Jontek80 234 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 26 minut temu, Konsolite napisał: Spokojnie, to było w ramach żartu, kto wie co będzie za 2 lata, czy kiedy ten remaster SilentHill wyjdzie Tak czy siak jest ciebie tam co raz mniej. Gry pod ciebie Scorn i Bayonetta i zadnej nie recenzujesz. Czy tylko sie tak opierdalasz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kmiot 13 545 Opublikowano 14 Listopada 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 1 godzinę temu, Konsolite napisał: Dzięki, ale nie do końca tak jest. Pismo jest tworzone dla Was, czytelników, więc jeśli pewne problemy się pojawiają się regularnie to dzięki takim wpisom i tym podobnym, jest sygnał dla Wydawcy. Redakcja jest "zatrudniona" przez wydawcę, ten decyduje o kluczowych aspektach produkcji, na podobnej zasadzie co kierownik sklepu - pracownicy nie mają wpływu na to kiedy i jaki towar się pojawi na półkach, wykonują swoją pracę i wiele nie mogą po za poinformowaniem co klienci im przekazują... Wiem że brzmi to mało romantycznie, jednak taka jest prawda. Jasne, ja rozumiem jak to w teorii i idealnym świecie powinno działać, ale w tym przypadku to najzwyczajniej przestało się sprawdzać. Bo sygnały dla wydawcy, które się tutaj pojawiają albo do niego nie trafiają, albo nic sobie z nich nie robi. Tymczasem obrywa po raz kolejny Roger, zmuszony do tłumaczeń spraw, na które nie ma żadnej decyzyjnej władzy. Może jedynie po raz kolejny zgłosić kwestię "wyżej", ale głową betonowej ściany najwyraźniej nie przebije. Zmierzam do tego, że o ile każdy feedback jest cenny, tak teraz zaczyna to już przypominać znęcanie się nad pracownikami, których w akurat poruszanych problemach trudno winić. A pisanie pod ich adresem "macie w dupie czytelników" jest najzwyczajniej niesprawiedliwe, krzywdzące i dołujące. Bo co jeszcze więcej może Roger, skoro już wszedł w buty wydawcy, aby tylko ten numer się ostatecznie ukazał? Dla niego PE jest prawdopodobnie ważniejsze, niż dla nas wszystkich razem tu wziętych, więc nie wiem, może trochę umiaru i wyrozumiałości w wyrokach? 12 1 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Konsolite 537 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 1 minutę temu, Kmiot napisał: Jasne, ja rozumiem jak to w teorii i idealnym świecie powinno działać, ale w tym przypadku to najzwyczajniej przestało się sprawdzać. Bo sygnały dla wydawcy, które się tutaj pojawiają albo do niego nie trafiają, albo nic sobie z nich nie robi. Tymczasem obrywa po raz kolejny Roger, zmuszony do tłumaczeń spraw, na które nie ma żadnej decyzyjnej władzy. Może jedynie po raz kolejny zgłosić kwestię "wyżej", ale głową betonowej ściany najwyraźniej nie przebije. Zmierzam do tego, że o ile każdy feedback jest cenny, tak teraz zaczyna to już przypominać znęcanie się nad pracownikami, których w akurat poruszanych problemach trudno winić. A pisanie pod ich adresem "macie w dupie czytelników" jest najzwyczajniej niesprawiedliwe, krzywdzące i dołujące. Bo co jeszcze więcej może Roger, skoro już wszedł w buty wydawcy, aby tylko ten numer się ostatecznie ukazał? Dla niego PE jest prawdopodobnie ważniejsze, niż dla nas wszystkich razem tu wziętych, więc nie wiem, może trochę umiaru i wyrozumiałości w wyrokach? Dzięki za zrozumienie. W sumie można założyć temat "co czytelnikom się nie podoba" i tam wrzucać uwagi do wydawcy, aby wszystko było w jednym miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Damian14 226 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 2 minuty temu, Konsolite napisał: Dzięki za zrozumienie. W sumie można założyć temat "co czytelnikom się nie podoba" i tam wrzucać uwagi do wydawcy, aby wszystko było w jednym miejscu. Ja bym taki temat nazwał "Czy Łapusz musi wydawać?" 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 958 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 (edytowane) @KonsolitePewnie można, tylko czy to trafi do kogoś decyzyjnego? Widzisz, że jest ciągłe narzekanie np na prenumeratę i nic się nie zmienia. Sam tego nie robię, bo i po co. Na nowy numer mogę czekać tak długo jak będzie trzeba, ale rozumiem też tych, których to irytuje, a nie widać żadnej reakcji. Wiem, że nie wszystko zależy od Was. Jest jak jest. Edytowane 14 Listopada 2022 przez triboy Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 Post Konsolite'a powinien byc albo przypiety na gorze kazdego tematu w tym dziale, albo pojawiac sie jako jakis pop up do zapoznania przed napisaniem posta. Moze wtedy ludzie zakumaja, ze redakcja i wydawca to sa dwa odpowiedzialne za co innego byty. To samo przerabialo przez dobra dekade cdaction, jak im ludzie pisali gorzkie zale, ze czemu strona www z poczatkow internetu albo dejcie lepsze peuniaki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Konsolite 537 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 7 minut temu, triboy napisał: @KonsolitePewnie można, tylko czy to trafi do kogoś decyzyjnego? Widzisz, że jest ciągłe narzekanie np na prenumeratę i nic się nie zmienia. Sam tego nie robię, bo i po co. Na nowy numer mogę czekać tak długo jak będzie trzeba, ale rozumiem też tych, których to irytuje, a nie widać żadnej reakcji. Wiem, że nie wszystko zależy od Was. Jest jak jest. Trafić trafi, jeden "uporządkowany" wątek będzie wygodniejszy i czytelniejszy do śledzenia. W praktyce cholera wie jak będzie efekt, to tylko propozycja, aby można było zapodać jeden link z "zażaleniami" a nie kilka(naście) linków W myśl zasady kropla drąży skałę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Grze(pipi) 521 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 (edytowane) Czy Zg(Red.)akcja PE ma jeszcze w ogóle fizyczną siedzibę? Nie żeby to miało jakieś znaczenie w obecnych czasach - ot, z ciekawości pytam, bo zakładam, że adres wydawcy podany w stopce to osobny byt. Edytowane 14 Listopada 2022 przez Grze(pipi) Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 @Grze(pipi) Nie mają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Konsolite 537 Opublikowano 14 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2022 3 godziny temu, Jontek80 napisał: Tak czy siak jest ciebie tam co raz mniej. Gry pod ciebie Scorn i Bayonetta i zadnej nie recenzujesz. Czy tylko sie tak opierdalasz? Kolejna osoba która tęskni? Nie opierdalam się, nie dostałem, to nie opisałem. Bayo3 prywatnie wymęczyłem, Scorn muszę pograć w wolnej chwili (przegrał z okienku czasowym z Prodeus`em), czyli zapewne pod koniec miesiąca jak się uspokoi okres "świąteczny"... Tymczasem biegam z trumną na plecach Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 15 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Po wczorajszej rozmowie z jednym czlowiekiem jestem spokojny o przyszlosc tego pisma. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 15 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Rozmawiales z Bogiem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 15 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 nie no co ty, nie chce mnie znac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 545 Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Coś wiadomo o dostępności numeru? Bo nie wiem czy zachodzić do kiosku. Wstępnie była mowa o środzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
K.Adamus 668 Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Bede w sklepie za kwadrans gdzie zwykle jest na czas to napisze Cytuj Odnośnik do komentarza
Roger 2 056 Opublikowano 16 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 10 minut temu, Kmiot napisał: Coś wiadomo o dostępności numeru? Bo nie wiem czy zachodzić do kiosku. Wstępnie była mowa o środzie. Dziś miał trafić do części kiosków, jutro będzie już wszędzie. Jeśli oczywiście dystrybucja i kolportaż nic nie nawali. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 To dajcie znać jak jutro będzie, bo nie wiem, czy garnitur wyjmować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 To prenumerata juz tak blizej grudnia dojdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
K.Adamus 668 Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 U mnie still stary a już muszka na szyi byla. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 u mnie w kilku zrodelkach stary... pani Jadzia do mnie "panie kochany nowy PSX!? Za czasów Ściery to by był nawet ten numer z kalendarzem ale nie z tym nicponiem Łapeuszem to bandyta zwykły jest" no i co Cytuj Odnośnik do komentarza
sph! 831 Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Nie uwierzycie, ale pies zjadł cały nakład... Spoiler ...i pracę domową też. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 A ciekawe czy dzisiaj prenumerata została wysłana? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Nie no, jesli dzis premiera kioskowa, to prenumerata zostala wyslana pare dni temu 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 Tak, została wysłana pojutrze. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szwed 637 Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 #pemusiszDzisiaj albo jutro trzeba będzie pobuszować po salonach z prasą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi