20inchDT 3 361 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 tak było Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 (edytowane) Już trójeczka, a ja dalej 1 DE na Switcha nie kupiłem :/. Założyłem sobie, że ogram 1 DE przed 3jką i zdawało się, że mam na to kilka lat . Dwójka - no nie byłem wielkim fanem (Torna już tak, dużo lepsza), grałem zaraz po premierze, takie 8/10 bardzo dobra, ale liczyłem na więcej, Torna była lepsza niż podstawka. Wiem, że jedynka i trójka dla wielu sporo lepsza, ostatnio mam manię na JRPGi totalną, więc pewnie zalicze combo 1DE i 3 rok po roku. Edytowane 23 Sierpnia 2022 przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Czy Torna lepsza od podstawki - Spoiler System walki o wiele bardziej elastyczny zgoda, ale sama gra to tylko 20+ godzin ze sztucznym wydłużaniem i masą uproszczeń względem 80+ kampanii Xeno2, żeby zmieścić się w tej mniejszej formule rozrywki. Nic dziwnego, że sprawia pozory lepiej skondensowanej gry. W sumie to samo można powiedzieć o Future Connected do jedynki. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Dataminerzy poszukali i przedmiot Gogol Vuaga nie jest przypisany do ncizego w grze mdr. Pewnie przez błąd. Ale technicznie nie da się skompletować wszystkich collectopedii w tej grze. Parę tipsów których nie wiedziałem dla lizaczy: - warto czasem wyłączyć grę mdr. Kilka rzeczy może się nie pojawiać aż się nie wyłączy gry i z powrotem właduje (czego nie robiłem przez jakieś 100 godzin hehe) - nie tylko żółte questy wymagają danej postaci. I nie ma "lupy" na mapie dopóki nie mamy danej postaci. Innymi słowy, nie wiem, czy jest jakaś metoda żeby wiedzieć gdzie są wszystkie questy, niż z każdym herosem być w każdej lokacji. Odkryłem to, myśląc nad tym, jak tu zdobyć 5 gwiazdek w pewnej kolonii. Całkiem sporo można przegapić. Gra imo dość ogromna, ale zrobię w niej wszystko. No, poza gogol vagagą... Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 W dwójce musiałem parę razy zgasić grę po długich sesjach bo zdarzały się absurdalnie długie loadingi między cutscenkami i lokacjami. W jedynce na początku gry miałem z kolei lewitującego npc i też potrzebny był reset. Kto powiedział, że gry od kitajców ze znaczkiem Nintendo nie mają bugów Uwierzcie lub nie ale dopiero jestem w 5 chapterze. Za dużo innych rzeczy na głowie żeby w spokoju móc się delektować grą. Nabite ponad 70 h ale jak mam być szczery dopada mnie też już lekkie znużenie. Na razie gonię fabułę i odblokowałem Spoiler statek ale pomimo ogromnej wydaje się mapy (flashbacki z Eryth Sea i mozolnego wypełniania mapy zalanej wodą <3) chyba nie mam ochoty na zaglądanie w każdy zakamarek już w tej grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 To teraz pchaj fabułę i przygotuj chusteczki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Ok Monado w dupę Monolith za wsadzenie Spoiler Prawie półgodzinnej cutscenki w animacji otwierania drzwi celi za trzecim razem, którą oczywiście wtedy przerwałem, bo skąd miałem wiedzieć, że zaraz po niej będzie film leciał. Dobrze, że szybko włączyłem YT po zapisie do następnego chaptera bo coś mi nie grało ... Ogólnie przerywam te wszystkie animacje otwierania, przesuwania skał, włączania linek itd bo to strata czasu i zawsze tak samo wyglądają a tutaj sobie wsadzili jedną z ważniejszych scen w grze Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 W menu głónym gry też od razu powinieneś miec to zapisane. Ja tak sobie przeskipowałem opening do walki z ostatnim bossem No jebać dialogi bez VA które już raz cżłowiek czytał. Tzn tutaj jebać nie można bo potem są takie rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Co do tożsamości Riku. Myślę, że bardzo wiele wskazuje na to, kim on jest z mitologii Xenoblade. A nawet bym powiedział, na ile to możliwe bez oskarżeń o "spoilery" lol, że nawet to czego w głównym wątku Xeno 3 zauważalnie nie ma też wskazuje na daną postać. Mimo wszystko mam nadzieję, że nie zrobią o tym DLC ani czegoś takiego i zostawią pewne niedopowiedzenie (nienoponwiedzenie hehehe). To akurat jest fajny element tej historii, chociaż szkoda że jedyny nopon w grze nie gada jak nopon (dobre jest jak czasami się zapomina i w ogóle nie stosuje właściwej noponowej gramatyki, chociaż styl tekstów w tej grze jest czasami tak niespójny, że nawet nie jestem pewien, czy to jest zamierzone). Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Czyli kim jest riku bo się nie dowiedziałem? Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2022 Riku is Riku, common variety noppon Spoiler Mi jedynie do głowy przychodzi Alvis, albo to po prostu potomek Rikiego xd Cytuj Odnośnik do komentarza
hennepin 31 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 (edytowane) Ja dopiero wczoraj rano zacząłem, jestem na początku drugiego rozdziału. Pierwsze wrażenia mieszane, fabuła zaciekawiła, postaci nawet fajne ale myślałem, że Noah to dziewczyna, minęło kilka godzin grania zanim uświadomiłem sobie, że się mylę. Grafika, pierwsze miejscówki nie robią takiego wrażenie jak XE2, ogólnie jest jakoś tak sztywno, surowo, menusy, okna dialogowe takie sterylne jak nie z chińskiej gry. Muzyka znowu to zrobili, od początku jest świetna, baa są momenty, że przypomina ścieżkę z ME. Największy plus, że zrezygnowali z field skills, jak ja tego szczerze nie znosiłem, to mnie tak odrzucało jak musiałem co chwilę żonglować blejdami. Nic więcej nie napiszę bo to początek, widać jednak, że gra jest bardziej stonowana, poważniejsza od dwójki. Edytowane 26 Sierpnia 2022 przez hennepin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Nie no ale, że Noah to baba to chyba nie Prędzej bym tak pomyślał o tym protagoniście z SMTV. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 jest mozliwe, ze w nastepnym tygodniu zacznie sie rotacja avatarkow znowu od wave 1? Te są mega leganckie to wskocze w traila i moze zalapalbym sie w nastepnym tygodniu na noah i mio Cytuj Odnośnik do komentarza
jar3czek 432 Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 W dniu 26.08.2022 o 18:35, 20inchDT napisał: jest mozliwe, ze w nastepnym tygodniu zacznie sie rotacja avatarkow znowu od wave 1? Te są mega leganckie to wskocze w traila i moze zalapalbym sie w nastepnym tygodniu na noah i mio Nintendo chyba się wycwaniło, jak 3 tyg temu próbowałem wymienić punkty na avatary mając trialowy Nintendo Online to nie dało rady, dopiero po kupnie abo. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 23 godziny temu, jar3czek napisał: Nintendo chyba się wycwaniło, jak 3 tyg temu próbowałem wymienić punkty na avatary mając trialowy Nintendo Online to nie dało rady, dopiero po kupnie abo. Ja pierdolę, rzeczywiście. Co za skurwysyństwo ; ( Jebane nintendo. Te avki powinienem mieć za zakup gry za dwie i pół bomby, a nie jeszcze kłody pod nogi stawiają :| Cytuj Odnośnik do komentarza
voi tekku 119 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 2 godziny temu, 20inchDT napisał: Ja pierdolę, rzeczywiście. Co za skurwysyństwo ; ( Jebane nintendo. Te avki powinienem mieć za zakup gry za dwie i pół bomby, a nie jeszcze kłody pod nogi stawiają :| xD Zlodzieje z Nintendo obrazka nie dali! Nie wiem też czy gra nie jest za krótka jak na dwie i pół bomby... Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Specjalnie dlatego stworzyli region Cadensia żebyś miał co robić przy odkrywaniu mapy na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 kurrr jak gryzie po kostkach. Nie masz jakiegos hentaja do obejrzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza
voi tekku 119 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Nope, polecasz coś ciekawego? Tylko z dobrą fabułą pls. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Narzekałem w poprzednich częściach na to, jak... agresywne jest aggro i jak czasami długi czas spędzałem spier'dalając, ale też przyznam, że w trójce aż smutno się robi, jak np. kroję jakiegoś wilka, a jego kompan z watahy sobie stoi obok beztrosko i dosłownie przechodzi przez walkę spokojnym krokiem mając kompletnie wyj'ebane, okrutny widok. Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 433 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Czy można gdzieś w opcjach wyłączyć znacznik questa? Mam na myśli nie ten na radarze (on niech sobie zostanie) ale ten w grze, który mówi mi, za ile metrów pojawi się kolejny przerywnik filmowy. Chciałbym chociaż trochę spowodować iluzję tego, że nie idzie się w tej grze po sznurku, od filmiku do filmiku. Swoją drogą za dużo jest tych przerywników, często wyświetlają tak bardzo zbędne sceny, że aż oczy bolą. Nie ma to jak po 20 minutowym filmiku przejść 200m tylko po to, żeby odpaliła się scenka jak ekipa spożywa obiad. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 oj kolego ale uważaj z tą KRYTYKĄ tego masterpieca 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 832 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 10 godzin temu, ogqozo napisał: Narzekałem w poprzednich częściach na to, jak... agresywne jest aggro i jak czasami długi czas spędzałem spier'dalając, ale też przyznam, że w trójce aż smutno się robi, jak np. kroję jakiegoś wilka, a jego kompan z watahy sobie stoi obok beztrosko i dosłownie przechodzi przez walkę spokojnym krokiem mając kompletnie wyj'ebane, okrutny widok. Z tego co zauważyłem to dzieje się tak tylko wtedy, kiedy mobki mają niższy level od nas, ale co ja tam wiem dopiero do zamku idę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 3 godziny temu, tlas napisał: Czy można gdzieś w opcjach wyłączyć znacznik questa? Mam na myśli nie ten na radarze (on niech sobie zostanie) ale ten w grze, który mówi mi, za ile metrów pojawi się kolejny przerywnik filmowy. Chciałbym chociaż trochę spowodować iluzję tego, że nie idzie się w tej grze po sznurku, od filmiku do filmiku. Swoją drogą za dużo jest tych przerywników, często wyświetlają tak bardzo zbędne sceny, że aż oczy bolą. Nie ma to jak po 20 minutowym filmiku przejść 200m tylko po to, żeby odpaliła się scenka jak ekipa spożywa obiad. Z tego co patrzyłem w opcjach to nie. Tak swoją drogą Torna była dokładnie tak samo skonstruowana 200 metrów i odpoczynek przy ognisku. Piszesz tak, jakby inne Xenoblady (czy w ogóle jakiekolwiek chińskie gry) nie miały liniowej ścieżki fabularnej Przydziel sobie po prostu jakiś sidequest i niech wisi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi