Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silent Hill f

Featured Replies

• Odpowiedzi 866
  • Wyświetleń 43,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No wiadomo, że obiektywnie nie będzie, nie wiem czemu miałoby być, jest masa recenzji, można sobie poczytać, a ja nie recenzent, ja gracz i do gierek podchodzę emocjonalnie ;) Zresztą i tak za dużo Wa

• Dupeczka z SH: "Ohajo gozaimatsu, jestem Konatsu i odgrywam główną rolę w SH. Czuję się zaszczycona mogąc brać udział w tym projekcie i mam nadzieję, że moja rola spodoba się fanom serii" Babochłop z

• Jeszcze troszkieee kurde ta muza w menu Pizza z biedronki przygotowana, mleko na kakałko się będzie grzało, słuchawki i pad naładowane, drzemka po południu długa, urlop do końca tygodnia, zaraz Św

Opublikowano

12:00 minuta

Potężne Bloberki wdeptane w ziemię spicy

Opublikowano
Godzinę temu, Pupcio napisał(a):

Na series s nie wygląda to zbyt dobrze

Na pewno fabułę SH łatwiej zrozumieć niż cokolwiek z Shenmue.

Edytowane przez Josh

Opublikowano
1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Pierwsza PRO konsola gdzie opłaca sie grac w wersje bazową. Cerny jebany geniusz inżynierii. obama

Konami wszystkie 3 gry dokładnie tak samo poprowadziło jeżeli chodzi o wsparcie dla wszystkich konsol i PC, ten sam silnik, te same miniproblemy, ale imo nic potężnego.

Nie do końca, albo raczej to zależy. Upscalery srery, w jednym gorsze rośliny, ale znacznie lepsze iq i performance, w innym blur, w innym shader compilation, no niestety tak już będzie na każdym sprzęcie coś innego ma problem, jednakże szczerze mówiąc to raczej jest jakieś uwielbienie do liczb i Digital Foundry, gdyby nie te newsy to większość graczy nigdy by nie zwrociła uwagi co jest lepsze i gdzie, szczególnie na Unrealu, na którym zawsze coś nie trybi jak na Decimie, czy innym Id Techu.

Najważniejsze, że gra wyszła podobno znakomicie. Byle do czwartku...:)

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Jeszcze troszkieee

19972eee15484-screenshotUrl.jpg

kurde ta muza w menu pepegasmyuno
Pizza z biedronki przygotowana, mleko na kakałko się będzie grzało, słuchawki i pad naładowane, drzemka po południu długa, urlop do końca tygodnia, zaraz Święto gachigasm

Opublikowano
26 minut temu, Szermac napisał(a):

Jeszcze troszkieee

Pizza z biedronki przygotowana, mleko na kakałko się będzie grzało, słuchawki i pad naładowane, drzemka po południu długa, urlop do końca tygodnia, zaraz Święto gachigasm

Panie Szermac, jutro poproszę o pierwsze BEZSPOILEROWE wrażenia obama

Opublikowano
1 godzinę temu, Szermac napisał(a):

Jeszcze troszkieee

Swoją drogą - jakby mi ktoś screen z tego dashboardu pokazał ze 3 lata temu i spojrzał na te gierki to bym stwierdził że fejk że ja pierd.ole. kekw

Edytowane przez Cedric

Opublikowano
1 godzinę temu, Szermac napisał(a):

Jeszcze troszkieee

Screenshots_2025-09-22-23-15-31.png

Opublikowano

Zazdro. Kusiło, żeby przypierdolić L4 od czwartku, ale chyba jednak opanuję swoje żądze i wykorzystam je dopiero na Ninja Gaiden vegeta_smile

Wiadomo, że to nie będzie zbyt obiektywna opinia, ale też chętnie poczytam Twoje wrażenia ;)

Opublikowano
7 minut temu, Cedric napisał(a):

Swoją drogą - jakby mi ktoś screen z tego dashboardu pokazał ze 3 lata temu i spojrzał na te gierki to bym stwierdził że fejk że ja pierd.ole. kekw

Sorry za cytowanie samego siebie, ale o kur.wa jeszcze ta 21:37 na zegarze - dopiero teraz zauważyłem ten subtelny detal. @Szermac gigachad

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

No wiadomo, że obiektywnie nie będzie, nie wiem czemu miałoby być, jest masa recenzji, można sobie poczytać, a ja nie recenzent, ja gracz i do gierek podchodzę emocjonalnie ;)
Zresztą i tak za dużo Wam nie powiem.

Z bardzo prostego powodu. Mianowicie, przez te blisko 3 godziny grania, odkrywanie rzeczy w tej grze, a mowa tu o wszystkich rzeczach jakie przygotowali jej twórcy, gdzie chodzi mi o oprawę, estetykę, art, historię, postaci, muzykę, walkę, znajdźki, horror, terror, mechaniki, interfejs, potwory, patenty, zagadki, eksplorację tak potężnie masuje czikibansiora, że niechaj Wam też tak wymasuje podczas odkrywania i doznawania tego wszystkiego. Sam koncept gry póki co, jest fenomenalny.
Nawet nie wiecie jak bardzo jesteśmy w domu, ale się dowiecie jak zagracie kekw
Są napisy PL, 3 poziomy trudności zagadek (wziąłem najwyższy-i są supko do zacinki i fajnej rozkminy), 2 poziomy trudności akcji (też wziąłem najwyższy). Na najwyższym, jest ciężko na początku, trochę niewygodnie, ale już po chwili i ogarnięciu głównie mechaniki kontrataku, robi się nawet łatwo, ale i satysfakcjonująco zarazem (Chociaż wyobrażam sobie, że niektórzy mogą mieć większe problemy, ale może na tym trybie story jest spoczko na luzaczku i bez stresa). Pytajcie o coś konkretnego jakby Was coś frapowało, to jak sie wyśpie to odpowiem xd
Ogólnie nie wiem czy zasnę z ekscytacji. Jak za dnia będzie taka pogoda jak wczoraj (czyli szarówa i deszcz) to siadane będzie z zasłoniętymi roletami już od południa, bo NIE DO WYTRZYMANIA.

image.png
199741029d21-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

Dzięki. Horrory to nie moja bajka, kiedyś na PSX zagrywałem się jedynie w RE3 Nemesis a poza tym nic. Ale widzę że gierce warto przyjrzeć się bliżej, co może przekona mnie do zakupu.

Opublikowano

Napiszcie lepiej, jak to finalnie jest z tą walką, podobno przekombinowana, idąc tropem recenzji.

Opublikowano
3 godziny temu, Szermac napisał(a):

No wiadomo, że obiektywnie nie będzie, nie wiem czemu miałoby być, jest masa recenzji, można sobie poczytać, a ja nie recenzent, ja gracz i do gierek podchodzę emocjonalnie ;)
Zresztą i tak za dużo Wam nie powiem.

Z bardzo prostego powodu. Mianowicie, przez te blisko 3 godziny grania, odkrywanie rzeczy w tej grze, a mowa tu o wszystkich rzeczach jakie przygotowali jej twórcy, gdzie chodzi mi o oprawę, estetykę, art, historię, postaci, muzykę, walkę, znajdźki, horror, terror, mechaniki, interfejs, potwory, patenty, zagadki, eksplorację tak potężnie masuje czikibansiora, że niechaj Wam też tak wymasuje podczas odkrywania i doznawania tego wszystkiego. Sam koncept gry póki co, jest fenomenalny.
Nawet nie wiecie jak bardzo jesteśmy w domu, ale się dowiecie jak zagracie kekw
Są napisy PL, 3 poziomy trudności zagadek (wziąłem najwyższy-i są supko do zacinki i fajnej rozkminy), 2 poziomy trudności akcji (też wziąłem najwyższy). Na najwyższym, jest ciężko na początku, trochę niewygodnie, ale już po chwili i ogarnięciu głównie mechaniki kontrataku, robi się nawet łatwo, ale i satysfakcjonująco zarazem (Chociaż wyobrażam sobie, że niektórzy mogą mieć większe problemy, ale może na tym trybie story jest spoczko na luzaczku i bez stresa). Pytajcie o coś konkretnego jakby Was coś frapowało, to jak sie wyśpie to odpowiem xd
Ogólnie nie wiem czy zasnę z ekscytacji. Jak za dnia będzie taka pogoda jak wczoraj (czyli szarówa i deszcz) to siadane będzie z zasłoniętymi roletami już od południa, bo NIE DO WYTRZYMANIA.

image.png
199741029d21-screenshotUrl.jpg

Jak nahajpował, a do czwartku jeszcze tak daleko obama

No właśnie, jak tam z tą walką? Czy to SOULSLIKE?

Ostro straszy? W bardziej subtelny sposób, czy są jumpscary?

Polskie tłumaczenie daje radę, czy lepiej wziąć angielskie napisy?

Opublikowano
9 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Nie do końca, albo raczej to zależy. Upscalery srery, w jednym gorsze rośliny, ale znacznie lepsze iq i performance, w innym blur, w innym shader compilation, no niestety tak już będzie na każdym sprzęcie coś innego ma problem, jednakże szczerze mówiąc to raczej jest jakieś uwielbienie do liczb i Digital Foundry, gdyby nie te newsy to większość graczy nigdy by nie zwrociła uwagi co jest lepsze i gdzie, szczególnie na Unrealu, na którym zawsze coś nie trybi jak na Decimie, czy innym Id Techu.

też mi się wydaje że Digital Foundry niepotrzebnie sieje ferment tymi dokładnymi analizami.

xD

Serio, Digital Foundry i nagłaśnianie problemów technicznych w Internecie to jeden z wielu powodów dlaczego ilość portów działających na granicy grywalności jest dzisiaj o wiele mniejsza niż jeszcze w czasach PS3 i X360. W interesie posiadaczy PS5 Pro, czyli również i twoim, jest aby nagłaśniali wszystkie problemy z artefaktami i jakością obrazu. Jeśli tego nie będzie to zostaniesz z drogą konsolą, która wciąż będzie miała problemy.

Opublikowano
Godzinę temu, Pix napisał(a):

Jak nahajpował, a do czwartku jeszcze tak daleko obama

No właśnie, jak tam z tą walką? Czy to SOULSLIKE?

Ostro straszy? W bardziej subtelny sposób, czy są jumpscary?

Polskie tłumaczenie daje radę, czy lepiej wziąć angielskie napisy?

W recenzjach widziałem, że jak ktos chce doświadczenia z SH2 Remake to easy (a właściwie story bo tak nazwane) walka/ hard zagadki.

Wtedy siłą rzeczy te mechaniki soulsowe schodzą na drugi plan.

Opublikowano
4 minuty temu, Donatello1991 napisał(a):

To ile h na pierwsze przejście? Pisano w reckach?

12-13 godzin podobno.