Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Star Wars Jedi Survivor

Featured Replies

Opublikowano
4 godziny temu, bebbop napisał:

Koncowka daje rade jak ta z pierwszej czesci? 

Sam koniec jest w porządku. Standardowo walka z bossem.

To co się dzieje w ostatnich powiedzmy 5 godzinach fabuły jest zajebiste i przebija nawet wiadomo jaki moment z jedynki.

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 118,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Taa, dobrze, że na konsolach jest superrr za to   Resident - jakość obrazu ze Switcha, spadki do 40 fps w trybie performance Dead Space - to samo co powyżej Hogwarts Legacy - każdy

• Miałem z początku obawy, czy znacznie większe lokacje nie będą działały na szkodę metroidvaniowej struktury gry, ale zostały one kompletnie rozwiane. Miejscówki bardzo fajnie się ze sobą łączą, dużo j

Opublikowano

Czy coś wiadomo na temat poprawek wydajności na PC? Chce ograć normalnie bez stutterow i w dobrym klatkarzu. Poprawili? @tjery pomożesz?

Opublikowano
46 minut temu, mozi napisał:

Czy coś wiadomo na temat poprawek wydajności na PC? Chce ograć normalnie bez stutterow i w dobrym klatkarzu. Poprawili? @tjery pomożesz?

Mają znacznie poprawić w tej nowej łatce traversal stutter, czekam do tej łatki, niby w tym tygodniu.

Opublikowano

Ciekawe, co poprawią, bo nie ukrywam, że miałem straszny hype na ten tytuł i w oczekiwaniu na jakąś poprawę, odświeżam sobie jedyneczkę na PS5.
Fajnie, że jest darmowy next-gen patch - zajebista gierka, świetnie zaprojektowane lokacje (ze strasznie nieczytelną mapą - fakt), masa sekretów i zakamarków, uwielbiam :fsg:
188015ab56318-screenshotUrl.thumb.png.3c81836137ecc119ed84dedd4e0d4d43.png

188015b538e77-screenshotUrl.thumb.png.ad7d4694998e2751aac3e9e27d0aec60.png

188015bf1db41-screenshotUrl.thumb.png.8a656987991c30970120f3a1bc2a5aa7.png

Opublikowano

Albo mam zwidy, albo na PS5, po patchu 0.4 jakby płynniej chodziło. Co nie zmienia faktu, że momentami gierka i tak słabo wygląda. Ktoś ustawił jakoś sensownie HDR?

Opublikowano
40 minut temu, PiotrekP napisał:

Albo mam zwidy, albo na PS5, po patchu 0.4 jakby płynniej chodziło. Co nie zmienia faktu, że momentami gierka i tak słabo wygląda. Ktoś ustawił jakoś sensownie HDR?

HDR na PS5 też już lepiej? W patchnotes była o tym wzmianka. Kilka tygodni i można odpalić  prawdziwy release 1.0 xD.  

Opublikowano

Ostatecznie kupiłem na ps5 i nie licząc tej nieszczęsnej optymalizacji to gierka sztos, bardzo przyjemnie się gra, fajna eksploracja, walka, historia wciaga, w niektórych elementach sporo podobienstw do God of war, w sumie gameplayowo taki trochę mix soulslikow z GoWem właśnie. Dla mnie póki co najlepsza gra pierwszych 5 miesięcy tego roku. Z płynnością najwiekszy problem jest w niektórych miejscach na Koboh, graficznie nierówno, czasami robi duże wrażenie, zwłaszcza struktury skalne a czasem wygląda średnio. 

Opublikowano

Ja teraz odświeżam jedynkę i oprócz prologu, którego nie powstydziłaby się żadna część Uncharted to właśnie też mam skojarzenia z God of War (plus oczywiście souls-like'owy motyw z "ogniskami").
Przypuszczam, ze Survivor, z racji swojego rozbudowania, jeszcze bardziej kojarzy się z nowymi odsłonami przygód Kratosa.

Opublikowano
W dniu 9.05.2023 o 19:01, Wredny napisał:

Ciekawe, co poprawią, bo nie ukrywam, że miałem straszny hype na ten tytuł i w oczekiwaniu na jakąś poprawę, odświeżam sobie jedyneczkę na PS5.
Fajnie, że jest darmowy next-gen patch - zajebista gierka, świetnie zaprojektowane lokacje (ze strasznie nieczytelną mapą - fakt), masa sekretów i zakamarków, uwielbiam :fsg:
188015ab56318-screenshotUrl.thumb.png.3c81836137ecc119ed84dedd4e0d4d43.png

188015b538e77-screenshotUrl.thumb.png.ad7d4694998e2751aac3e9e27d0aec60.png

188015bf1db41-screenshotUrl.thumb.png.8a656987991c30970120f3a1bc2a5aa7.png

To jest temat dwójce, po co wrzucasz tutaj te screeny?

Opublikowano

W każdym temacie o kontynuacji gier (bądź remaku, jak w przypadku Dead Space) spamujesz łysolu postami nie na temat, zastanów się nad sobą, albo zrobi to moderacja. Jakbym chciał czytać o Fallen Order, to bym kurwa wszedł do tematu o Fallen Order.

Opublikowano
1 godzinę temu, Wredny napisał:

Ja teraz odświeżam jedynkę i oprócz prologu, którego nie powstydziłaby się żadna część Uncharted to właśnie też mam skojarzenia z God of War (plus oczywiście souls-like'owy motyw z "ogniskami").
Przypuszczam, ze Survivor, z racji swojego rozbudowania, jeszcze bardziej kojarzy się z nowymi odsłonami przygód Kratosa.

Tak, jest w mojej ocenie sporo podobieństw w różnych mechanikach, w samej strukturze także, nie będę pisał co, bo to niejako by był spoiler a jestem już mniej wiecej w połowie gry. Zresztą już w Fallen order było widać zbliżone motywy.

Opublikowano

Po 4 godzinach stwierdzam że miodność jest zachowana tak samo jak w jedynce tylko tutaj wszystko jest dopracowane w kwestii gameplay’u No jest lepiej. Natomiast technicznie trochę bugów się pojawia i spadki framerate :/  rudy to jednak klątwa 

Opublikowano
17 minutes ago, KrYcHu_89 said:

BTW gra sprzedała się zajebiście day1, więc performance nie przeszkodził zupełnie w zebraniu milionów, możliwe, że będą to wartości na poziomie Hogwart's. https://www.forbes.com/sites/paultassi/2023/05/10/star-war-jedi-survivor-performing-very-strongly-against-ea-expectations-and-fallen-order/amp/

Smutny obraz branży AD2023 :frog: Jednak jak tu na forumku przewidywaliśmy, Cyberpunk nic nikogo nie nauczył, a wręcz onieśmielił, że można wydać, a potem się zobaczy.

Opublikowano

Zgaduje że gdzieś z 3/4 jak nie więcej to kupują ludzie co nawet nie słyszeli o tym ze gra ma jakieś problemy i nie śledzą takich rzeczy. 

Opublikowano
21 godzin temu, Donatello1991 napisał:

Najważniejsze, że najbardziej świadomi gracze się wstrzymali. 

Ja się wstrzymałem prawie dwa tygodnie :wujaszek: trzeba mieć zajebiście silną psychikę jak @Donatello1991 żeby pociągnąć rekord do sierpnia.

Zagrałem wczoraj wieczorem jakieś półtora godziny, przyznam że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Owszem gra chrupie i nie trzyma 30 fps, ale jest tak dobra że wybaczam.