Skocz do zawartości

Forumkowy Klub Gierek Retro- wstęp

Jak wybieramy? 27 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak wybieramy?

• Pierwotny pomysl- jeden klubowicz wybiera jeden tytuł
    • Klubowicz wybiera trzy gry i głosowanie wg ankiety

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
14 godzin temu, second napisał:

Kurde jak te miesiące szybko lecą. Dzięki za przypomnienie. @GearsUp ostatnia szansa, jak nie chcesz wybierać na następny miesiąc to ten zaszczyt Ci przepadnie bezterminowo i jedziemy dalej z kolejeczką do @Szermac

Generalnie już myślałem, że mnie wypisałeś z tego klubu :pawel: Nie no gram dalej w Zeldę i ogólnie mało czasu obecnie, nie chcę narzucać niczego na siłę. Jak ktoś ma jakieś fajne bomby to niech zapodaje

• Odpowiedzi 173
  • Wyświetleń 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No ale idea jest taka ,że ta osoba której jest kolej daje gierkę do ogrania a nie koncert życzeń    Jak dla mnie platforma dowolna, byle dało się emulować.

• Założę temat dzisiaj.

• Ja to widzę tak, że opcja z trzema tytułami nie powinna być koniecznością. Jeśli ktoś chce zaproponować jeden wybrany przez niego tytuł i jego "narzucić", to nie powinno mu się odbierać tego prawa. Na

Opublikowano

Ja nawet sekundy nie grałem, za dużo bieżących sztosow, a czas nie z gumy

Opublikowano

Kurde u mnie też średniawka teraz z czasem, oddałbym pałeczke dalej :|

Opublikowano
  • Autor

@Pupcio weź chodz tu i zapodaj coś na nastepny miesiąc. @Szermac chcesz przeniesc kolejkę, czy się wycofać?

Opublikowano
4 minuty temu, second napisał:

@Pupcio weź chodz tu i zapodaj coś na nastepny miesiąc. @Szermac chcesz przeniesc kolejkę, czy się wycofać?

Proszę mnie wycofać ;) 

Opublikowano

Ja to też tak z partyzanta wbiłem na kojota bo zawsze chciałem go ograć :nosacz2:

Opublikowano

Chyba potrzebujemy restrukturyzacji xd

Jest w ogóle ktoś, kto chce zapodać gierkę/gierki? Bo słomiane zapały nie przetrwały dwóch miesięcy i już połowa się chce wypisać. Nie ma sensu chyba tworzyć kolejki użytkowników, skoro już po miesiącu jest nieaktualna. 

Opublikowano

@Kmiot będziesz przynajmniej wiedział kogo wpisać na czarną listę przy okazji kolejnego giveawaya :Coolface:

Opublikowano
  • Autor

Dobra, lista chyba faktycznie nie ma sensu, bo to łapankę przypomina xd

Będziemy robić tak- pod koniec miesiąca wołam wszystkich użytkowników z pierwszego postu (poza tymi co już się określili, że nie chcą i tymi co wybierali) i kto pierwszy się zgłosi, to wybiera. Jak się nie zgłosi nikt, to będziemy improwizować.

@Czoperrr rozumiem, że się zgłaszasz? Dobierz jeszcze jedną gierkę i załóż temat z ankietką- tak jak tutaj

Opublikowano

Demon Crest z posta Czoperrra naprawde moze sie podobac. Swietny klimat i gameplay calkiem dobrze przetrwal probe czasu. Do tego gierka jest dostepna w abo na Switchu wiec nie trzeba krasc.

Opublikowano
8 godzin temu, łom napisał:

@Kmiot będziesz przynajmniej wiedział kogo wpisać na czarną listę przy okazji kolejnego giveawaya :Coolface:

Może ja po prostu źle do tego podchodzę. Bo traktuje tę zabawę w formie wyzwania, czelendżu i myślałem, że w domyśle większość tak ma xd

A tutaj okazuje się, że gierek zapodawać nie ma komu, a jak już są wybrane tytuły, to zaliczają je 2-3 osoby na krzyż. Dwa miesiące temu było kilkunastu chętnych do retrogiercowania, teraz połowa z nich nagle sobie przypomniała, że woli grać w nowe gry i na przestrzeni miesiąca nie ma czasu wykroić 5-10 wolnych godzin na ogranie jakiegoś starszego tytułu, choć deklarowali inaczej. Ja rozumiem nagłe wypadki, cos się w życiu zmieniło, wpadły nowe priorytety, ale fakt, że zawsze będą jakieś nowe gry do ogrania był do przewidzenia.

Tak jak pisałem: może źle odebrałem ideę tej zabawy, podchodzę do niej zbyt ambitnie i ze zbytnim zaangażowaniem, miała być jakąś odskocznią od strefy komfortu, motywacją i WYZWANIEM GAMINGOWYM doświadczanym wspólnie i w większym gronie, a tymczasem temu się nie chce, temu nie działa, ten zapomniał, tamten nie ma czasu, tamten woli w coś innego grać, no rozczarowujący brak dyscypliny tutaj panuje. 

Ale ok, idę już, bo najwyraźniej się zesrałem o retro gierki xd

Opublikowano
  • Autor

A pamiętam jeszcze jaki był lament na początku, że jedna gierka na miesiąc, to przecież za mało xd

Opublikowano

Ja w poprzednia grę nie grałem, bo zwyczajnie za dużo zachodu dla mnie. Nie mam sprzęty do emulowania, a nie zależało mi aż tak bardzo, żeby kombinować, kupować i tak dalej. Ale w tym, jako, że gry sa na Switchu, bardzo chętnie. 

I bardzo chętnie przygotuję listę na przyszły miesiac jeżeli nie ma chętnych. I w sumie mogę przygotowywać co miesiac, bo bardziej bawi mnie czytanie o i ogladanie materiałów o retrogierkach niż granie w nie :) Obiecuję, że się przyłożę do tematu

Opublikowano

W sumie, nie wiem, jak to rozwiążecie w kolejnych miesiącach, ale jeśli tyle osób odpada/odpadło, to chętnie bym się wpisał na koniec kolejki w czyjeś miejsce z paroma propozycjami. Czy tam na kolejny rok. ;)

Obiecuję - żadnych megatenów, gier z gundamami ani jrpg. Spokojnie. ;)

Oczywiście jeśli uznacie, że jednak kto pierwszy ten lepszy z pierwotnej listy, to nikomu się wpychać nie będę.

Opublikowano

Ja nadal się piszę więc za miesiąc podam swoje tytuły wg kolejki (bo Paolo chyba się nie bawi).

Opublikowano

Z kojotem sam sobie zrobiłem problem bo zachciało mi się achievementów i zamiast grać na Anbernicu w każdej wolnej chwili to gram na PC w trakcie roboty :)

Opublikowano
  • Autor

To może zróbmy tak:

Sierpień @łom

Wrzesień damy @Homelander, bo się ładnie udziela

A później wołamy wg listy, a na końcu listy @Suavek. Co Wy na to?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@second Panie kierowniku da sie mnie tam do listy dopisac? Mam kilka gierek w glowie, ktore bym chcial tutaj zobaczyc wiec sam z czasem bym je zaproponowal.