Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silent Hill 2 Remake

Featured Replies

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 359,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• BEZSPOJLEROWA OPINIA SPOCEŃCA SZERMAKA POD WIĘKSZĄ PODJARKE: Ukończyłem Wybór poziomu trudności Hard/Hard to był strzał w dziesiątke, było mocno Survivalowo, endurance szedł pełną parą pr

• Dobra, możemy zamykać temat - jakiś insajder podzielił się wyciekiem screena, na którym widać zmiany wprowadzone przez bluberów  Kurwa, miało być tak pięknie, a wyszło jak zwykle. Wrzucam w spoiler, ż

• 69 zł za playable teaser  Was trzeba ruchać i się nie zastanawiać.

Opublikowano

Który tryb graficzny wybieraliście grając na bazowych konsolach? Przełączam się między nimi i nie widzę dużej różnicy. dunno

Opublikowano
1 minutę temu, Hubert249 napisał(a):

Który tryb graficzny wybieraliście grając na bazowych konsolach? Przełączam się między nimi i nie widzę dużej różnicy. dunno

Spojrzyj w kałuże na początku, to zauważysz hehe

Opublikowano

Ja zawsze ide w plynnosc rozrywki (Performance). Gierka wyglada na tyle dobrze ze nie ma sie nad czym rozwodzic. Dla mnie perełeczka lapka

Opublikowano
4 godziny temu, Hubert249 napisał(a):

Tylko Quality w tym przypadku, bo inaczej strasznie cierpi oświetlenie, które w grze tego gatunku jest najważniejsze.
To powolny tytuł, a nie gra akcji, więc 30fpsów nie boli tak bardzo, a utrata kilku dodatkowych źródeł światła (typu promienie słońca leniwie sączące się przez brudną szybę) to spory cios dla klimatu.

Opublikowano

7 godzin temu, Wredny napisał(a):

Tylko Quality w tym przypadku, bo inaczej strasznie cierpi oświetlenie, które w grze tego gatunku jest najważniejsze.
To powolny tytuł, a nie gra akcji, więc 30fpsów nie boli tak bardzo, a utrata kilku dodatkowych źródeł światła (typu promienie słońca leniwie sączące się przez brudną szybę) to spory cios dla klimatu.

Właśnie dlatego zapytałem tutaj, bo na początku gry zmieniłem te ustawienia i szczerze widziałem minimalną różnicę. Możliwe, że w późniejszych lokacjach jest większa różnica. Może dziś zmienię na 30 w ramach treningu przed GTA kaz

Opublikowano
2 godziny temu, Hubert249 napisał(a):

Właśnie dlatego zapytałem tutaj, bo na początku gry zmieniłem te ustawienia i szczerze widziałem minimalną różnicę. Możliwe, że w późniejszych lokacjach jest większa różnica. Może dziś zmienię na 30 w ramach treningu przed GTA kaz

Ja miałem dokladnie tak samo jak Ty. Ja za bardzo nie widziałem różnicy graficznej, myślę że jakby mi ktoś zrobił blind test, to bym oblał. Za to różnica 30/60 fpsów jest dla mnie kolosalna. Na chwilę zmieniłem na 30, poruszałem trochę kamerą i wróciłem do 60. Nie dałbym rady przejść tej gry w 30, strasznie mi to obniża immersję.

Edytowane przez Manor

Opublikowano

Ja tez bym nie mogl sie zdecydowac jak grac dlatego gram w 120 k/s z path tracingiem. Pozdro konsolowcy kaz

Opublikowano

Ja akurat gram i jestem w szpitalu. Po waszych posatch sprawdziłem ten tryb jakości. Po 10 sekundach włączyłem tryb wydajności. Ta animacja 30fps jednak bardziej rzuca sie w oczy niż efekty świetlne.

Opublikowano

Też właśnie przechodzę, jestem już w Towarzystwie Historycznym. No i co, graficzka fajna, rusza się to bardzo ładnie, ogólnie jestem zadowolony, tyle że... walki jest za dużo. Dużo za dużo. Tu nawet nie chodzi o poziom trudności tych walk, bo są banalne, ale ich liczbę. Przez to, że wrogów jest tak dużo, nie czuć w ogóle ciężaru walki, a w niektórych miejscach już byłem po prostu zmęczony ciągłym tłuczeniem gazrurką, co mnie trochę wybijało z rytmu.

Niemniej tytuł jest naprawdę solidny i będę chciał przejść za jakiś czas kolejny raz, NG+, ale na wysokim poziomie trudności zagadek, bo na normalu to banalne są.

Edytowane przez ProstyHeker

Opublikowano

Na samym początku Blue Creek wpadło mi osiągnięcie za zabójstwa sztachetą / a coś dołożyłem jeszcze z broni palnej.

Nie wiem, co za gamoń dorzucił aż tyle wrogów. Za dużo tego i zamiast straszyć, te maszkarony tylko irytują.

Opublikowano

Ja tam jak tylko się dało, to uciekałem i wymijałem. Wtedy aż tak nie męczyła ilość walki.

Opublikowano
1 godzinę temu, Hubert249 napisał(a):

Na samym początku Blue Creek wpadło mi osiągnięcie za zabójstwa sztachetą / a coś dołożyłem jeszcze z broni palnej.

Nie wiem, co za gamoń dorzucił aż tyle wrogów. Za dużo tego i zamiast straszyć, te maszkarony tylko irytują.

A oryginał był praktycznie symulatorem chodzenia, bo zagrożenia nie było wcale, wiec z dwojga złego wolę podejście z remake'u, bo dzięki temu jest to prawdziwy syrvival-horror, do tego najlepszy w swoim gatunku.

Opublikowano
21 minut temu, Wredny napisał(a):

A oryginał był praktycznie symulatorem chodzenia, bo zagrożenia nie było wcale, wiec z dwojga złego wolę podejście z remake'u, bo dzięki temu jest to prawdziwy syrvival-horror, do tego najlepszy w swoim gatunku.

Obie gry się na tyle mocno od siebie różnią, że spokojnie największy fan może dalej grać w obie i to jest piękne.

Opublikowano

Właśnie oryginał nie udawał, że ma dobrą walkę i można było większości starć uniknąć. Tu jest inaczej i pewnie dlatego grę skończyłem raz i nie chce mi się do niej wracać.