jedna po drugiej, a woke-seriale kończą się na pierwszym sezonie.Co do Sarosa to się nie wypowiadam, bo nie grałem. Wystarczy mi, że posiada elementy najbardziej znienawidzonego przeze mnie gatunku gier. Edytowane 5 godzin temu5 godz. przez Josh
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 4 godziny temu, Chewie napisał(a):Też miałem takie wrażenie, że kolega shoegaze nie miał nic złego na myśli Może i tak, ale ostatnio dostałem od niego określenia typu "parówa" i coś jeszcze bardziej obraźliwego (nie pamiętam, a post usunięty), więc zakładałem najgorsze.