Skocz do zawartości

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater

Featured Replies

Opublikowano

Ciekaw jestem jak ta gra będzie wyglądać finalnie. Do MGS mam sentyment jeszcze z szaraka, ale od Phantom Pain sę odbiłem przy pierwszym podejściu może dam drugą szansę.

• Odpowiedzi 566
  • Wyświetleń 46,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Folie se przyklej na telewizor, albo na okulary.   Już nie macie się do czego przyjebać, prawda?

• Grafika steela snake eatera z PS2:     Grafika subsistence (bez steela ale grafika juz inna):     I teraz po najmniejszej linii oporu znowu wrócili do snake e

• Ktoś pyta dlaczego popiersie nie ma rąk, a ktoś mu odpowiada że tak wygląda Bomberman. I tak to się żyje na tym forumku 

Opublikowano
2 minuty temu, mario10 napisał:

Ciekaw jestem jak ta gra będzie wyglądać finalnie. Do MGS mam sentyment jeszcze z szaraka, ale od Phantom Pain sę odbiłem przy pierwszym podejściu może dam drugą szansę.

Polecam najlepszy MGS, gameplayowo dalej nie wyszło nic z większymi możliwościami w stealth-action. 

Co do MGS V można zrobić remaster, tym razem z chapterem 3 xD. 

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano
17 minut temu, łom napisał:

tylko pewnie już nie ma nikogo w Konami kto ogarnia Fox Engine.

A to właśnie ta Delta nie miała być zrobiona w Fox Engine?

Ogarniać ogarną, jak Survive chociażby. To chyba najmniejszy problem.

Opublikowano
32 minuty temu, KrYcHu_89 napisał:

MGS 4 Sony, chyba nie mają pełni praw do rekolekcji

Sony nie ma praw do MGS4, to był eks 3rd party z decyzji Kojimy i Konami. Mogą z nim zrobić co chcą i kiedy chcą, tylko pewnie nikomu do tej pory nie chciało się bawić w wycinanie albo zmienianie tych kilku dialogów/scen/assetów/gimmicków powiązanych bezpośrednio z PS3, jak sterowanie robocika Sixaxisem.

Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał:

Sony nie ma praw do MGS4, to był eks 3rd party z decyzji Kojimy i Konami. Mogą z nim zrobić co chcą i kiedy chcą, tylko pewnie nikomu do tej pory nie chciało się bawić w wycinanie albo zmienianie tych kilku dialogów/scen/assetów/gimmicków powiązanych bezpośrednio z PS3, jak sterowanie robocika Sixaxisem.

Albo ta gra jest zrobiona na papierze do dupy i za dużo hajsu by to zabrało żeby to jakoś się ruszało gdziekolwiek indziej.

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał:

No to wymaga trochę więcej zasobów i grzebania pewnie w jakimś gównokodzie xD. 

Opublikowano

Tak, ale to nadal jest możliwe. Z Twin Snakes jest inaczej, bo tam jest faktyczny pierdolnik z prawami do tej jednej konkretnej marki - część miało Nintendo, część Konami, część na mocy jakichś umów nieistniejące Silicon Knights, do tego licencje na te materiały historyczne i finalnie chuj wie, który jest synem kogo. MGS4 jakby chcieli nad tym dłubać mogą robić w dowolnym czasie, to zależy tylko od Konami.

Opublikowano

Mam wszystko na PS3, PS2 i PSX, ale i tak kupię kolejny raz, jeśli będzie pudełeczko... :balon:

Opublikowano

A ja bym to chcial na Steam zeby miec na wieki wiekow + pewnie ktos tam doda grafike w modach. Biorac pod uwage ze to beda biedne graficznie edycje to na SD moze ruszy :lul:

Opublikowano

Multiplatformy, to raczej pewniak. Steam do cyfry, pudło na PS5, jak będzie.

I na takich osłach jak ja zarabiają kasę reedycjami. :D

Opublikowano

@KrYcHu_89 z tym, że w tytule jest Delta to sobie sam wymyśliłeś czy legitne źródło? Ja tam widzę po prostu trójkąt więc interpretacje mogą być różne. Trójkąt, albo trójbok, a więc Trójka :) 

Opublikowano
1 minutę temu, Czoperrr napisał:

@KrYcHu_89 z tym, że w tytule jest Delta to sobie sam wymyśliłeś czy legitne źródło? Ja tam widzę po prostu trójkąt więc interpretacje mogą być różne. Trójkąt, albo trójbok, a więc Trójka :) 

Sam sobie wymyśliłem, ale Sony jak widać podłapało ode mnie i jak zamieścili trailer, to też napisali delta, ale dzięki wczoraj za klauny znafcy.

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał:

Ale to nadal Snake Eater więc nic się nie zmienia :)

No tak, ale ta Delta to zawsze jakaś nowa intryga i być może zmiana w fabułce.

Delta oznacza zmianę, różnicę i do tego to czwarta literka, więc pewnie coś szykują więcej niż 1:1. 

image.png

Opublikowano
15 minut temu, Czoperrr napisał:

Ja tam widzę po prostu trójkąt więc interpretacje mogą być różne.

"Dzień dobry, poproszę Metal Gir Solid Trójkąt Snejk Iter"

Opublikowano
1 minute ago, KrYcHu_89 said:

No tak, ale ta Delta to zawsze jakaś nowa intryga i być może zmiana w fabułce.

Delta oznacza zmianę, różnicę i do tego to czwarta literka, więc pewnie coś szykują więcej niż 1:1. 

image.png

Oczywiście, dobrze by było widzieć jakieś zmiany bo remejków 1:1 nie szanuję. 

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał:

Oczywiście, dobrze by było widzieć jakieś zmiany bo remejków 1:1 nie szanuję. 

No tak, na razie nie wiemy nic, prócz oficjalnego Delta w tytule.

Ale równie dobrze Delta może oznaczać remake 1:1 bez Kojimbo xD. 

Opublikowano

Delta, różnica. Może faktycznie zamierzają przedstawić jakąś alternatywną wersję historii? 

Edytowane przez Masamune

Opublikowano

Nie, tyle to już na oficjalnej stronie można wyczytać:

Cytat

We are working hard for METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER to be a faithful recreation of the original story and game design, while evolving the gameplay with stunning visuals and a seamless user experience.

A o tej Delcie to nawet na oficjalnym twitterze jest:

Cytat

The Delta symbol (Δ) was chosen because its meaning fits the concept of the remake project. Delta means "change" or "difference" without changing structure.

Opublikowano

A papuge na trailerze poznaliscie? :) 

Opublikowano

To musialby by byc bardzo dlugowieczna papuga.